spot_img
More

    Yuzu Sushi Bar & More: Προσιτή πολυτέλεια σε ένα από τα καλύτερα sushi restaurants της πόλης

    Το yuzu είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο με καταγωγή από την Ιαπωνία. Είναι όμως και η μόνιμη λέξη που ψιθυρίζουν όλα τα δυτικά προάστια, που δίνουν εδώ ραντεβού για μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία ή ένα από τα ανατρεπτικά cocktails της μπάρας του.

    Στον υπέροχο, ντιζαϊνάτο χώρο του, κάθε γωνιά είναι μια μικρή ανακάλυψη. Τα χαρούμενα χρώματα και murals εμπνευσμένα από γκέισες και την Άπω Ανατολή, η ανοιχτή κουζίνα του στην οποία όλα ετοιμάζονται στην απόλυτη διαφάνεια – λίγα μόλις εκατοστά από τα μάτια σου – αλλά και κάθε μικρή λεπτομέρεια συμβάλλει σε ένα τέλειο σύνολο. Pop, φρέσκος και μοντέρνος, αλλά πάνω απ’όλα αναζωογονητικά casual, δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις τις εκρηκτικές, fusion προτάσεις του.

    Το sushi, σαν ναυαρχίδα της ιαπωνικής κουζίνας που περικλύει όλες τις νοστιμιές της, εδώ πραγματικά βιώνει μια ιδανική εκδοχή, αφού «πειράζεται» τόσο-όσο για να αναδείξει κάθε του πτυχή. Είναι ασύγκριτο, με τη νοστιμιά της φρεσκάδας να λιώνει στο στόμα σαν αφρός, με sauce που παρασκευάζονται in-house και υφές, ιδέες και συνδυασμούς που δεν συναντάς εύκολα στην Αθήνα. Κι όλα αυτά οφείλονται στον χαρισματικό chef Παναγιώτη Γιαννόγλου, που μονίμως επανεφευρίσκει τον κατάλογο και που πρόσφατα ανέλαβε και την κουζίνα του νέου talk-of-the-town ιταλικού, του Tarantella.

    Στον πλούσιο κατάλογο, είναι πολλά αυτά που θα σου τραβήξουν την προσοχή, προτείνουμε όμως να αρχίσεις με κάποιο από τα λεπτοδουλεμένα signature rolls, όπως το Retro Sunset, με καβούρι tempura, καβουρόψιχα, αβοκάντο και επικάλυψη από καψαλισμένα εσπεριδοειδή ή το πικάντικο Salmon Frenzy, με σολομό tartare, αγγούρι, επικάλυψη καψαλισμένου σολομού και wasabi mayo. Διαχρονικά αγαπημένo είναι επίσης το Volcano, που ανήκει στα fried sushi, με γέμιση από γαρίδα tempura, καβούρι, κρέμα τυριού και spicy mayo (μια αποκάλυψη!). Συνολικά θα βρεις άνω των 35 επιλογών σε sashimi, nigiri και maki rolls, όλα με τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους δικούς τους μοναδικούς συνδυασμούς. 

    Το Yuzu δεν θα σε ανταμείψει όμως μόνο με την απαράμμιλη γεύση ενός άψογα εκτελεσμένου sushi – το menu του είναι εμπλουτισμένο με «δυνατά» κυρίως, όπως το κορυφαίο Tonkatsu, που αποτελείται από μαριναρισμένο χοιρινό με fried rice και λάχανο σε ελαφριά σάλτσα ιαπωνικού curry και ρόκα με σάλτσα ponzu ή το επίσης άψογα εκτελεσμένο Chicken Teriyaki, με λεπτοκομμένα κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλο stir fried στο wok με λαχανικά, ρύζι ατμού και καβουρδισμένο σουσάμι. 

    Οι λάτρεις των bao buns θα ενθουσιαστούν με τα Hirata, σε εκδοχές κοτόπουλου, κροκέτας korroke αλλά και με ψαρονέφρι σε Κορεάτικη μαρινάδα, ενώ τα ceviche εδώ έχουν την τιμητική τους, με δροσιά και ένταση που θα αναστατώσουν κάθε γευστικό σου κύτταρο. Όλα, απείρως value-for-money, με τα πιο ποιοτικά, φρέσκα και premium υλικά. Για τον πιο γλυκό επίλογο, κράτα χώρο για το βελούδινο Yuzu cheesecake, με γλυκιά κρέμα τυριού με Yuzu, πάνω σε τραγανή βάση αρωματισμένου μπισκότου με σάλτσα καραμέλας βουτύρου. 

    Yuzu Sushi Bar & More
    Αιμιλίου Βεάκη 18, Περιστέρι, τηλ. 2105718887
    www.yuzu.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

    Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot