spot_img
More

    Μanu: Εκεί που η βιωσιμότητα συναντά τη θαλασσινή γαστρονομία

    Σύμφωνα με έναν μύθο, σε ένα ήσυχο χωριό δίπλα σε ένα ποτάμι, ζούσε ένας ταπεινός ψαράς ονόματι Μanu. Μια μέρα, καθώς περίμενε υπομονετικά να γεμίσει το δίχτυ του με ψάρια, παρατήρησε ένα μικρό πλάσμα παγιδευμένο στα δίχτυα του — ένα όμορφο ψάρι που πάλευε να απελευθερωθεί. Συμπονετικός όπως ήταν ο Manu άφησε προσεκτικά το ψάρι πίσω στο ποτάμι, βάζοντάς το στο δρόμο του για άλλη μια φορά.

    Τα χρόνια πέρασαν και ο Manu συνέχισε τη ζωή του δίπλα στο ποτάμι, ψαρεύοντας με ευγνωμοσύνη για την αφθονία που παρείχε. Έπειτα, μια θυελλώδη νύχτα, o Manu βρέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο. Τα νερά ανέβηκαν γρήγορα, απειλώντας να τον παρασύρουν.

    Ακριβώς όταν κάθε ελπίδα φαινόταν χαμένη, ένα μεγαλειώδες ψάρι,εμφανίστηκε μπροστά του. Με μια φωνή καθαρή σαν το ορμητικό ποτάμι, το ψάρι προειδοποίησε τον Manu για την επικείμενη πλημμύρα, προτρέποντάς τον να αναζητήσει ψηλότερα σημεία. Ακούγοντας τη συμβουλή του ψαριού, ο Manu έτρεξε για να σωθεί, ξεφεύγοντας ελάχιστα από την οργή των νερών. Όπως αντιλαμβάνεσαι η επιλογή ονόματος του Manu στον Κεραμεικό από τον  σεφ-πατρόν Απόλλωνα Κοκκίνη μόνο τυχαία δεν είναι.

    Φωλιασμένο στην καρδιά της πολυσύχναστης πόλης μας, το Manu είναι ένα γαστρονομικό στολίδι που συνδυάζει άψογα το ηθικό φαγητό με εξαιρετικές γεύσεις. Από τη δέσμευσή του στα ψάρια που αλιεύονται στις θάλασσες μας μέχρι την αφοσίωσή του στη μηδενική σπατάλη τροφής, αυτό το μαγαζί θέτει ένα νέο πρότυπο για βιώσιμη γαστρονομία.

    Κατά την είσοδό στο μαγαζί τους επισκέπτες υποδέχεται μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που θέτει αμέσως το σκηνικό για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Η ευάερη παραλιακή διακόσμηση, με ναυτικές πινελιές και αποχρώσεις του μπλε, μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ήσυχο παραθαλάσσιο καταφύγιο.

    Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει ωστόσο, είναι η ακλόνητη δέσμευσή του στις ηθικές πρακτικές φαγητού: Η αφοσίωση του εστιατορίου στην προμήθεια άγριων ψαριών και θαλασσινών από βιώσιμη αλιεία διασφαλίζει ότι κάθε πιάτο που σερβίρεται δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο ενώ κάθε μπουκιά είναι μια γιορτή της γενναιοδωρίας της θάλασσας που παρασκευάζεται με απόλυτο σεβασμό για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

    Η αγκαλιά της εποχικότητας προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα φρεσκάδας και γεύσης σε κάθε γεύμα. Δημιουργώντας το μενού τους γύρω από τους φυσικούς ρυθμούς των εποχών, οι άνθρωποι στο Manu, παρουσιάζουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει κάθε εποχή του χρόνου, γι’αυτό και ο κατάλογος του μεταβάλλεται ακριβώς όπως και η θάλασσα. 

    Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε με τίποτα να αναφέρουμε τη wine list του Manu αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς. Υπέροχη γκάμα με κρασιά, αποστάγματα αλλά και μπύρες που δίνουν το κάτι έξτρα στην εμπειρία του γεύματός σου. 

    Είτε είσαι λάτρης των θαλασσινών και foodie, είτε λάτρης της εποχικής κουζίνας είτε απλά κάποιος που νοιάζεται για τον πλανήτη, μια επίσκεψη στο εν λόγω μαγαζί είναι βέβαιο ότι θα σε κάνει να αισθανθείς έμπνευση και ανυπομονησία για να επιστρέψεις ακόμα μια φορά στις γκουρμέ θαλασσογραφίες του. 

    Manu
    Μεγάλου Αλεξάνδρου 102, Κεραμεικός, τηλ. 2110011133
    www.manu-athens.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot