spot_img
More

    Άλφicon: Δύο σεφ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις σ’ένα speakeasy εστιατόριο που κερδίζει τις εντυπώσεις

    Και εγέννετω το Άλφicon, με όνομα μυστηριώδες αλλά και to the point, από το άλφι που σημαίνει κριθάρι στα αρχαία ελληνικά και το icon, τις εικόνες (που θα χαζέψεις στα κάδρα του εστιατορίου, σε mini εκθέσεις ταλαντούχων φωτογράφων). Στη χατζιδακική Πλατεία Προσκόπων, μια ανάσα από το iconic Καλλιμάρμαρο, σε μια γειτονιά με θεατρική αύρα και σύγχρονη ζωντάνια, οι chef Έλβις Δημήτρης Ζύμπα κι ο Νίκος Βοργιάς, μετά από μια εξαιρετική πορεία σε σημαντικές κουζίνες Ελλάδας και εξωτερικού έρχονται να αποτυπώσουν σε πιάτα, εμπειρίες, γεύσεις και εικόνες, επανεφευρίσκοντας την ελληνική κουζίνα και κάνοντάς την προσιτή, κατανοητή και πεντανόστιμη, χωρίς εξαιρέσεις. Ο ήπιος φωτισμός, το γκρι που ηρεμεί και τα vintage ανέγγιχτα πλακάκια του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του 1890, έρχονται να αποτελέσουν το background για ένα μενού που σέβεται την εποχικότητα κι αλλάζει συχνά-πυκνά, κρατώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών ακμαίο και ακονισμένο, αναδεικνύοντας τις αγνές ελληνικές γεύσεις, με προϊόντα που οι chef ανακαλύπτουν και δοκιμάζουν οι ίδιοι οργώνοντας τις πιο απομακρυσμένες πτυχές της χώρας.

    Το Άλφicon είναι η απόδειξη πως, ναι, μπορεί να διακτινιστεί η γεύση, ανάλογα με το πάθος του μάγειρα. Πόσο ζωντανό κρατά μέσα του το κύτταρο της μνήμης, πόσο κόπο βάζει αναζητώντας τα υλικά που θα τη μεταφέρουν ατόφια στον έξω κόσμο. Μοσχαρίσιο ταρτάρ, με λάδι τρούφας, φουντούκι και μανιτάρι, αγριογούρουνο με χειροποίητο ζυμαρικό, βελανίδια και μπεσαμέλ να παντρεύει την απλότητα του κάμπου με την αστική φαντασία, γαρίδα με εσπεριδοειδή και κόλιανδρο να θριαμβεύει οπτικά και γευστικά. Το μενού συνοδεύεται από μια μεγάλη και αξιόλογη γκάμα βιοδυναμικών κρασιών που προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα και θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σας απαίτηση. Παράγονται με διαδικασίες μη παρεμβατικές, χωρίς χημικές εισροές και “σετάρουν” ιδανικά με τα ευφάνταστα πιάτα του. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ένθερμη και ανεπιτήδευτη φιλοξενία τόσο των σεφ όσο και του κομψού μετρ Τάσου Υφαντίδη θα σας χαρίσει γαστρονομικές “ξεναγήσεις” και γευστικές συγκινήσεις.

    Άλφicon
    Ηρώνδα 8, Παγκράτι, τηλ. 2169005059
    www.alficonathens.com
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

    Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot