spot_img
More

    Το Blue Bamboo δεν είναι άλλο ένα thai εστιατόριο. Είναι ο μονόδρομος των foodies.

    Ο γαστρονομικός χάρτης της Ταϊλάνδης στη χώρα μας έχει γραφτεί πολλές φορές με «πανωλεθρίες» που αδικούν τόσο τον πλούτο των γεύσεων και των συνταγών του πρώην βασιλείου του Σιάμ, όσο και το foodie κοινό που διακαώς τις αναζητά. Το Blue Bamboo πρωτοστάτησε πριν κάποια χρόνια, θέτοντας νέους κανόνες στο ταϊλανδέζικο, με well-priced πιάτα που βιώνουν κυριολεκτικά ιδανικές εκδοχές, αλλά κι ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτο και casual – ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσεις απρόσκοπτα και χαλαρά τις γευστικές του προτάσεις. 

    Το εστιατόριο είναι γωνιακό (συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό της γειτονιάς), ντύνεται σε μίνιμαλ, γκρι χρωματισμούς και παρέχει την καλύτερη θέα από κάθε στασίδι στην open kitchen του (που λαμβάνει χώρα κι όλη η μαγεία!). Τα δερμάτινα 60’s αισθητικής καθίσματα, οι ξύλινοι πάγκοι και τα chalkboards ενισχύουν την urban φυσιογνωμία του μαγαζιού και ασφαλώς την άνεσή σου – οπτική και σωματική. 

    Στο εύστοχα δομημένο menu του θα βρεις ποικιλία, χρώματα κι αρώματα – γεύσεις ετερόκλητες και σαγηνευτικές – που έχουν ως αφετηρία την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη αλλά και τη μαεστρία του chef στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα αυθεντικά – λυτρωτικά απολαυστικά – χωρίς εξευρωπαϊσμούς, πειραματισμούς και αχρείαστους εντυπωσιασμούς. Καυτερές ή βελούδινες σούπες (όπως η πικάντική Tom Yum με γκαλάνκαλ, φρέσκα μανιτάρια και γαρίδες ή Tom Kha Gai) γίνονται το πρελούδιο της γευστικής νιρβάνας, προετοιμάζοντας το στομάχι σου για τα πεντανόστιμα ορεκτικά (το ένα-καλύτερο-από-το-άλλο), που η ομάδα του θα σε ενθαρρύνει να απολαύσεις στη μέση, όπως και τα πιάτα. 

    Αφράτα bao buns με κοτόπουλο, chicken satay με σάλτσα από φυστίκια (μια αποκάλυψη!), spring rolls και cheese won tons με μια διαολεμένη κρέμα τυριού, γαρίδες, καβούρι και σάλτσα δαμάσκηνου, όλα υποδεικνύουν ένα μαγαζί με περίσσεια φροντίδα για τον επισκέπτη, που δημιουργεί ένα απευθείας γευστικό ταξίδι από τα Πετράλωνα στην Μπανγκόκ. 

    Στα specials θα βρεις φρέσκο ψητό σολωμό με tamarind sauce και πιπεριές, Peking Duck με βελούδινες πίτες και λαχανικά, φιλέτο μοσχάρι στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα. Αν πάλι είσαι λάτρης των noodles, στο Blue Bamboo η κουζίνα «δουλεύει» το wok αριστοτεχνικά κι ομολογουμένως θα γευτείς κάποια από τα πιο νόστιμα Singapore noodles της πόλης, σε εκδοχές με κοτόπουλο ή γαρίδες. 

    Κι επειδή όπως είχε πει ο γνωστός restaurateur Danny Meyer κάποτε «Ένα σωστά παρασκευασμένο cocktail μπορεί να δείξει στους καλεσμένους σου ότι νοιάζεσαι», στο Blue Bamboo η cocktail list λειτουργεί σαν το ιδανικό complimentary στα πιάτα του, με αναζωογονητικά signatures αλλά και καλοφτιαγμένα classics, που σε συνδυασμό με τις jazz μουσικές του – είναι και το δυνατό του σημείο.

    Αν λοιπόν θες να βάλεις στην εξίσωση της διατροφικής σου καθημερινότητας παιχνιδίσματα γεύσεων και υφών, πικάντικα και ανεξερεύνητα μονοπάτια που στρώνουν δρόμους με κόκκινο, πράσινο και κίτρινο κάρι, τσίλι, galangal και kafir lime – βάλε το μπλέ στη ζωή σου – το Blue Bamboo. (Τις Κυριακές είναι ανοιχτό από το μεσημέρι)

    Blue Bamboo
    Κυδαντίδων 24, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 2103423124
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

    Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot