spot_img
More

    Υπάρχουν οι υπαίθριες καντίνες και μετά υπάρχει και το Busty’s Burger

    Όποιος έχει επισκεφθεί τα food courts στο Camden του Λονδίνου θα θυμάται τα άπειρα κολλητά το-ένα-δίπλα-στο-άλλο φορτηγάκια, το καθένα με τη δική του φιλοσοφία, κουζίνα και προτάσεις. Πάνω απ’όλα όμως θα θυμάται τις απερίγραπτες street λιχουδιές που δοκίμασε, από τα σαγηνευτικά burgers, τα bagels, τα ινδικά tikka masala και τα βιετναμέζικα bun cha. Στην Ελλάδα μπορεί να μην είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με τέτοιες παραστάσεις, τα λιγοστά όμως food trucks ανά την Αθήνα δίνουν ένα παλμό γεύσης που ξεχωρίζει. 

    To Busty’s Burger είναι μια καντίνα – απλή, αφτιασίδωτη και ανεπιτήδευτη. Άνοιξε μέσα στο λιοπύρι του φετινού Αυγούστου, βρίσκεται στις παρυφές των οδών Πεντέλης και Δάφνης στο Μαρούσι και σερβίρει μερικά από τα πιο κολασμένα burger της πόλης. Το κατακόκκινο εξωτερικό της το έχει επιμεληθεί ο Μαρουσιώτης street artist @kolage_ και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 18.00-1.00 (sorry ξενύχτηδες!)

    Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Στην Busty’s θα βρεις 10 πεντανόστιμα, ζουμερά και απείρως well-priced burgers, που έχουν σαν αφετηρία ένα patty 200 γρ. καθαρού μοσχαρίσιου κιμά, που αγκαλιάζεται από 2 ψωμάκια brioche και πλαισιώνεται από του κόσμου τα καλούδια. Από το πικάντικο Alyssa’s, με καραμελωμένα κρεμμύδια, ρόκα, καπνιστό τυρί, μπέϊκον, jalapenos και σως αβοκάντο, μέχρι το “υπερπαραγωγή” Mary’s, με iceberg, ντομάτα, τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέϊκον, τηγανιτό αυγό και την signature Busty’s mayo σως ή το Pamela’s για τους λάτρεις του παναρισμένου κοτόπουλου, με iceberg, τσένταρ, και coleslaw, αυτό το food truck έχει κάτι για όλους. 

    Στο μαντέμι, το μπιφτέκι τοποθετείται ωμό και προτείνεται σε medium-well ψήσιμο (συνεπώς στο μεσοδιάστημα κάνε κι ένα τσιγαράκι τώρα που απαγορεύτηκε στους εσωτερικούς χώρους). Αν είσαι local ή αν ο δρόμος σε φέρνει από κει, μπορείς επίσης να παραγγείλεις κάτι τηλεφωνικά και να το παραλάβεις για take away. Για την απόλυτη street εμπειρία, πιες και μια μπύρα Bud και συνόδευσε τη μπεργκεράρα σου με πατάτες. 

    Fun fact: Κάθε burger έχει γυναικείο όνομα και είναι tribute σε κάποια φίλη του πολυταξιδεμένου ιδιοκτήτη, Νίκου Γεντίμη (ο οποίος από τα συμφραζόμενα εικάζουμε έχει κάψει πολλές καρδιές αλλά burger ποτε!)

    Busty’s Burger
    Πεντέλης & Δάφνης (γωνία), Μαρούσι, τηλέφωνο παραγγελιών 6949693091
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

    Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot