spot_img
More

    Akoko Athens: Επικό κοτόπουλο στο Ψυχικό

    Ένα μοναδικό στο είδος του κρέας, το κοτόπουλο είναι το «πολυεργαλείο» της μαγειρικής, lean and mean, δηλαδή ψητό αν κάνεις διατροφή, τηγανητό αν είσαι άνθρωπος της απόλαυσης, σε ρολό αν έχεις Κυριακάτικο τραπέζι. Το Akoko που πρόσφατα ξεκίνησε την πλεύση του στον Φάρο Ψυχικού επενδύει στην απόλαυση: το προσεκτικό φιλετάρισμα, το εικοσιτετράωρο μαρινάρισμα που το κάνει τόσο μαλακό, το ζουμερό, ανάλαφρο, αλλά τραγανό τηγάνισμα – σε συνδυασμό με όλα τα υλικά του street ονείρου, το έχουν ήδη καταστήσει προορισμό στα βόρεια.

    Ο χώρος του pop και χρωματιστός, δανείζεται στοιχεία από αμερικανικό diner και τα φέρνει στο σήμερα και το τώρα, το κίτρινο νέον σε τραβάει σαν σειρήνα, μέσα grafitti, χαλαρή διάθεση, μεθυστικές μυρωδιές. Εν αρχή τα ορεκτικά. Που είναι ο τέλειος πρόλογος πριν ορμήξεις στα κοτόπουλα, με επιλογές όπως κροκέτες πατάτας με παρμεζάνα και μυρωδικά, πικάντικο ρύζι με κιτρινόριζα, jalapeno και chilli, τηγανητά παϊδάκια από καλαμπόκι που εύχεσαι να μη τελειώσουν ποτέ.

    Το Akoko σερβίρει 2 είδη σε σάντουιτς, ένα με αέρινο lobster ψωμάκι και το άλλο σε brioche burger bun. Στην πρώτη ομάδα, θα ανακαλύψεις εκμαυλιστικές γεύσεις όπως το Whiskey Lobster, που αγκαλιάζει whiskey sauce, ψιλοκομμένο iceberg, τραγανό bacon, ντομάτα, τηγανητό αυγό, cheddar και aioli sauce με ένα φιλέτο τραγανού κοτόπουλου ή το πιο «εθνικ» Curry Lobster με curry mayo, γλυκοπατάτα και αγγούρι πίκλα. 

    Από τα buns, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το Bee Mustard, με μια υπέροχη honey mustard, ψιλοκομμένο iceberg, πίκλες κρεμμυδιού και αγγουριού, ντοματούλα και cheddar – είναι έπος – όπως είναι και το Parmesao, για τους λάτρεις του ιταλικού τυριού που θα το βρούνε να λιώνει εκμαυλιστικά. Δε λείπουν οι σαλάτες αλλά και οι «nude» μερίδες που μπορείς να φας παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου σε spicy και mild εκδοχές, ακόμα και ολόκληρο κοτόπουλο στη σχάρα.

    Αν πάλι η όρεξη σου τραβάει κάτι πέραν πουλερικού, το Tonkatsu με τηγανητή χοιρινή κόντρα παναρισμένη με panco ή το Kick Ass με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι θα σε ενθουσιάσουν εξίσου με τους chicken ομολόγους τους. Ένα τσουνάμι απόλαυσης με κλασικές συνταγές για κοτόπουλο, που περνάνε μέσα από εστιατοριακές τεχνικές, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί παρά να σου χαρίσει χαμόγελα. 

    Akoko Athens
    Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106710023
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

    Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot