spot_img
More

    MoMix: Πολλά περισσότερα από ένα μπαρ, σ’ένα στέκι που μεταφέρει τις αισθήσεις σε άλλο επίπεδο

    Με την εξαίρεση του να έλειπες χρόνια στο εξωτερικό (που και πάλι κάπου θα είχες δει τις ινσταγκραμικές του δημιουργίες) αποκλείεται να μην έχεις έστω ακούσει ή διαβάσει ενθουσιώδεις κριτικές και διθυραμβικά σχόλια για τα πρωτοποριακά, μοριακά του cocktails. Πέραν όμως του marketing, για να σοβαρέψουμε λίγο, στο Momix εκτυλίσσεται εδώ και 6 χρόνια, μια συνεχής έρευνα, για γνώση που βοηθά να κατανοηθούν οι νόμοι της χημείας και να εξηγηθεί η συμπεριφορά των υλικών ώστε να χρησιμοποιηθούν και να επιτευχθούν καλύτερα γευστικά αποτελέσματα, στα unique, molecular mixology ποτά του. 

    Το 2012 λοιπόν, ο Άρης Χατζηαντωνίου και ο Θοδωρής Κουτσόβουλος ένωσαν τις δυνάμεις τους σ’ένα concept που – ελλείψει δυνατότερης λέξης – κατέπληξε τους πάντες, με σφαιροποίημένες, ζελοποιημένες, ακόμη και αφρώδεις προτάσεις σε cocktails, τα οποία μάλιστα αγκαλιάστηκαν ακόμα κι από την πανεπιστημιακή κοινότητα, που υποδέχτηκε το team σε εργαστήρια και διαλέξεις στο χημικό του Πανεπιστημίου Αθηνών(!) 

    Είτε επιλέξεις τα cocktail shots με όποια μορφή κι αν έρχονται είτε ένα ολόκληρο cocktail είναι σίγουρο που δεν θα το μετανιώσεις! Το Macaron Pornstar Martini μπορεί να διαθέτει την εικόνα και την υφή του κλασικού macaron έχει φτιαχτεί όμως από vodka, passion fruit και vanilla lime και είναι shot! Το Molecular Zombie είναι ένα ζελεδοποιημένο γλυκόξινο cocktail με βάση εκχυλίσματα από παλαιωμένο ρούμι, γεύσεις από πικραμύγδαλο, κανέλα, ρόδι και νεράντζι, αρωματισμένο από αψέντι και δυόσμο στην όψη σίγουρα θυμίζει κορυφαίο επιδόρπιο. Αν είσαι πιο… παραδοσιακός τύπος, worry not, τα classics βιώνουν εδώ μια ιδανική εκδοχή και είναι… να τα πιείς στο ποτήρι. 

    Στον πανέμορφο industrial χώρο του που παντρεύει το sci-fi των προτάσεών του με ξύλινες λεπτομέρειες όπως οι παλέτες στη μπάρα, μπορείς επίσης να γευτείς gourmet πιάτα απογειωμένης γαστρονομίας, όπως αποξηραμένα σύκα σερβιρισμένα με φρέσκο μανούρι, πασπαλισμένα με μαύρο χαβιάρι και μπαλσάμικο, καπνιστό κρητικό χοιρινό σερβιρισμένο με burbon whiskey sauce, ή το φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με μπύρα, θυμάρι και spices, το οποίο ψήνεται sous-vide… μπροστά σου!

    Αν έχεις όρεξη να πειραματιστείς, αν δεν έχεις πρόβλημα να φας κάτι αντί να το πιεις, αν θες να γνωρίσεις κάτι καινούριο, το Momix είναι μονόδρομος. Δεν είναι τυχαίο ότι η φήμη του ξεπερνά τα εγχώρια, ότι βραβεύεται επί συναπτά έτη για όσα εμπνέεται και προτείνει, δεν είναι τυχαίο ότι είναι το πρώτο και το μόνο στην κατηγορία του. Εμείς, δεν έχουμε παρά να αισθανόμαστε περήφανοι που τέτοιες πρωτοβουλίες στέφονται με επιτυχία, σε πείσμα των καιρών, και με γνώμονα – όχι την πρωτοτυπία για την πρωτοτυπία – αλλά την δημιουργική ανησυχία και την ικανοποίηση των επισκεπτών του, ξένου κι ελληνικού κοινού, που σμίγει για να το ανακαλύψει. Το Momix από το 2016 δροσίζει τις καλοκαιρινές βραδιές μας και στην Καλντέρα Φηρών, στη Σαντορίνη.  

    MoMix Bar – Molecular Mixology
    Κελεού 1, Κεραμεικός, τηλ. 6974350179
    www.momixbar.com
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot