spot_img
More

    Mimosa Neighborhood Bistrot: Ένα πλούσιο σε προτάσεις και ουσία all day στέκι στη Νέα Φιλαδέφεια

    Σε πρόσφατο άρθρο του Scientific Reports γράφτηκε ότι 120 λεπτά στη φύση εβδομαδιαία είναι άμεσα συνδεδεμένα με καλή υγεία, καλή ψυχολογία και μια γενικότερη ευεξία. Στο απόκεντρο της Νέας Φιλαδέλφειας – και συγκεκριμένα στην Εφέσου – η φύση μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστικό στοιχείο, στο Mimosa Neighborhood Bistrot όμως είναι.

    Κι αυτό γιατί από την είσοδο κιόλας θα δεις να διαφαίνεται ένα σκηνικό όλο πράσινο που συνδυάζεται με μια clean cut αισθητική, στις προσταγές του σκανδιναβισμού, μιξαρισμένου με ωραίες vintage στιγμές, που ως σύνολο σου δημιουργούν αυτό το γλυκό συναίσθημα ότι έχεις βρει έναν χώρο που έχει τη γοητεία της γειτονιάς, με την ησυχία της να σε σκεπάζει σαν πάπλωμα για να χαλαρώσεις πραγματικά και να ξεκουραστείς.

    Η Mimosa μας ενώνει γύρω από ένα τραπέζι σερβίροντας νοστιμιές, φτιαγμένες με βιολογικά προϊόντα. Το εξαιρετικό τους specialty χαρμάνι με την υπογραφή της Black Bart Coffee Roastery, συνοδεύει το πιο δροσερό brunch, ενώ οι cold pressed χυμοί και τα smoothies, σου χαρίζουν όλη τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία.

    Η δύση του ήλιου νωρίς τώρα το χειμώνα, φέρνει μαζί της μια μετά το γραφείο διάθεση χαλάρωσης, με μιξ τις παρέες γύρω του, από καλλιεργημένους ώριμους μέχρι πολύ νεότερους αντισυμβατικούς, σε μια αναλογία ζωντανή, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Εκεί έρχονται τα ωραία κοκτέιλ με υπογραφή και το comfort food να ενισχύσουν τη θαλπωρή και να ξετυλίξουν τη μπιστρονομία του.

    Η καλή αρχή γίνεται με ζεστό Glögg κρασί, μια παράδοση των σκανδιναβικών χωρών, σερβιρισμένο με φιλέ από αμύγδαλα, σταφίδες και σοκολάτα κουβερτούρα στο πλάϊ, είναι υπέροχο, σαν αγκαλιά, και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Μετά είναι οι ιδέες της μπάρας, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Lucky Monkey, μια παραλλαγή του Old Fashioned με ιρλανδέζικο ουίσκι που συνδυάζεται με ελαιοσάκχαρα μπανάνας αντί για το τυπικό ξύσμα πορτοκαλιού. Πολύ ιδιαίτερο και σούπερ ευκολόπιοτο. Ασφαλώς δε λείπει μια ικανή επιλογή σε οίνους και απεριτίβο για να τονώσει διάθεση και πνεύμα.

    Η κουζίνα του, που “παίζει” σε μια αμιγώς μηδενικά απόβλητα, φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία, για ακόμα μια χρονιά έχει έμπνευση και δημιουργική διάθεση: Το αντιλαμβάνεσαι στην πρώτη μπουκιά της πίτσας με μοτσαρέλα και μανιτάρια – με χειροποίητο ζυμάρι ωρίμανσης παρακαλώ – στο Classic Burger που σερβίρεται με ψητές baby πατάτες, στη σούπα ημέρας που εναλλάσσεται και έρχεται με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

    Ένα πραγματικά cool, pet friendly μαγαζί όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, με μουσικές επιλογές σε ρυθμούς jazz, soul και funk, που φιλοξενεί κάθε στιγμή της ημέρας σου με ομορφιά σε κάθε επίπεδο, σαν να ήσουνα καλεσμένος στην αυλή φίλων.

    Mimosa Neighbourhood Bistro
    Εφέσου 21 & Μουδανιών, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102581027
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

    Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot