spot_img
More

    Andaman Sky: Ένα εξωτικό γαστρονομικό σενάριο κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό

    Το Andaman Sky πέραν από ένα σαγηνευτικό bar-restaurant και μια ταράτσα βγαλμένη από το Χίλιες και Μία Νύχτες, είναι state of mind. Είναι μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι, το ταξίδι που πάντα θα θυμάσαι, οι πιο ωραίες βραδιές που πέρασες με τους κοντινούς σου φίλους, η μνήμη από το αγαπημένο σου πιάτο που αγγίζει την τελειότητα.

    Εδώ εκτυλίσσεται καθημερινά μια μοναδική εμπειρία των πέντε αισθήσεων, με τη γεύση να οξύνεται από τη νοστιμιά των παιχνιδιάρικων – σε υφή και γεύση – προτάσεων του μενού, με το βλέμμα να μαγνητίζεται από τους κοκοφοίνικες, τα ethnic διακοσμητικά, τα κόκκινα-του-πάθους φωτιστικά με τα πλεχτά καπέλα και τις μεγάλες μαξιλάρες, και με τις μουσικές του κόσμου, από τα ηχεία του να σε βάζουν στο πιο ζεν και χαλαρό mood. Κι όλα αυτά κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, στην καρδιά της Αθήνας.

    Τα πιάτα του αποτελούν μια γνήσια εκπροσώπηση της ταϊλανδέζικης κουζίνας σε ένα άκρως επεξηγηματικό μενού (δεμένο σε μπαμπού και με έναν πολύχρωμο ελέφαντα να φιγουράρει στο εξώφυλλο) που δίνει τις κατευθύνσεις σε όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με αυτές τις γεύσεις και ενθαρρύνει κάποιον να πειραματιστεί και να δοκιμάσει.

    Οι Ταϊλανδοί chef βάζουν γνώση, μεράκι και φρέσκα υλικά, με τις πιο λαχταριστές σάλτσες και ζωμούς να φτιάχνονται in house. Το αποτέλεσμα; Μια γαστρονομική γιορτή, με κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη! Λατρέψαμε τη σούπα Tom Yum Goong (γαρίδες με γάλα καρύδας, ντομάτα, ξηρό και φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκα φύλλα lime, lemongrass & galangal) και τη σαλάτα Spicy Duck (σπιτικά καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φασολάκια, χρωματιστές πιπεριές, αγγουράκι, φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμύδι & fresh lime), ένα μοναδικό appetizer, προπομπός των λαχταριστών κυρίως.

    Τα Chicken Sticks with Satay Sauce βιώνουν εδώ την ιδανική εκδοχή τους, ενώ η πάπια Πεκίνου (σπιτικά καπνισμένο crispy φιλέτο πάπιας με ψιλοκομμένα φρέσκα handmade πιτάκια ρυζιού και χειροποίητη hoisin sauce από αγριοκέρασο, δαμάσκηνο και tamarind), δεν αφήνει κανένα ουρανίσκο ασυγκίνητο. Από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι το Pad Thai με rice noodles, φρέσκα λαχανικά, φύτρες φασολιού, homemade tamarind sauce και αυγό που συνδυάζεται ποικιλοτρόπως με φιλέτο χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια ή ακόμα με τόφου και γαρίδες και ακροβατεί γευστικά μεταξύ πικάντικου και γλυκού, ένα πιάτο που – de facto – θα σε καταστήσει σταθερό επισκέπτη.

    Στην μπάρα του τα shakers παίρνουν φωτιά δημιουργώντας δροσιστικά και αναζωογονητικά cocktails ενώ στο κτίριο που το φιλοξενεί λαμβάνει χώρα άλλη μια δράση (για να κάψεις τις – λιγοστές είναι η αλήθεια – θερμίδες από τα μοναδικά του πιάτα) που δεν είναι άλλη από το Soul Pump Wellness Studio (στον πρώτο όροφο), με ειδίκευση στα kangoo jumps, που αποτελούν παγκοσμίως την απόλυτη τάση στον τομέα της εκγύμνασης!

    Andaman
    Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2112104939
     Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

    Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

    Christmas in Athens: 21 απολαυστικές προτάσεις για έξοδο, φαγητό, ποτό & γλυκό

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot