spot_img
More

    Ρέθεμνος: Στον Γέρακα θα βιώσεις τη μοναδική διατροφική εμπειρία που προσφέρουν τα αρώματα και οι γεύσεις της Κρητικής γης (και όχι μόνο)!

    Η Κρήτη είναι πασίγνωστη για τον πανάρχαιο πολιτισμό της, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, τα εντυπωσιακά, εναλλασσόμενα  τοπία της  και τις μαντινάδες, μα πάνω από όλα για τους διατροφικούς θησαυρούς που η γη της Μεγαλονήσου γεννά! Είναι η ελληνική περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό προϊόντων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. Το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα αλλαντικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το θυμαρίσιο μέλι,  τα χαρούπια, τα άγρια χόρτα, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, είναι μερικά από τα συστατικά που έχουν εδραιώσει την κρητική διατροφή ως το πρότυπο της Μεσογειακής κουζίνας, η οποία από το 2012 έχει αναγνωριστεί ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας!

    Ο πιο σύντομος δρόμος για να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλα αυτά τα αγαθά που η Κρήτη μας χαρίζει και να αποκομίσεις όλες τις ευεργετικές ιδιότητες μιας ισορροπημένης, μεσογειακής διατροφής, οδηγεί στον Ρέθεμνο στον Γέρακα! 

    Ένας μοντέρνος και πολύ προσεγμένος χώρος, με γήινη αύρα, καθώς το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν και με μια πολύ σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μανάβικου, σε προσκαλεί να γευτείς ό,τι καλύτερο προσφέρει η Κρήτη και ολόκληρη η ελληνική γη! 

    Με την είσοδό σου στο μαγαζί, θα νιώσεις όπως και εγώ, έρωτα με την πρώτη ματιά! Τα φρεσκότατα φρούτα και λαχανικά της εποχής, σε καλωσορίζουν με τα αρώματα και την καλοβαλμένη τους εμφάνιση! Καταλαβαίνεις αμέσως πόσο προσεκτικά διαλεγμένα είναι και δεν σου αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για την ποιότητα και τη γεύση τους!

    Προχωρώντας στα ενδότερα, ο ενθουσιασμός γίνεται μεγαλύτερος, καθώς αντικρίζεις μια πλειάδα προϊόντων που σου τραβάνε την προσοχή και σου ανοίγουν την όρεξη! Όλα τους τόσο όμορφα τοποθετημένα, στις όμορφες συσκευασίες τους ή στις προθήκες τους, που αντιλαμβάνεσαι το μεράκι και την αγάπη που βάζουν τα αδέρφια Γλαμπεδάκη σε τούτον εδώ το χώρο!

    Φρέσκο ψωμί ημέρας με προζύμι για ένα δυνατό ξεκίνημα, θυμαρίσιο μέλι, φρέσκο γάλα, αυγά και μια μεγάλη ποικιλία από γαλακτοκομικά προϊόντα από επιλεγμένες μικρές φάρμες , ιδανικά για ένα ελληνικό και δυναμωτικό πρωινό! 

    Βιολογικά είδη διατροφής, παραδοσιακά ζυμαρικά, χύμα ελληνικά όσπρια, αρίστης ποιότητας και ιδιαίτερες σάλτες, σου δίνουν ιδέες για νόστιμες και θρεπτικές δημιουργίες! Χοχλιοί, μυζηθροπιτάκια, σκαλτσούνια, μαραθοπιτάκια και πίτες σφακιανές έρχονται να δώσουν το κρητικό τους ταπεραμέντο στο τραπέζι σου με την ιδιαίτερη γεύση τους! Αν πάλι σου αρέσει να φτιάχνεις τις δικές σου πίτες, εδώ θα βρεις εξαιρετικά άλευρα και ότι υλικό χρειαστείς για τη γέμισή σου. Πάντα φρέσκα και πάντα ποιοτικά! 

    Βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από κρητικούς  ντάκους και παξιμάδια, για χορταστικές σαλάτες και ένας πεντακάθαρος  πάγκος με τυριά και αλλαντικά  από επιλεγμένους έλληνες  παραγωγούς που θα λατρέψεις! Μεγάλοι πρωταγωνιστές εδώ, το απάκι, το σύγκλινο, το ξιδάτο λουκάνικο αλλά και η γραβιέρα, το ανθότυρο και η μυζήθρα, να μοσχοβολάνε αρώματα και να σε προσκαλούν σε μερακλίδικα τσιμπολογήματα, καθώς αποτελούν τον ιδανικό μεζέ για τη ρακή! 

    Ότι βλέπεις γύρω σου, φωνάζει υγεία και ευεξία! Από τα βότανα και τα εξαιρετικά μπαχαρικά, ως τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα superfoods, φρέσκοι χυμοί και χυμοί από κρητική αλόη, όλα με τόσο ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητές του, δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή!

    Και πάμε στο αγαπημένο μου σημείο και αυτό που ομολογουμένως δεν περιμένεις να βρεις  σε ένα μανάβικο, όσο σύγχρονο και αν είναι! Ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στην περιποίηση, προσώπου και σώματος, με χειροποίητα καλλυντικά που έχουν σαν βάση τους το λάδι και τα βότανα της Ελλάδας! Αγνά υλικά συνδυάζονται με οικολογικό τρόπο παρασκευής, πολύ ευεργετικά για κάθε επιδερμίδα και πολύ φιλικά προς το περιβάλλον!

    Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την εξαιρετική τσικουδιά και τα αρωματικά κρασιά με μεστή γεύση που θα συνοδεύσουν αρμονικά τις δημιουργίες μας με την κρητική αύρα και την ευχαρίστηση που δίνει ένα γεύμα βασισμένο στις άριστες ύλες που θα προμηθευτείς από τον Ρέθεμνο!

    Η διατροφική μας παράδοση αξίζει να έχει μια ατέρμονη διάρκεια, καθώς έχουμε την τύχη να παράγονται στην ελληνική γη διατροφικά διαμάντια, εύγευστα και ευεργετικά για τον οργανισμό! Στον Ρέθεμνο δεν θα βρεις μόνο εξαιρετικά προϊόντα για μια σωστή διατροφή, θα βρεις ανθρώπους που αγαπούν και κατανοούν σε βάθος την αξία αυτής της παράδοσης , τη στηρίζουν και την αναδεικνύουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο!

    Ρέθεμνος
    Κλεισθένους 4, Γέρακας, τηλ. 2106654769
    www.rethemnos.com.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot