spot_img
More

    Mucca: Το αυθεντικό, ιταλιάνικο gelato artigianale στα καλύτερα του!

    Το παγωτό, σαν τρόφιµο από µόνο του είναι µια σχολή. Μέσα από την παράδοση οι Ιταλοί εξελίχθηκαν στους πρωτοπόρους του παγωτού ανά την υφήλιο, αφού του αφιέρωσαν τη δέουσα φροντίδα – δηλαδή φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, αδιαπραγµάτευτη αποφυγή συντηρητικών και πρόσθετων γεύσης και εξελιγµένους τρόπους παρασκευής, για ένα άριστο και πεντανόστιµο τελικό προϊόν. Κι έτσι γεννήθηκε το artigianale παγωτό, αυτό που πληροί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές και έχει εξαιρετική υφή, γεύση και πήξη και που στην Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια από την Mucca!

    Το µυστικό της επιτυχίας της Mucca (=αγελάδα στα ιταλικά) δεν είναι και τόσο µυστικό: πίσω από το εγχείρηµα είναι ο χαρισµατικός chef patissier Vincenzo Zani, ο οποίος ερχόµενος από την αγαπηµένη µας γείτονα χώρα, έφερε µαζί την τεχνογνωσία, το µεράκι και τις αποκλειστικές συνταγές για παγωτά που κυριολεκτικά θα σε κάνουν να… παραµιλάς!

    Στις αυθεντικές γεύσεις που σαγηνεύουν, θα βρεις βανίλια Μαδαγασκάρης (µε πραγµατική βανίλια κι όχι εσάνς), την κορυφαία παγκοσµίως γαλλική σοκολάτα Valrhona, φυστίκι από τη Σικελία, ολόφρεσκα σορµπέ πεπονιού, φράουλας, mango ή καρπουζιού που εναλάσσονται µε την εποχικότητα, για ένα σύνολο 40 διαφορετικών γεύσεων, που έχουν κάτι για όλους. Γεύσεων που αναδεικνύουν τα φυσικά αρώµατα και είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

    Το παγωτό σερβίρεται σε χειροποίητο χωνάκι, κυπελάκι ή φωλιά µπισκότου (επίσης χειροποίητη), ενώ οι πιο… µερακλήδες µπορούν να το απολαύσουν µε φρεσκοψηµένα βαφλάκια! Αν πάλι είσαι σε mood «αλµυρού», µπορείς να επιλέξεις brioche, κρέπα ή και κρουασάν µε τα υλικά της επιλογής σου, και να τα καταναλώσεις µε την άνεσή σου στον υπαίθριο χώρο, που εκµεταλλεύεται το φυσικό φως και σε συνδέει µε τους ρυθµούς του προαστίου.

    Από το 2010, η Mucca παραδίδει µαθήµατα αυθεντικής ιταλικής τέχνης πάνω στο gelato και είναι αναπόσταστο κοµµάτι της καθηµερινότητάς µας, όποτε η διάθεση για παγωτο… «χτυπάει» κόκκινο! Στη Mucca θα βρεις επίσης, αυθεντικό ιταλικό espresso ή cappuccino, τους οποίους µπορείς να επιλέξεις και σε take-away συσκευασία για την βόλτα σου. Θα το βρεις και στον Φάρο Ψυχικού αλλά και στη Δροσιά, όπου συστεγάζεται µε το GiGi Burger Bar.

    Mucca Gelateria Café
    Χαρ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, τηλ. 2108001614 
    Ολυμπιονικών 242, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106773693 
    Στρατηγού Πετρίτη 1, Δροσιά, τηλ. 2106228880
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot