Τα τελευταία 4 χρόνια, στον πεζόδρομο της Πλατείας Αγίων Θεοδώρων, δύσκολα προσπερνάς τον Dopios. Ο δρόμος γεμάτος ζωή, με τα τραπεζάκια να απλώνονται στον πεζόδρομο και τους περαστικούς να απολαμβάνουν τη βόλτα τους, δημιουργεί μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Με τον Χριστόφορο Πέσκια στην κουζίνα, ο Dopios έχει γίνει στέκι για όσους αγαπούν τις γεύσεις που πατούν στην ελληνική παράδοση αλλά φλερτάρουν με τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα του σήμερα. Είναι από εκείνα τα μέρη που δεν πας απλώς για φαγητό. Πας για εμπειρία.

Τα νέα λοιπόν είναι πολλά και ευχάριστα: Τον περασμένο Ιούνιο ο Dopios άνοιξε και στη Γλυφάδα, στη Λαοδίκης. Σ’έναν χώρο εξίσου ανοιχτόκαρδο και φιλόξενο, που σου δίνει αυτή την αβίαστη αίσθηση ότι ξεφεύγεις από τα τετριμμένα της καθημερινότητας. Ελλάδα στο πιάτο, άπλα στο χώρο με γήινες τονικότητες, ατμοσφαιρικό φωτισμό και μια φρέσκια ματιά που σε κάνει να θες να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Το μενού είναι γεμάτο μικρούς θησαυρούς από παραγωγούς όλης της Ελλάδας. Τυριά που μοσχοβολάνε, λουκάνικα με χαρακτήρα, αλλά και vegan πιάτα που συναρπάζουν ακόμα και τους πιο παραδοσιακούς ουρανίσκους. Και με ένα διαολεμένα νόστιμο fusion που έχει πλέον γίνει signature του πολυσχιδή και χαρισματικού chef. Η φάση είναι απλή: ένα ουζάκι ή τσίπουρο στο τραπέζι, καλή παρέα και πιάτα στη μέση. Κι εκεί ξεκινάει το ταξίδι.

Μέριμνα έχει δοθεί στα vegan πιάτα, οπότε ξεκινάμε με μια μαραθόπιτα με κρέμα avocado που ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή της και τη δροσερή, αρωματική γεύση της. Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ψευτογιαούρτι από cashews είναι ανάλαφρα και γεμάτα φινέτσα, μια έκρηξη γεύσης που σε ταξιδεύει στην ελληνική παράδοση με μοντέρνα προσέγγιση.

Στα θαλασσινά, τα γαριδάκια popcorn με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi κερδίζουν από την πρώτη μπουκιά με την παιχνιδιάρικη τραγανότητα και την έντονη, πικάντικη γεύση όσο και την εμπνευσμένη παρουσίαση. Το χταπόδι με φάβα «Πεσκέϊκη του Αρβανίτη» είναι απαλό, γλυκό και ταυτόχρονα γήινο, ένα πιάτο χωρίς γλουτένη που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο comfort και το gourmet.

Για τους λάτρεις του κρέατος, ο «Σαν Γύρος» με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι σχάρας και καψαλισμένη πίτα είναι μια νόστιμη και αρωματική ανατροπή του κλασικού. Οι γεύσεις σμίγουν με μια τέλεια ισορροπία, που σε κάνει να θες να βουτήξεις την πίτα σε κάθε μπουκιά.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την προσεγμένη wine list, όπου ξεχωρίζουν τα κρασιά που δημιούργησε ο Dopios σε συνεργασία με το Κατώγι Αβέρωφ. Λευκό, ροζέ και κόκκινο, ιδανικά να συνοδεύσουν κάθε πιάτο. Αν είσαι πιο κλασικός, υπάρχουν και πολλά αποστάγματα για να κρατήσεις το κλίμα παραδοσιακό.

Ο Dopios δεν είναι απλώς άλλο ένα μεζεδοπωλείο. Είναι το μέρος που μοιράζεσαι, γελάς, δοκιμάζεις και φεύγεις λίγο πιο χαρούμενος απ’ ό,τι ήρθες. Και αν αυτό, τελικά, δεν είναι η ουσία του καλού φαγητού, δεν ξέρουμε τι είναι.
Dopios
Σκουλενίου 1, Αθήνα, τηλ. 2103310049
Λαοδίκης 31, Γλυφάδα, τηλ. 2108981747
www.dopiosrestaurant.gr | Facebook | Instagram






