spot_img
More

    Χιώτικο Κελλάρι: Εμπνευσμένα και πεντανόστιμα ζυμαρικά με καταγωγή από την… Χίο!

    Τα ζυμαρικά είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές αδυναμίες εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι και μία από τις πιο προσιτές και εύκολες στο μαγείρεμα τροφές. Η βιομηχανοποίησή τους μπορεί να στέρησε μέσα στα χρόνια λίγη από τη μαγεία τους, αλλά μικροπαραγωγοί όπως το Χιώτικο Κελλάρι, μας υπενθυμίζουν γιατί αγαπούμε τόσο πολύ αυτό τον πεντανόστιμο συνδυασμό σιμιγδαλιού – αλευριού με νερό, αυγό αλλά και με διάφορες γεύσεις στο πιάτο μας.

    Έτσι το Χιώτικο Κελλάρι ξεπερνά τις προσδοκίες. Με αγάπη και μεράκι – αλλά και με σεβασμό στην παράδοση – αναμειγνύει τις πιο αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, δημιουργεί ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς και μας προσφέρει ζυμαρικά υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και μοναδικής ποιότητας. 

    Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ένα παραδοσιακό οικογενειακό οίκημα – χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα στη Βέσσα του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων – προσαρμόστηκε στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτεί η εποχή. Η εμπειρία των ιδιοκτητών σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και το μεράκι που χαρακτηρίζει κάθε επαγγελματία που θέλει να προσφέρει το καλύτερο στον πελάτη του, τους έστεψαν άμεσα νικητές στην προτίμηση του κόσμου και η νοστιμιά των ζυμαρικών τους μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα σαν έκτακτο δελτίο. 

    Έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, το Χιώτικο Κελλάρι βελτιώνεται, αναβαθμίζεται και βρίσκει νέους τρόπους και νέες προτάσεις για να κρατάει το ενδιαφέρον μας ακμαίο και ακονισμένο. Στο «παλμαρέ» τους, θα βρεις παραδοσιακές επιλογές, όπως χυλοπιτάκι με αυγό και γάλα, τραχανά ή την παραδοσιακή κουλουρίδα Χίου αλλά και πρωτότυπες εκδοχές με λαχταριστούς και καινοτόμους συνδυασμούς, όπως στριφτάρια με σπανάκι, με ντομάτα, με χαρούπι, με Χιώτικο μανταρίνι ή ακόμα και με παρμεζάνα ή κατσαρή ταλιατέλα με μαστίχα και χυλοπιτάκια με μελάνι σουπιάς για εκείνους που δεν φοβούνται να επεκτείνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες. 

    Καμία σούπα δεν αγγίζει την απόλυτη επιτυχία χωρίς το κους κους λαχανικών τους (με καρότο, παντζάρι, πιπεριά Φλωρίνης, σχοινόπρασο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σέλινο) ενώ η πολύχρωμη «χορτόσουπα» σε σχήμα S (με σπανάκι, καρότο, παντζάρι, πατάτα) ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους τις κρύες μέρες του χειμώνα που χρειάζεσαι κάτι αναζωογονητικό και γευστικό. 

    Οι λάτρεις των snack θα ενθουσιαστούν με τα λαζανόφυλλα (τσιπς άλευρου) σε τρεις υπέροχες γεύσεις – πατάτα, σπανάκι και πάπρικα – που συνοδεύονται ιδανικά με dips της αρεσκείας σου, αλλά καταναλώνονται μοναδικά και σκέτα. Επισκέψου
    το www.chiotikokellari.gr για να ανακαλύψεις την γκάμα τους αλλά και τις πιο νόστιμες συνταγές για να αξιοποιήσεις τα προϊόντα τους! 

    Χιώτικο Κελλάρι
    Βέσσα, Χίος, τηλ. (+30) 2271073378
    www.chiotikokellari.gr | info@chiotikokellari.gr

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot