spot_img
More

    Η νοστιμιά της παράδοσης στο Κουτούκι του Κανούση στην Κηφισιά

    Τα χρόνια τα παλιά, τότε που στην επιλογή του γευστικού προορισμού, δεν σε καθοδηγούσε μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, η χαρτογράφηση των καλύτερων σημείων για πλούσιο φαγητό κι εξαιρετική ατμόσφαιρα, τόσο στις γειτονιές της Αθήνας, όσο και στα πέριξ, υφαινόταν δια λόγου, από στόμα και στόμα. Προορισμοί σαν το Κουτούκι του Κανούση είχαν την τιμητική τους, φιλοξενώντας οικογένειες και παρέες, από τότε έως τώρα, σε μια διαδρομή που κρατάει χρόνια σαν ένα είδος αστικής παράδοσης.

    Με φήμη που δεν έχει ούτε λίγο σβήσει μέσα στο πέρασμα του χρόνου, το Κουτούκι του Κανούση κρατάει από τη δεκαετία του 60, ατόφια τη πεντανόστιμη φιλοσοφία της, με γεύσεις που προσφέρουν γενναίες δόσεις νοστιμιάς και γνώριμων γεύσεων υπό το πρίσμα της αγνής ποιότητας. Ρουστίκ αισθητική που σου δίνει μια γνώριμη νότα οικείου περιβάλλοντος, με ένα καταπληκτικό αίθριο κάτω από τα δέντρα και ντυμένο με φυλλωσιές να παντρεύονται αρμονικά με την πέτρα στο χώρο. Τα πάντα εδώ προμηνύουν καλοπέραση και αποτελούν την τέλεια εισαγωγή για το καλό φαγοπότι που πρόκειται να ακολουθήσει.

    Η κουζίνα δημιουργεί παραδοσιακές συνταγές με τον πιο μερακλήδικο τρόπο. Οι καλοδιαλεγμένες ποιοτικές πρώτες ύλες μεταμορφώνονται με πολύτιμη προσοχή και σεβασμό στην παράδοση σε πολυαγαπημένα πιάτα. Τρυφερό μοσχαράκι γιουβέτσι, στο πήλινο χυλωμένο θεϊκά, ζυγούρι κοκκινιστό ή και οσομπούκο κοκκινιστό, αργοψημένο, με σπιτικό πουρέ να αναδύει όλα τα αρώματα του, κόκορας κρασάτος και κουνέλι ριγανάτο, με γαρνιτούρα της επιλογής μας, είναι τα γερά χαρτιά που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης.

    Κρασί παραγωγή τους από τη Νότια Εύβοια, αγνό, απευθείας από το βαρέλι στο τραπέζι σου, κάνει το απόλυτο πάντρεμα με τα κεφτεδάκια, τη σωστά φτιαγμένη φάβα, τα δροσερά μαυρομάτικα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το χειροποίητο λουκάνικο, ενώ η κτιστή ψησταριά στον εξωτερικό χώρο, γεννά κάθε λογής κρεατικό έδεσμα που θα σε μεταφέρει νοερά σε κάποια εξοχή. Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια 650gr ζουμερή και με μυρωδιά που σε ξεσηκώνει να τη γευτείς, υπέροχο ψαρονέφρι, και αφράτα, χειροποίητα μοσχαρίσια μπιφτέκια, το όνειρο κάθε μερακλή κρεατοφάγου! Ασφαλώς δεν λείπουν και τα θαλασσινά, όπως ο μοναδικός μπακαλιάρος πλακί με ντομάτα, πατάτες και σάλτσα ντομάτας ή οι λαχταριστές σουπιές γιαχνί, για λίγο από άρωμα θαλάσσης!

    Το Κουτούκι του Κανούση, άμεσα συντονισμένο με το πέρασμα του χρόνου, κρατά την παλιά αρχοντιά της καλής ταβέρνας, παίρνοντας για λίγο όλες σου τις αισθήσεις από τον απόηχο του αστικού ρυθμού και προσφέροντας τη χαλαρότητα, τη κιμπαροσύνη και το «έξω καρδιά» της εξοχής. Ζήσε μια διαφορετική εμπειρία, της γεύση και της καλοπέρασης, όπως τον παλιό καιρό στην ιδιαίτερη γοητεία της Κηφισιάς!

    Το Κουτούκι του Κανούση 
    Καρπάθου 22, Κηφισιά, τηλ. 2108080934 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

    Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot