spot_img
More

    Αρτοπειρασμοί: Από την Καισαριανή ως του Ζωγράφου, η παράδοση και εξέλιξη του φούρνου της γειτονιάς σε 30 χρόνια πορείας

    Οδός Γ. Παπανδρέου 58, από τις πιο χαρακτηριστικές γωνιές της περιοχής του Ζωγράφου. Καθώς διασχίζεις την όμορφη πλατεία, η πορεία σου  αλλά και το ένστικτο το γευσιγνώστη που κρύβεις μέσα σου, θα σε οδηγήσουν στον πιο γευστικό προορισμό.

    Οι αρτοπειρασμοί αποτελούν από το 2018 ένα πραγματικό στολίδι της περιοχής, όχι μόνο για την μοντέρνα και στιλάτη εμφάνιση του χώρου, αλλά κυρίως για τις νοστιμιές και τα αρώματα που απλόχερα προσφέρει στους περίοικους και όσους έχουν την τύχη να βρεθούν στην περιοχή!

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης τους φούρνου της γειτονιάς, καθώς αποτελούν  το τρίτο μαγαζί της οικογένειας  Σταυροπούλου,  που με αφετηρία το κατάστημα στην οδό Ευφρονίου στην Καισαριανή, 30 χρόνια τώρα, κρατά με αγάπη την παράδοση της αρτοποιίας. Ξεκινώντας μόνο την παρασκευή και πώληση ψωμιού η οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε και επεκτάθηκε, ανοίγοντας και δεύτερο κατάστημα κοντά στο Δημαρχείο Καισαριανής,  με τη δεύτερη γενιά να αναλαμβάνει τα ηνία και να δίνει έναν αέρα αλλαγής και εξέλιξης, δημιουργώντας και το τρίτο υποκατάστημα στου Ζωγράφου, κρατώντας όμως πάντα ζωντανή την οικογενειακή παράδοση.

    Το πάντρεμα αυτό του σύγχρονου και του παραδοσιακού είναι έκδηλό ακόμα και στον χώρο. Μοντέρνος με υψηλών προδιαγραφών σχεδίαση, αμέσως σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, αναδύει αυτή τη ζεστασιά του οικείου και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσης που σίγουρα θα γίνει η καθημερινή σου απόλαυση. 

    Ολόκληρη η ομάδα των αρτοπειρασμών, φροντίζει να χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης με τους φίλους που το επισκέπτονται καθημερινά, καθώς τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με μεράκι από τα πιο αγνά υλικά, ενώ η εξυπηρέτηση, πάντα γρήγορη και με πηγαίο χαμόγελο που σου φτιάχνει τη μέρα.

    Η εσωτερική σάλα είναι πλημμυρισμένη από κάθε νοστιμιά που μπορείς να φανταστείς! Αφετηρία, τα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας αρτοσκευάσματα, που εδώ θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία, από αργής ωρίμανσης και προζυμένιο, ως ψωμί καλαμποκιού και πολύσπορο, όλα τους ζυμωμένα με άριστα άλευρα και τεχνική που μεταφέρθηκε από τον πατέρα στο γιό . Το αργό, χωρίς βιασύνη ζύμωμα είναι το κλειδί για το καλύτερο χωριάτικο ψωμί, ενώ  ακολουθώντας τις νέες τάσεις, το ψωμί με αλεύρι Ζέας, καθώς και το ψωμί από χαρούπι, είναι  οι νέες αφίξεις που κερδίζουν συνεχώς φανατικούς φίλους!

    Οι λάτρεις των γλυκών από την άλλη θα βρεθούν μπροστά σε γεύσεις και μυρωδιές  αγαπημένες και οικείες! Καταπληκτικό κέικ μηλόπιτα, με ολόκληρα κομμάτια καραμελωμένου μήλου,  να μοσχοβολάει κανέλα και ζουμερή πορτοκαλόπιτα, με αγνά υλικά που αφήνουν το αποτύπωμά τους σε κάθε σου μπουκιά.

    Απίθανα σάντουιτς  σε τρυφερά ψωμάκια που φτιάχνονται καθημερινά στο παρασκευαστήριο, τραγανές σφολιάτες, χωρίς περιττό λάδι και η πιο νόστιμη πατσαβουρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ, με τυρί, γιαούρτι και μυρωδικά, είναι οι τέλειοι γευστικοί συνοδοιπόροι για να συντροφεύεις τον καφέ που εδώ θα σου φτιάξουν με απεριόριστη φροντίδα, στην πιο αγαπημένη στιγμή της μέρας.

    Οι αρτοπειρασμοί, επάξια κερδίζουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, παντρεύοντας  με επιτυχία το παραδοσιακό με το σύγχρονο και το υγιεινό με το γευστικό, ομορφαίνοντας τις μέρες μας με υπέροχες γεύσεις  αλλά και θρεπτικές επιλογές, διατηρώντας την ποιότητα μέσα από την απλότητα. 

    Αρτοπειρασμοί
    Γεωρ. Παπανδρέου 58, Ζωγράφου, τηλ. 2114121611
    Ευφρονίου 75, Καισαριανή, τηλ. 2107213168
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

    Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot