spot_img
More

    Franzesca Bistro: Υψηλού γαστρονομικού προφίλ μπιστρό της “διπλανής πόρτας”

    Ο χαρισματικός chef Χάρης Αντωνόπουλος ξετυλίγει σαν χάρτη ένα menu που ανατρέχει στα ταξίδια του, εμπνέεται από τη μούσα αντιπαριώτισσα γιαγιά του, χρησιμοποιεί ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα και ενθαρρύνει την… απόλαυση στη “μέση”

    Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της εποχής είναι η ολοένα και αυξανόμενη προσιτότητα του fine dining στις ζωές μας. Η αφήγηση γαστρονομικών “ιστοριών” από τη νέα γενιά των chefs, όχι σαν μύθο, αλλά σαν πραγματικότητα που μπορείς να γευτείς στο πιάτο σου. Σε μια περιοχή που “διψούσε” για ευγενή εστίαση – στην Αγία Παρασκευή – το Franzesca Bistro άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2017 για να προσδώσει σ’αυτή έναν αντισυμβατικό χαρακτήρα και να την καταστήσει οικονομική και κατανοητή. 

    Σ’ένα σκηνικό που ακολουθεί minimal, λιτές γραμμές – καλαίσθητο και φιλόξενο – με την επιβλητική απ’άκρη-σ’άκρη μπάρα, το κατάφυτο αίθριο και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό από τα αιωρούμενα spots, σε πρώτο πλάνο μπαίνει ένα εμπνευσμένο μενού που σέβεται την εποχικότητα και φιλοξενεί προτάσεις που “θολώνουν” τις αποστάσεις μεταξύ μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας. Από το σεβίτσε λαβράκι, υπέροχα μαριναρισμένο με γάλα καρύδας που σερβίρεται σε cocktail glass, την βελούδινη σούπα με γλυκοπατάτα, σουτζούκι και λάδι τρούφας (μια αποκάλυψη!), μέχρι τα εξαιρετικά bao buns με crispy duck και τον τραγανό μπακαλιάρο κροκέτα με τσορίθο, το Franzesca Bistro έχει κάτι για όλους.

    Στα “must” και η νεοαφιχθείσα ουρά μόσχου με gremolata (μια γευστική νιρβάνα) αλλά και η δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα κινόα πικάντικα κασιους και πεπόνι τουρσί. Ο Χάρης Αντωνόπουλος αποτυπώνει το απόσταγμα της 25χρονης εμπειρίας του, των παραστάσεων, της δημιουργικότητάς και της μνήμης του, σε πιάτα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον… από την ανάγνωση του καταλόγου, για να χαρίσουν με την δοκιμή τους ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης. Το ενδιαφέρον του chef για την μαγειρική αντλείται από τα παιδικά του χρόνια και τη μαγειρική της γιαγιάς του, Φρατζέσκας, στην Αντίπαρο, στην οποία προσέδωσε τιμής ένεκεν και το όνομα του εστιατορίου του. 

    Στο Franzesca Bistro η γενικότερη φιλοσοφία είναι η δοκιμή και η εναλλαγή, γι’αυτό και ενθαρρύνεται η “μέση” με tapas προτάσεις. Επίσης, κάθε εβδομάδα “ξετρυπώνουν” νέα, special πιάτα – εκτός μενού – ανάλογα με το τι καλό ανακαλύπτεται στην αγορά, για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο. Στην σάλα, οικοδέσποινα είναι η σύζυγος του chef Βαρβάρα Ρέντζου, φινετσάτη, φιλόξενη και ανεπιτήδευτα ευγενής (με τη δική της μακροχρόνια πορεία στον ξενοδοχειακό κλάδο) η οποία πλαισιώνεται από ένα team “δεμένο”, καταρτισμένο και μονίμως εξελισσόμενο μέσα από food and wine tastings. Μνείας αξίζει το γεγονός ότι το μαγαζί δεν έχει βάλει ποτέ set menus (με table d’ hôte) σεβόμενο την τσέπη των επισκεπτών του. Το γεύμα σου δε, μπορείς να το συνοδεύσεις με κάποιο cocktail από μια inclusive λίστα για όλα τα γούστα.

    Αν λοιπόν θες να απολαύσεις προσιτές δημιουργίες από τον Food and Beverage Manager του τελευταίου Master Chef (που ήταν υπεύθυνος για όλες τις jaw-dropping συνταγές της εκπομπής), δεν έχεις παρά να “ανηφορίσεις” προς Αγία Παρασκευή. Οι συντράπεζοί σου θα σε λατρέψουν!

    Franzesca Bistro
    Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2114103598
    www.franzescabistro.gr
    Facebook | Instagram

    Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική ή μερική, η διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του άρθρου με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή έγκριση του εκδότη.

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot