spot_img
More

    F* Smashing Burgers: Το street food στον 21ο αιώνα

    Στα μερικά βήματα που ορίζουν τη ζωή σου στην πόλη υπάρχει κάτι εξαιρετικό που τυλίγεται σε χαρτί, υπάρχει μια ποιότητα που μπορεί και να λείπει από ένα οργανωμένο, «καλό» εστιατόριο. Η ταχύτητα δεν κάνει πια ρίμα με την trash ευκολία. Αναφερόμαστε στο ολοκαίνουργιο F* Smashing Burgers, που πρωτογνωρίσαμε σαν ghost kitchen στο Μαρούσι και το οποίο πλέον δίνει μαθήματα για το πως οφείλει να είναι ένα μπεργκεράδικο σήμερα και στο μέλλον, με ένα μαγαζί βγαλμένο από τις βίβλους της street κουλτούρας, στον Χολαργό.

    Νέον φώτα παντού, graffiti, αισθητική και vibes από την underground hip hop σκηνή, σα να’σουνα σε βερολινέζικο space hall – με τα smashed burgers να βιώνουν την απόλυτή τους στιγμή κι έναν κατάλογο που από την ανάγνωση και μόνο ενθουσιάζει.  Στο έμπα πολυχρωμία και μια μπάρα έτοιμη για όλα (δοκίμασε το «Buffalo» Βloody Mary τους και θα μας θυμηθείς), στο βάθος ανοιχτή κουζίνα στην οποία τα πάντα φτιάχνονται σε HD διαύγεια, τέλος αυλή και παντελόνι Lee. Το F* Smashing Burgers από ντεκόρ είναι κατηγορία από μόνο του.

    Το ίδιο ισχύει και για τη φιλοσοφία του: Εδώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ο χώρος θα φιλοξενεί πολλά parties και events, ήδη ετοιμάζεται merch «ενότητα» με δοκιμαστήριο, το brand έχει όλα τα φόντα να ανατρέψει ό,τι έχεις στο συνειδητό και ασυνείδητό σου για το street food.

    Στα του μενού από που να ξεκινήσουμε: Ο chef και ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος κάνει τον «δρόμο» να ανταγωνίζεται την γκουρμέ κουζίνα, με το κεφάλι ψηλά και χωρίς να φοβάται να σερβίρει sandos που στο αέρινο ψωμάκι τους αγκαλιάζουν μαδημένο μοσχαρίσιο κρέας που έχει σιγομαγειρευτεί για 12 ώρες, τα πιο «σοκ» balls με mac n’ cheese που λιώνουν σαν φιλί στο στόμα, chicken wings σε διάφορες παραλλαγές που τρώγονται… με το γάντι.

    Οι asian επιρροές είναι ξεκάθαρες, πρώτα στα υλικά όπως το kimchi, η σόγια, η πούδρα σουσαμιού – που δίνουν ετερόκλητες γεύσεις από άλλα μαγαζιά-ομολόγους του – και μετά στις προτάσεις αυτές καθαυτές, όπως το Korean, ένα chicken burger με τραγανό έξω, λουκούμι μέσα κοτόπουλο, asian coleslaw, chips πράσσου, καραμελωμένα peanuts, γλυκοκαυτερή gochulang sauce. Ασφαλώς θα έρθεις και θα ξανάρθεις για το Ο.G. με τριπλό smashed μπιφτέκι, τριπλό American cheese, ψημένο κρεμμύδι, πίκλα αγγουριού, ψιλοκομμένο iceberg και F* sauce, είναι μια αποκάλυψη.

    Το F* Smashing επενδύει στο μέτωπο των cocktails αλλά και της ψαγμένης μπύρας σε συνεργασία με την Strange Brew και πολλές craft από ελληνικές μικροζυθοποιίες, δίνοντάς σου έναν ακόμη λόγο να το επισκεφθείς, ακόμα κι αν θες απλά να τσιμπολογήσεις. Ο Γιάννης Λογοθέτης έχει επιμεληθεί μια λίστα από signatures που «πατάει» στις γερές βάσεις των classics με δημιουργικά twists, αλλά παράλληλα χειραφετείται με πολύ ιδιαίτερες προτάσεις, όπως αφενός το Spicy F*ckingRITA μια σούπερ εκδοχή της κλασικής Margarita με Patron silver tequila, chilly agave syrup, lime, passion fruit, chilly powder ή το still in fashion, Pop Corn Infused Old Fashioned.

    Η επανάσταση είναι εδώ. Αν είσαι αντάρτης της γεύσης κι έχεις βαρεθεί τα τετριμμένα, την πληροφορία την έχεις πλέον. Α! Και για το τέλος, κράτα χώρο για κάτι που δεν έχεις – γκαραντί – ξαναφάει, το «The dessert». πρόκειται για ένα διαβολεμένο συνοθύλευμα από ζεστό cookie dough, Nutella crunch, παγωτό με αλατισμένη καραμέλα και biscoff dust, δηλαδή όλες τις υφές, γεύσεις και ζεστο-κρύες απολαύσεις που λαχτάρησε ποτέ κάποιος στην υπογλυκαιμία του. 

    F* Smashing Burgers
    Λεωφ. Μεσογείων 206, Χολαργός, τηλ. 2110155317
    Π. Κυριακού 18, Μαρούσι, τηλ. 2114242407
    www.fsmashing.gr | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα καταστήματα οπτικών της Αθήνας σου προτείνουν τον (νέο) μοδάτο σκελετό σου

    Αυτή η εποχή μοιάζει ιδανική για εξορμήσεις στην αγορά προκειμένου να βρεις το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου που θα...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot