spot_img
More

    Σεμεδάκι: Αγαπημένο, φιλόξενο και οικείο στέκι στην Αγία Παρασκευή

    Σεμεδάκι. Υπάρχει άλλη λέξη που να ξεχειλίζει τόσο συναίσθημα, τόση αναπόληση, τόση παράδοση; Που να σου φέρνει μονομιάς στο νου το Κυριακάτικο γεύμα στο σπίτι της γιαγιάς; Κάτι τέτοιο φαίνεται να σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου bistrot στην Αγία Παρασκευή, ενός χώρου που περικλύει όλα αυτά που αγαπάμε από το παρελθόν κι όλα όσα επιζητούμε στο παρόν, σ’έναν πανέμορφο, περιποιημένο χώρο με αύρα παλιάς Αθήνας-γειτονιάς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

    Σ’ένα vintage σκηνικό, με χρώμα, καδράκια, βάζα με λουλούδια και… πλείστα σεμεδάκια, αλλά και μια μινιόν αυλίτσα στην οποία σχεδόν σου γεννάται η επιθυμία να κάτσεις οκλαδόν πάνω στις αναπαυτικές μεταλλικές της καρέκλες και να “χαθείς” χρονικά σε ένα φλιτζάνι καλοψημένου καφέ και κουβεντούλας με τους φίλους σου, το Σεμεδάκι έχει γίνει το απόλυτο meeting point για το νεανικο κοινό της Αγίας Παρασκευής (κι όχι μόνο!)

    Ανοιχτό από τις 8 πρωί, το ξεχωριστό αυτό στέκι στο Κοντόπευκο σε υποδέχεται με πολλές προτάσεις σε ροφήματα, όπως απολαυστικές σοκολάτες σε διάφορες παραλλαγές (αγαπημένη μας η καραμέλα με θαλασσινό αλάτι), τσάγια με ευφάνταστες μίξεις μπαχαρικών, πραγματική σπιτική λεμονάδα (από οικογενειακή συνταγή) με μαστιχόνερο ή τζίντζερ, σαγηνευτικά γλυκά και χορταστικά snacks. Είναι ιδανικό spot για να κάνεις απρόσκοπτα κάποια εργασία στο laptop σου (το wifi του τρέχει σφαίρα) ή να διαβάσεις ανενόχλητος/η ένα βιβλίο με καφεδάκι.

    Όσο προχωράει η μέρα, το Σεμεδάκι ξετυλίγει κι άλλες “όψεις”. Το προτιμούμε για ένα απογευματινό aperitivo με κρασιά ελληνικού αμπελώνα (ξεχωρίσαμε το Λευκό ξηρό του κτήματος Avantis και το Ερυθρό ξηρό του Κυρ-Γιάννη) με μια γευστική πίτσα “στη μέση” (η chorizo είναι εκπληκτική και value-for-money) ή μια “ελληνική” βαρκέτα (με πιπεριά, φέτα, ελιά, ντομάτα και ρίγανη), αλλά και τα βράδια για ένα χαλαρό, καθημερινό cocktail.

    Μιλώντας για cocktail, η ευρηματική μπάρα του έχει δημιουργήσει κάποια υπεραπολαυστικά signatures, με το ομώνυμο “Σεμεδάκι” να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων (με τζίντζερ, βανίλια και ρούμι) μαζί με το πικάντικο και ενδιαφέρον Spicy Kiss (με τζίντζερ και τεκίλα). Σαφώς, μπορείς να επιλέξεις και κάποιο από τα κλασικά και διαχρονικά, το οποίο και θα σου έρθει στο τραπέζι σε μια άρτια εκτέλεση.

    Το Σεμεδάκι πρεσβεύει αυτό που όλοι ψάχνουμε: μια απόδραση από την επαναληπτικότητα της καθημερινότητας σ’ένα περιβάλλον που δημιουργήθηκε για να την ξορκίζει – σ’έναν χώρο που μπορεί να είναι δημόσιος, αλλά έχει την οικειότητα και τη φιλοξενία ενός σπιτιού. Μη χάσεις τα συχνά-πυκνά karaoke parties του τα οποία κάνουν το μαγαζί να γίνεται μια μεγάλη παρέα.

    Σεμεδάκι
    Αγίας Τριάδος 23, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2130410354
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το...

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot