spot_img
More

    Broth3rs: Απολαυστική κουζίνα με κρεατοφαγικό προφίλ υψηλού επιπέδου στον Κορυδαλλό

    Ο Κορυδαλλός είναι τα εστιατόρια του. Εντάξει, ο Κορυδαλλός είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων δηλώσεων, λέμε πως ο Κορυδαλλός είναι τα εστιατόρια του. Οι παρέες του που σμίγουν στα τραπέζια του, τα ωραία εγχειρήματα που έχουν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στον γευστικό χάρτη της περιοχής, οι πλατείες-σήμα κατετεθέν μιας γειτονιάς που σφύζει από ζωή.

    Το Broth3rs ξεκίνησε την πλεύση του το 2011, μια εποχή που το ένα μαγαζί μετά το άλλο έβαζαν λουκέτο. Η συνέπεια, η ποιότητα και το «υπερατού» του, ο θάλαμος με ξύλο (Josper) – από τους ελάχιστους στην Ελλάδα – που προικίζει τα κρέατα του με το μοναδικό άρωμα του κάρβουνου, το ανέδειξαν πολύ σύντομα στην προτίμηση του κόσμου, κι έκτοτε προσφέρει ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης με ένα μενού που μονίμως ανανεώνεται κι έχει κάτι για όλους.

    Εν αρχή το περιβάλλον του, σου βγάζει μια όμορφη οικειότητα και μια αίσθηση παλιάς Αθήνας-γειτονιάς, ζεστό σαν αγκαλιά και εντελώς ανεπιτήδευτο που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα στημένο στην ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι απλώνει τα τραπέζια του στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου και γίνεται το αδιαχώρητο. Ωραία, δωρική διακόσμηση κι ακόμα πιο ωραία φιλοξενία, πάντα με χαμόγελο.

    Μετά είναι ο κατάλογός του, με την καθοδήγηση του έμπειρου chef Γιώργου Καραγιάννη και πιάτα ημέρας από νωρίς, να λύνουν τα χέρια της νοικοκυράς, του φοιτητή, του επαγγελματία που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με την κουζίνα. Θα βρεις μοσχάρι γιουβέτσι – υπέροχα χυλωμένο – με ωραία ντοματάδα, σούπες, ζυμαρικά, ψάρια, τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια και μπιφτέκια, όλα φτιαγμένα από την αρχή με ποιοτικές πρώτες ύλες και πολύ ωραίες συνταγές.

    Όσο η μέρα προχωράει, το ύφος της κουζίνας αλλάζει, με συγκλονιστικά burgers, αλλά και το αλφαβητάρι του κρέατος από τη χοιρινή σταβλίσια 700 γρ. – κατά τους μερακλήδες Tomahawk – ένα ζουμερό, μοσχαρίσιο Black angus, νοστιμότατο μοσχαρίσιο συκωτάκι, Μοσχαρίσια ρακέτα ωρίμανσης, ψαρονέφρι στη σχάρα κι άλλα λουκούμια, μαζί με λουκάνικα, ποικιλίες κι ό,τι άλλο χωράει ο νους του μυημένου κρεατοφάφου, σε άριστη αναλογία τιμών.

    Στα «αδέρφια» η τέχνη της εστίασης είναι ζωντανή και ακμαία. Κάθε Κορυδαλλιώτης αλλά και Αθηναίοι και Πειραιώτες από άλλες γειτονιές ορκίζονται στα μοναδικά κρέατά τους, που δεν λείπουν από καμία αξέχαστη έξοδο κι όλοι αναρωτιούνται πώς τα ψήνουν τόσο νόστιμα. Αν θες να ζήσεις κι εσύ το έπος της απόλαυσης, μαζί με τα πιο σούπερ ορεκτικά, ζυθοποιίες κι αποστάγματα, είναι δίπλα στο Μετρό. Μας ευχαριστείς μετά. 

    Broth3rs Family Project
    Δ. Διαμαντίδη 37, Κορυδαλλός, τηλ. 2104972341
    www.broth3rs.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

    Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot