spot_img
More

    Η Ιταλική, comfort αύρα του Nolio στα Μελίσσια

    Ζωηρή και ακαταμάχητη η ιταλική κουζίνα, με μια γαστριμαργική οικειότητα, που αναζητάς συχνά πυκνά στις γευστικές σου εξορμήσεις. Κι αν οι στάσεις για νόστιμη dolce vita είναι πολλές σε όλη την Αθήνα, υπάρχει πάντα ένας τελικός σταθμός. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το Nolio στα Μελίσσια που με το δικό του μοναδικό αποτύπωμα, έχει καταφέρει να συνεπάρει τους Αθηναίους λάτρεις του καλού ιταλικού φαγητού.

    Απόλυτα cool χώρος που παντρεύει σε ένα ιδιαίτερο ταίριασμα, pop, industrial στοιχεία, με προσεγμένο μινιμαλισμό. Κυριαρχεί το χρώμα, που δίνει αίσθηση χαλαρότητας και σε κάνει αμέσως να νιώθεις μια ευχάριστη άνεση. Κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο ο κόκκινος ξυλόφουρνος, πηγή όλων των θαυμάτων που στη συνέχεια θα γευτείς, η φιλόξενη μπάρα σε αποχρώσεις μπλε πράσινο, σου επιτρέπει να παρακολουθείς κλεφτά τις γευστικές ιεροτελεστίες, ενώ οι ετικέτες από τα κρασιά της wine list κοσμούν τους τοίχους γύρω σου, και συνοδεύουν άψογα τις επιλογές σου αργότερα. Η αυλή του είναι ο πιο κατάλληλος χώρος να απολαύσεις, τις comfort δημιουργίες του chef Ανδρέα Μούτσα, αλλά και δροσερά cocktails.

    Σημαντικό κεφάλαιο στο Nolio, ασφαλώςη ναπολιτάνικη pizza. Η παρασκευή του ζυμαριού, έχει μελετηθεί εις βάθος, παίζοντας με την ακρίβεια του χρόνου. Πλασμένο στο χέρι, ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες και ψήνεται μόλις σε ένα λεπτό, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα, λεπτό στο κέντρο και πιο παχύ και τραγανό στο στεφάνι, να περικλείει τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς premium υλικών, κατευθείαν από την Ιταλία.

    Πρωτόγνωρες, γευστικές εμπειρίες από επιλογές όπως η patate e salciccia με κρέμαπαρμεζάνας, mozzarella, salciccia, chips πατάτα, θυμάρι και αφράτη κρέμα τρούφας ή η κλασσάτη Tartufo με mozzarella fior di latte,κρέμα τρούφας, μανιτάρια, παμεζάνα Reggiano, baby ρόκα και carpaccio μοσχαριού.

    Η κουζίνα του Nolio, με το ναπολιτάνικο της σκέρτσο, δημιουργεί ένα σωρό προκλήσεις για τον ουρανίσκο σου. Νοστιμότατα ορεκτικά που κεντρίζουν το ενδιέφερον και προμηνύουν την οργασμική συνέχεια, δροσερές σαλάτες και σίγουρα τα πιο γευστικά, ζυμαρικά σε πολύ εκλεπτυσμένες συνθέσεις. Ολόφρεσκα και χειροποίητα, με γευστική ισορροπία, υλικών και εντάσεων, γίνονται εξάρτηση και λατρεία! Απόλυτη εμπειρία η pasta al granchio, με fettuccine, μπλε καβούρι, μυρωδικά, σκόρδο, chili, κρέμα παρμεζάνας και lime, σου δημιουργεί μια ζεστή πληρότητα.

    Κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση, στον κατάλογο του Nolio, θα βρεις κάτι απόλυτα ταιριαστό για την επιθυμία σου. Για παράδειγμα, σε περιόδους νηστείας, αφράτη focaccia, ψημένη ιδανικά στον ξυλόφουρνο και fettuccine με τρυφερή σουπιά, σάλτσα San Marzano, baby σπανάκι, σκορδόλαδο και μυρωδικά, αποτελούν πληθωρικές εναλλακτικές που ξεφεύγουν από τα νηστίσιμα τετριμμένα και δεν θα σου στερήσουν την απόλαυση. Για το τέλος, καλό είναι να αφήσεις λίγο χώρο για γλυκό, καθώς δε γίνεται να μην κλείσεις το γεύμα σου με μια θεσπέσια έμπνευση, όπως το burnt cheesecake, με πούδρα raspberry, crumble φιστικιού και sorbet raspberry.

    Όλη η γαστρονομική πεμπτουσία και η φινέτσα της ιταλικής κουζίνας, από το Βορρά ως το Νότο, συνδυάζονται με τη στοργή και τη μοναδική ζεστασιά της ατμόσφαιρας του Nolio, που μοιράζει μοναδικά μια comfort αγκαλιά με πολλές γεύσεις, αρώματα και φιλοξενία, μεσογειακής ιδιοσυγκρασίας.

    Nolio Restaurant
    Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 2110134983 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    15 προτάσεις για ένα καλοκαιρινό, δροσιστικό σεργιάνι στην Αθήνα

    Η Αθήνα στάζει ερωτισμό το καλοκαίρι. Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες κι εξοπλισμένοι με ανάλαφρα ρούχα κι ανάλαφρη διάθεση, είναι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot