spot_img
More

    Noodle’s: Γεύσεις από τις διαδρομές των μπαχαρικών και τους δρόμους του μεταξιού στην καρδιά του Βόλου

    Όσοι έχουν διαβάσει ή έχουν εντρυφήσει στις γεύσεις της Ασίας μπορούν να σου επιβεβαιώσουν, πως από τους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο μέχρι τα ήρεμα χωριά του αγροτικού Βιετνάμ, κάθε γεύση είναι τόσο διαφορετική και πολύπλευρη όσο και η ίδια η ήπειρος, συνδυάζοντας αιώνες παράδοσης, πολιτισμού και γαστρονομικής καινοτομίας σε μια πλούσια ταπισερί γαστρονομικής απόλαυσης.

    Στην καρδιά της πιο αινιγματικής ηπείρου, η ασιατική κουζίνα είναι μια γιορτή ισορροπίας και αρμονίας, καθώς η ξεχωριστή αλληλεπίδραση γλυκών, ξινών, αλμυρών και πικάντικων γεύσεων δημιουργεί μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία, που σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Η διερευνητική αυτή διάθεση, σίγουρα θα σε οδηγήσει στο αινιγματικό Noodle’s, στην καρδιά του Βόλου, στη συμβολή Ιάσονος 104 με Γκλαβάνη.

    Το νοητό πέρασμα στην Ασία ξεκινά πριν ακόμα συναντήσεις κάποιο από τα πιάτα που θα γευτείς αργότερα, αφού ο minimal χώρος εκπέμπει την αινιγματικότητα που δίνουν τα ευωδιαστά αρώματα των μπαχαρικών και των ζωμών που σιγοβράζουν. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά το μενού, το οποίο διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά πιάτων με noodles εμπνευσμένα από διάφορες ασιατικές γαστρονομικές παραδόσεις, αυτό που σίγουρα θα σου κάνει εντύπωση είναι το mix and match των γεύσεων το οποίο μπορείς να επιλέξεις εξ’ολοκλήρου εσύ, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τα υλικά της επιλογής σου.

    Με open kitchen φιλοσοφία,  θα δεις το φαγητό σου να μαγειρεύεται μπροστά σου με μεγάλη μαεστρία και υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Στη διατροφική αξία του γεύματος συντελεί και ο τρόπος μαγειρέματος, αφού ο γρήγορος τρόπος ψησίματος, σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία γίνεται στο wok, με αποτέλεσμα οι βιταμίνες και τα μεταλλικά άλατα των τροφών να μην αλλοιώνονται.

    Λαχταριστά ορεκτικά που προετοιμάζουν κάθε ουρανίσκο για μεγάλες συγκινήσεις, δροσερές φρέσκιες σαλάτες και αχνιστές σούπες για το απόλυτο comfortness, ανοίγουν ιδανικά το γεύμα σου. Σπέσιαλ προτάσεις όπως Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο Γκαι µεντ µα µουνγκ ή Καραμελωμένο Κοτόπουλο Ταϊλάνδης που συνοδεύονται με ρύζι γιασεμιού, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που στο Noodle’s θα βρεις σε πληθώρα. 

    Στα πιάτα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις είναι τα bao buns, το λαχταριστό sushi που εδικά αν είσαι sushi lover θα βάλεις στο favorites list σου, με μεγάλη ποικιλία rolls, από Maki, Inside Out και Nighiri με ωμό ή καπνιστό σολομό, καβούρι και γαρίδες σε πολλούς συνδυασμούς.

    Από τις πρώτες κουταλιές θα σε αγγίξουν κύματα έκστασης διασχίζοντας τον ουρανίσκο σου, καθώς το πλούσιο umami των ζωμών του κάθε πιάτου τυλίγει τις αισθήσεις σαν μια ζεστή αγκαλιά. Αλλά δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές γεύσεις που σε συναρπάζουν. Είναι η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια που είναι εμφανής σε κάθε πτυχή κάθε πιάτου. Από το άψογα αυγά, με τον χρυσό κρόκο να αναβλύζει σαν υγρή λιακάδα, μέχρι το τραγανό δάγκωμα των φρέσκων κρεμμυδιών που γαρνίρουν το μπολ σου, κάθε συστατικό μιλάει πολύ για τη μαγειρική μαεστρία που συνετέλεσε στη δημιουργία του πιάτου σου.

    Κι όλα τα αυτά σε έναν υπέροχα διακοσμημένο χώρο, αλλά κι έξω, όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου, όλη την διάρκεια του χρόνου. Ολοκληρώνοντας το ξεχωριστό γεύμα σου, μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για τη γαστρονομική εμπειρία που εκτυλίχθηκε είναι αναπόφευκτη. Το Noodle’s μόλις σου έχει χαρίσει μια ματιά στην υπερβατική δύναμη της γαστρονομίας για να εξυψώσει την ψυχή και να τέρψει τις αισθήσεις σου.

    Noodle’s
    Ιάσονος 104 & Γκλαβάνη, Βόλος, τηλ. 2421020021
    www.noodles-volos.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

    Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot