spot_img
More

    Κιουζίν: Ένα σενάριο μοναδικών γεύσεων με πρωταγωνίστρια την ελληνική κουζίνα

    Μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, ένα “παλμαρέ” με ΠΟΠ προϊόντα και χώρος που ξυπνάει μνήμες παλιάς Αθήνας-γειτονιάς, στην καρδιά του Κολωνακίου.

    Το Κολωνάκι διαχρονικά αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής, καθώς εδώ γεννιούνται όλα τα νέα trends, εξελίσσονται, και καθιερώνονται στη συνείδηση του κοινού. Σε μια εποχή όπου η σύγχρονη εγχώρια γαστρονομία ενθαρρύνει την επιστροφή στην παράδοση της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και τον επαναπροσδιορισμό της μέσα από νέες τεχνικές, ο Ιωάννης Δεληγιάννης, εμπνευστής του Κιουζίν, ως έμπειρος επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης, αφουγκραζόμενος τη νέα τάση, ήταν από τους πρώτους που δημιούργησε έναν πραγματικά αξιοθαύμαστο χώρο, όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη.

    Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα καθοριστική και το Κιουζίν σε κερδίζει αμέσως με ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο καθώς αισθάνεσαι ότι μπήκες στο σαλόνι κάποιου ελληνικού αρχοντικού της παλιάς αστικής Αθήνας ή της Σμύρνης, του προηγούμενου αιώνα, τότε που η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα άνθιζε και το φαγητό ήταν μια πραγματική ιεροτελεστία!

    Οι εντυπωσιακές ταπετσαρίες, οι μεγάλοι καθρέφτες, τα κάδρα, ένα γραμμόφωνο στη γωνία , ένα vintage ποδήλατο να κρέμεται, μιλάνε αμέσως στην καρδιά και δημιουργούν αμέσως το αίσθημα της οικειότητας καθώς είναι τόσο γνώριμα στη συνείδησή μας.

    Την ίδια αρχοντιά που εκπέμπει ο χώρος, θα βρεις και στο menu καθώς η ποιότητα είναι υψηλή, με διαλεχτές, ελληνικές πρώτες ύλες, βιολογικά προϊόντα και superfoods που ανεβάζουν τη γευστική και θρεπτική αξία κάθε πιάτου στα ύψη.

    Ο βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin και πληθωρικός chef Νίκος Καραθάνος, ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της κουζίνας και με ακονισμένη ματιά, έρχεται να επανεφεύρει τις ελληνικές συνταγές, διατηρώντας με σεβασμό τη μνήμη και την παράδοση. Άρτια δομημένα πιάτα, καλαίσθητα σε εμφάνιση, με ισορροπία γεύσεων και απίστευτα γευστικά παντρέματα, ικανοποιούν κάθε διατροφική συνήθεια και εξυψώνουν τη μαεστρία του chef.

    Λένε πως η καλή μέρα, φαίνεται από το πρωί. Έτσι και το καλό γεύμα, φαίνεται από το ψωμί και εδώ θα βρεις το πιο απίστευτο σπιτικό ψωμί! – πολύσπορο, με χαρουπάλευρο να δίνει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και μεγάλη διατροφική αξία, είναι το ιδανικό ξεκίνημα! Και έπειτα είναι η σειρά των ορεκτικών που σαγηνεύουν… τηγανητά αυγά με χόρτα, σιγομαγειρεμένα με γραβιέρα, κουκουνάρι και σύγκλινο Μάνης, κροκέτα μουσακά με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα κιμά και τριπλοτηγανισμένες πατάτες Νάξου, αρωματισμένες με ρίγανη και θυμάρι να φέρνουν όλη την αύρα του Αιγαίου στο τραπέζι σου!

    Οι λάτρεις του κρέατος σίγουρα θα απολαύσουν από μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρέμενα με φρέσκο δενδρολίβανο και μηλόξυδο σε σάλτσα σοφρίτο, αρνάκι κλέφτικο στην λαδόκολλα με φρέσκο θυμάρι αρωματισμένο με κρεμμύδι και καρότο και πορτοκαλένιες πατατούλες μέχρι και την εκπληκτική πικάνια, ενώ για τους vegeterians/vegans κριθαράκι με πάστα τρούφας και μανιτάρια, για τους pesceterians φιλέτο φρέσκου σολομού (ιδανικός αν ακολουθείτε μια αντιοξειδωτική διατροφή) κι ακόμα καρμπονάρα με γαρίδες τυλιγμένες σε λαρδί και σάλτσα από τον ζωμό τους. Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους θα βρουν στο μενού εξαιρετικές επιλογές όπως η σαλάτα με φακές beluga με κανταΐφι φέτας και pesto από πελτέ ντομάτας, σαλάτα με στήθος κοτόπουλου με κινόα σε αρώματα σπανακόρυζου και κρέμα γιαούρτι-τζίντζερ.

    Η αυλαία του menu κλείνει με σαγηνευτικά γλυκά όπως το εκμέκ καταϊφι, η μπουγάτσα με παγωτό καννέλας ή η αγαπημένη σε όλους σοκολατόπιτα συνοδεία παγωτού βανίλλιας, να αφήνουν τις καλύτερες τελευταίες εντυπώσείς!

    Σαφέστατα ένα καλό γεύμα απογειώνεται όταν συνοδεύεται  από καλής ποιότητας κρασί και το Κιουζιν έχει φροντίσει να μας καταπλήξει κι εδώ με την πιο ξεχωριστή wine list, κυρίως από διακεκριμένους εγχώριους αμπελώνες. Βεβαίως υπάρχουν αποστάγματα και μπύρες από ανερχόμενες ελληνικές ζυθοποιίες και κλασσικά cocktails, για πριν ή μετά το φαγητό. Η επιστροφή στις ρίζες και την παράδοση με την προσθήκη νεωτερισμών, δίνουν στην ελληνική κουζίνα μια νέα υψηλή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και το Κιουζίν είναι ένας άριστος πρεσβευτής αυτής της νέας εποχής. 

    Κιουζίν
    Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ. 2103647407
    kiouzin.com
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot