spot_img
More

    Huaca Nikkei Resto Bar: Γευστικές περιηγήσεις σε Περού & Ιαπωνία, φιλόξενο περιβάλλον και απολαυστικά cocktails στο Μετς

    Το Περού έχει την δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμική κατανομή σε Ιάπωνες στην λατινική Αμερική, και η κοινότητα αυτή έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίκτυπο και επιρροή σε επίπεδο κουλτούρας στην χώρα, από την άφιξη των πρώτων προσφύγων στα τέλη του 19ου αιώνα. Μια από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές τους είναι ασφαλώς η Nikkei κουζίνα, η οποία δανείζεται στοιχεία κι από τους 2 γαστρονομικούς κόσμους κι έχει συνεπάρει την παγκόσμια εστιατορική σκηνή. Οι ρίζες αυτής της σύντηξης εναπόκεινται στην υγιή περουβιανή αλιεία και το ψάρι, με το sushi να φιλοξενείται σε πλήρη σύμπνοια σε ένα menu δίπλα π.χ. σε ένα ceviche.

    Κι ερχόμαστε στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο ετερόκλητες γειτονιές της, το Μετς, όπου η Ειρήνη Μπέκα κι ο Παναγιώτης Λογοθέτης, λάτρεις της περουβιανής γαστρονομίας και του sushi αντίστοιχα, και με πολύ μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας και της Μυκόνου, ένωσαν τις δυνάμεις τους (και τις αγαπημένες τους κουζίνες) και άνοιξαν πρόσφατα το Huaca. 

    Huaca στην περουβιανή quechuan διάλεκτο είναι τα πράγματα ή τα μνημεία που αποτελούν αντικείμενα λατρείας και σεβασμού – ένα πολύ εύστοχο όνομα, αφού αυτά ακριβώς είναι τα συναισθήματα που θα σου δημιουργηθούν στο Huaca με την πρώτη ματιά, και την πρώτη… μπουκιά. 

    Την υπογραφή του μενού, που περιλαμβάνει λεπτοδουλεμένα, well-executed πιάτα έχει ο στενός συνεργάτης του χαρισματικού Χρόνη Δαμαλά, Δημήτρης Κότσαλης. Στο “παλμαρέ” του θα βρεις σπιρτόζικα tiradito, απολαυστικά ceviche, δροσερά ταρτάρ – πολυδιάστατα (mango-avocado-chilli) και αιθέρια, αλλά και εξαιρετικά nigiri, inside out και dumplings. Η σάλα ντύνεται σε minimal, oriental αποχρώσεις, με μια απ’άκρη σ’άκρη μπάρα, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και murals με ανθισμένες αμυγδαλιές, με την επιμέλεια της Στέλλας Ανδρικοπούλου. 

    Στα cocktails του Huaca έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα, με μια κάρτα με signature cocktails που έχει εμπνευστεί ο δημιουργικά ανήσυχος Άρης Χατζηαντωνίου (του MoMix) και περιλαμβάνει reinvented Old Fashioned και Margaritas, αλλά και άλλες καινοτόμες επιλογές που θα σε αναζωογονήσουν και θα συνοδεύσουν μοναδικά το φαγητό σου. 

    Προσεγμένο, φινετσάτο και πολυποίκιλο, και απαρτιζόμενο από restaurateurs με βαθειά γνώση και αγάπη για το αντικείμενό τους και τους επισκέπτες τους, το Huaca είμαστε πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα θα γίνει talk of the town. 

    Huaca Nikkei Resto Bar
    Τιμολέοντος 1, Μετς, Αθήνα, τηλ. 2114138347
    www.huaca.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot