spot_img
More

    Καλλιμάρμαρο: Παράδοση και ωραίοι νεωτερισμοί, πάντα με πυξίδα την ποιότητα

    Στην Αθήνα τρώμε ακόμη αληθινό, νόστιμο ψωμί. Κι αυτό γιατί πλάι στις μεγάλες αλυσίδες οι παλιοί φούρνοι επιμένουν να ζυμώνουν χειροποίητο, προζυμένιο το ψωμί τους, με αλεύρι από μύλους ελληνικούς. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Καλλιμάρμαρο. 

    Αξίζει να πας για το ιδιαίτερο «Θρακιώτικο», που μοσχοβολά παλιό ψωμί με ξινό προζύμι, αλλά και για το νόστιμο «Ευ ζειν» με δίκοκκο στάρι τύπου ζέας για άτομα με δυσανεξία – θα βρεις όμως και ολικής, σταρένιο, το πιο αυθεντικό ντίνκελ που παίρνει συγχαρητήρια από τους Γερμανούς επισκέπτες του. Στο Καλλιμάρμαρο η τέχνη της αρτοποιίας είναι ζωντανή και ακμαία. 

    Κάθε Παγκρατιώτισσα νοικοκυρά ορκίζεται στα μοναδικά κριτσίνια του που δεν λείπουν από κανένα κέρασμα ή σνακ κι όλες αναρωτιούνται πώς τα φτιάχνει τόσο νόςτιμα το Καλλιμάρμαρο: θα τα βρεις με καρότο, καλαμπόκι, τυρί, ηλιόσπορο, ελιά, σε διαίτης χωρίς χρήση αλατιού, αλλά και σε υγιεινές γλυκές εκδοχές όπως με σταφίδα, granola αλλά και το best seller Spice Protein, με καρύδα, κουρκουμά, αμύγδαλο, σταφίδα και κολοκυθόσπορο. 

    Οι χειροποίητες πίτες ταψιού από την άλλη είναι ένα κεφάλαιο που σηκώνει πολλούς… αναστεναγμούς ικανοποίησης: σπανακοτυρόπιτα, μανιταρόπιτα, πατσαβουρόπιτα, πρασόπιτα, η λίστα έχει κάτι για κάθε γούστο και κάθε διάθεση, όλες πεντανόστιμες και σταθερές αξίες στην καθημερινή προτίμηση των επισκεπτών του. 

    Κι αν θες να γλυκαθείς με κάτι ασύλληπτα απολαυστικό, η σοκολατόπιτα, η πορτοκαλόπιτα, η μηλόπιτα, κάθε μέρα ολόφρεσκα, παίρνουν θέση στις βιτρίνες του και γίνονται ανάρπαστα. Φτιάχνει και χειροποίητο παγωτό – αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν artigianale – φτιάχνει και την πιο αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα πάστα φλώρα, ενώ ήταν από τους πρώτους που προσέφεραν πανετόνε, πολύ πριν γίνει μόδα, λόγω δεσμών κι επιρροών από την Ιταλία.

    Αν σε φέρει ο δρόμος, μη παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα cookies του: με πραλίνα, giandujia, σταγόνες σοκολάτας ή με άρωμα πορτοκάλι, είναι το θριφτό όνειρο κάθε λάτρη των μπισκότων και συνδυάζεται υπέροχα με τον πρωινό καφέ. Το ίδιο ισχύει και για το πολίτικο τσουρέκι και τα σιροπιαστά γλυκά του, από τα καλύτερα που έχουμε φάει στην πόλη. 

    Φούρνος Καλλιμάρμαρο 
    Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 2107019062
    Μαρκ. Μουσούρου 28, Αθήνα, τηλ. 2110199624
     Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

    Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot