spot_img
More

    Portatif : Τhe sweet, romantic spot στο Κολωνάκι 

    Παρακολουθώντας την Emily in Paris να απολαμβάνει ένα ζεστό ρόφημα κι ένα περίτεχνο γλύκισμα σε κάποιο υπέρκομψο bistro, πόσες φορές ευχήθηκες να βρισκόσουν στην θέση της; Πολλές, είναι η πιο πιθανή απάντηση.

    Το Portatif στο Κολωνάκι σε μεταφέρει – έστω και λίγο- σε ένα από αυτά τα cute παριζιάνικα bistro. Στεγάζεται στην οδό Σίνα, σε ένα χώρο με υψηλό romantic ύφος κι αέρα παλιάς γλυκιάς Αθήνας. Ο ανοιχτόκαρδος χώρος με τις ρομαντικές πινελιές, δίνει νέα χάρη στο αρχοντικό οίκημα ενώ o χαρισματικός chef pâtissier Τάσος Λύτρας, υπογράφει τις δημιουργίες αυτού του μοναδικού hot spot, υπέρμετρης γλύκας και νοστιμιάς. 

    Ο εκλεκτός καφές και τα ζεστά ροφήματα, δεν μπορούν παρά να απογειώσουν την απόλαυση. Με γαλλική φινέτσα, το αρωματικό τσάι σε μια ποικιλία γεύσεων κι η αχνιστή μυρωδάτη σοκολάτα Gianduja, με χειροποίητη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με τα γλυκάκια στο τραπέζι μας, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό μιας κρύας, βροχερής ημέρας στην καρδιά του Κολωνακίου.   

    Ένα από τα highlights είναι αναμφισβήτητα τα φρεσκοψημένα, ζεστά, μυρωδάτα κρουασάν με πραλίνα και τα κρουασάν με pistachio. Οι μύστες γνωρίζουν καλά πώς αντίστοιχά τους, όσο κι αν ψάξεις, δύσκολα θα βρεις στην πόλη. Υπάρχουν εξαρτήσεις που δεν χρειάζονται αντιστάσεις και τα γαλλικά κρουασάν, είναι σίγουρα μια από αυτές.   

    Μια άλλη διαβολεμένη νοστιμιά, το μοναδικό velvet cake pistachio με βουτυρόκρεμα και κρέμα φιστίκι που εύχεσαι να μην τελείωνε ποτέ. Η αγαπημένη μηλόπιτα που η ζύμη της μοσχομυρίζει βούτυρο – το μήλο είναι φρεσκότατο και η κρέμα πατισερί γίνεται βάση για το τραγανό κραμπλ μπισκότου – είναι must try. Μην παραλείψεις δε, να δοκιμάσεις και το εκλέρ με κρέμα φυστικιού, όπως και το cheesecake σε διάφορες παραλλαγές. Ξεχωρίσαμε – και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα – το σοκολατένιο cheesecake bueno. 

    Στο εμπνευσμένο brunch συναντάμε όλα αυτά τα φρέσκα υλικά που δημιουργούν μοναδικές κι ιδιαίτερες γεύσεις: Τόστ με avocado και κατίκι Δομοκού ή τόστ με καπνιστό σολωμό και αυγό, συνοδευόμενα από πλούσια σαλάτα ρόκα και dressing βαλσάμικο. Τρεις τάρτες, διεκδικούν σαγηνευτικά την προτίμησή μας και πασχίζουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην κλασσική με mozzarella, μανιτάρια και μπέϊκον, στην επόμενη με mozzarella και ντοματίνια και στην τρίτη με mozzarella, σπαράγγια, γαλοπούλα και παρμεζάνα.  

    Θα το βρεις και στην Μαυρομιχάλη, λίγα στενά πιο «κάτω» στα Εξάρχεια, να εμπλουτίζει τον χάρτη της γειτονιάς, με το Factory του, το εργαστήριο όπου λαμβάνει χώρο η μαγεία της δημιουργίας και το οποίο ενδείκνυται για πέρασμα κάθε στιγμή της ημέρας.

    Πορτατίφ 
    Σίνα 21, Αθήνα, τηλ. 2103621866
    Πορτατίφ Factory: Μαυρομιχάλη 81, Αθήνα, τηλ. 2103645264 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι (και φθινόπωρο) στην Αθήνα

    H μεγαλύτερη θερινή απόλαυση στην πόλη, είναι η ίδια η πόλη, που ευνοεί και ενθαρρύνει κάθε είδους εξορμήσεις, περιπάτους...

    14 feelgood στέκια που θα σου φτιάξουν την ημέρα

    Η έξοδος στην Αθήνα δεν κρίνεται απαραίτητα πλέον από ένα ωραία στημένο μενού και μόνο. Η νέα εποχή έχει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot