spot_img
More

    Ουζερί Παπαδής: Βρήκαμε το στέκι στο «στέκι των τσιπουράδικων» του Βόλου

    Τα μεσημέρια στο Βόλο, μυρίζουν μεζέδες και τσίπουρο εδώ και πολλά χρόνια και το άρωμα αυτό περνάει από γενιά σε γενιά σαν κληρονομιά του τόπου. Το τσίπουρο άλλωστε είναι θεσμός και ο τρόπος με τον οποίο το απολαμβάνουν αγγίζει τα όρια της ιεροτελεστίας.

    Βλέπεις ο λόγος που θα επισκεφτείς ένα τσιπουράδικο δεν είναι το φαγητό, ούτε το να πιεις μέχρι να μεθύσεις. Ο λόγος που οι ντόπιοι δίνουν χρόνια τώρα το μεσημεριανό ραντεβού τους εκεί, είναι για να «κάνουν παρέα» να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν για τη μέρα τους, να πουν το «καλαμπούρι» τους όπως λένε οι ίδιοι.

    Τηρώντας την παράδοση αλλά και την φιλοσοφία των παλιών τσιπουράδικων του Βόλου, ο Παπαδής άνοιξε τις πόρτες του περίπου δύο χρόνια πριν, εκεί που οι γνώστες αποκαλούν «το στέκι των τσιπουράδικων», αλλά γρήγορα ο κόσμος το αγάπησε και το έκανε επίσημα ΤΟ στέκι του.

    «Ουζερί Παπαδής και κάτσε να πιεις…» έλεγαν και λένε οι θαμώνες. Κι όλοι συμφωνούν πια πως είναι, ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της περιοχής (θα το βρεις στη Μπότσαρη 24 στους Αγίους Αναργύρους), εξυμνώντας εκτός από την εξαιρετική ποιότητα αρωματικού τσίπουρου, την καταπληκτική θέα αλλά και την τεράστια ποικιλία σε θαλασσινά και μεζεδάκια.

    Μιλώντας για πολλές επιλογές σε θαλασσινά και μεζεδάκια, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις αλλά ξεκίνα καλύτερα να δοκιμάζεις τις σπεσιαλιτέ και οι γεύσεις και τα αποστάγματα θα σε οδηγήσουν εκεί που πρέπει να πας. 

    Ψαράκια ολόφρεσκα ημέρας (κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε και την ψαρόσουπα οπωσδήποτε), γαριδομακαρονάδα για να βουτάς την μπουκιά από το ψωμί σου και να γλείφεις τα δάχτυλα σου, όπως και το σαγανάκι σε διάφορες εκδοχές (με γαρίδες, μύδια κ.α) είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που πρέπει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και σιγά σιγά θα κάνεις τις συνδέσεις και με τα υπόλοιπα που επιβάλλεται να γευτείς.

    Ακόμα κι αν όμως η όρεξη σου τραβάει κρεατομεζέδες, σίγουρα δεν θα μείνεις παραπονεμένος αφού ο κατάλογός του έχει κάτι για όλα τα γούστα και όλους τους ουρανίσκους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

    «Ουζερί Παπαδής και κάτσε να πιεις…» και να φας και να γίνεις Βολιώτης ανάμεσα στους Βολιώτες που δεν ξέρουν μόνο από καλό τσίπουρο, ξέρουν κι από καλό μεζέ και από καλή παρέα. Ό,τι τραβάει η όρεξή σου εκεί θα το βρείς… Αυτό το λένε όλοι… Αυτό όμως που δεν θα σου πει κανείς είναι πως σε αυτό το μαγαζί, όταν θα σου πουν  «Πάμε για δύο»… δεν θα είναι ποτέ δύο!

    Αλλά αξίζει! 

    Ουζερί Παπαδής
    Μπότσαρη 24, Βόλος, τηλ. 2421182130
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

    Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot