spot_img
More

    Το Ηπειρώτικο ΚΜ: Η ακριτική, παραδοσιακή αρτοποιία με σύγχρονη, ακονισμένη ματιά

    Ο Θεοδόσης Μηλιώνης διατηρούσε με τη γυναίκα του έναν φούρνο στις Φιλιάτες της Θεσπρωτίας. Τους πελάτες τους χαιρετούσαν με χειραψία, το παρασκευαστήριο μύριζε φρεσκοψημένο χωριάτικο ψωμί, οι δουλειές άνθιζαν, το έβλεπες στην κούραση τους. Το 90 κατέβηκαν Αθήνα για τα παιδιά τους. Ανοίξανε το Ηπειρώτικο. Σήμερα – 31 χρόνια μετά – ο μοναδικός αυτός φούρνος μεταξύ Συρράκου και Μαρώνειας, συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται όπως το καλό κρασί. Με τις συνταγές, τις παραδοσιακές τεχνικές και το μεράκι να έχουν περιέλθει πλέον στον γιο του Κωνσταντίνο Μηλιώνη (εξού και το ΚΜ), το Ηπειρώτικο στον Κολωνό είναι η απόλυτη «συντεταγμένη» μέσα στην ημέρα σου για καλό ψωμί, χορταστικά snacks και λαχταριστά γλυκά.

    Πως συνεχίζεις μια παράδοση που έχει τόσο γερά θεμέλια και τέτοια ιστορία; Χρησιμοποιώντας ποιοτικά άλευρα, φρέσκα υλικά, εμμένοντας στον παλιό, «δοκιμασμένο» τρόπο παρασκευής, αξιοποιώντας όμως παράλληλα όλες τις σύγχρονες μεθόδους που παρέχει το σήμερα. Και το αποτέλεσμα δικαιώνει. Το ομώνυμο «ηπειρώτικο» ψωμί είναι μια αποκάλυψη – και best seller του καταστήματος – το βρίσκεις σε 2 εκδοχές, χωριάτικο ή ολικής, και προσφέρει καθημερινά χαμόγελα ικανοποίησης σε δεκάδες οικογένειες. Στα ράφια του βρίσκεις και το κλασικό χωριάτικο, πολυτελείας (σικάλεως-ολικής), αγιορείτικο αλλά και «της πλάκας», που ψήνεται σε πλάκα και φτιάχνεται με προζύμι αργής ωρίμανσης.

    Για του λόγου το αληθές, εδώ θα βρεις απολαυστικά γαλακτομπούρεκα, πορτοκαλόπιτες, προφιτερόλ, μπακλαβάδες, κανταΐφια, τάρτες, cakes με σοκολάτα, βανίλια και red velvet, βουτήματα, τουλουμπάκια, κι ό,τι άλλο ζητάει η ψυχή σου! Σπεσιαλιτέ του τα εξαιρετικά τσουρέκια, που μερακλίδικα φτιάχνονται σε διάφορες εκδοχές – από κλασικά, πατροπαράδοτα μαστιχωτά μέχρι γεμιστά με μήλο, κάστανο, Bueno και Merenda – κυριολεκτικά το ένα καλύτερο από το άλλο.

    Ανοιχτό από νωρίς το πρωί, το Ηπειρώτικο ΚΜ σερβίρει καλοψημένο καφέ Hausbrandt, φουρνίζει πεντανόστιμα σφολιατοειδή, πίτσες, πεϊνιρλί και πίτες, φτιάχνει χορταστικά σάντουιτς σε διάφορα ψωμιά όπως το σικάλεως με λουκάνικο-ομελέτα ή η μπαγκέτα σε μαύρο ψωμί με γαλοπούλα, τυρί και μαγιονέζα και είναι «σωτήρας» σε κάθε σου υπογλυκαιμία αλλά και κοινωνική επίσκεψη με γλυκά που σαγηνεύουν από τις προθήκες του και καθηλώνουν με την πρώτη – γλυκιά – μπουκιά!

    Στο ρόστερ της απόλαυσης συμπεριλαμβάνονται προτάσεις χωρίς ζάχαρη – με στέβια ή μαλτιτόλη – για όσους πάσχουν από διαβήτη ή προσέχουν την διατροφή τους. Στα «must» και τα κριτσίνια του, με σπανάκι, καλαμπόκι, παντζάρι, τυρί, κινόα ή πολύσπορο.

    Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Το Ηπειρώτικο ΚΜ, ξακουστό για την αδιάλειπτη πορεία ποιότητάς του από το 1990 σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με τη δεκαετία, εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και προσφέρει όλα αυτά που αναζητά κάποιος σ’ έναν σύγχρονο, ενημερωμένο φούρνο.

    Το Ηπειρώτικο ΚΜ
    Συρράκου 24, Αθήνα, τηλ. 2105131814
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot