spot_img
More

    Ντουρουντούς: Η επανεφεύρεση της παράδοσης

    «Η πολιτιστική, ιστορική και γαστρονομική μας κληρονομιά είναι σαν τις ρίζες του δέντρου. Στις ρίζες του το δέντρο στηρίζεται για να στέκεται όρθιο και από τις ρίζες του αναπτύσσεται και επιβιώνει» είχε πει κάποτε ο Σφακιανός λαογράφος Κανάκης Γερωνυμάκης. Μια εύστοχη παρατήρηση που στην εποχή μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. 

    «Πατώντας» σε αυτές τις αξίες και με παρακαταθήκη τις συνταγές της γιαγιάς Άννας, ο Φούρνος Ντουρουντούς μας μεταλλαμπαδεύει τις γεύσεις και την παράδοση της απαράμιλλης κρητικής διατροφής σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, φουρνίζοντας μερικά από τα πιο απολαυστικά ζυμωτά προϊόντα. Με την τρίτη πλέον γενιά της ομώνυμης οικογένειας να έχει αναλάβει τα δημιουργικά ηνία του εγχειρήματος, τα προϊόντα Ντουρουντούς φτιάχνονται στην πιο απόλυτη διαφάνεια στα Σφακιά, με προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών και την παραγωγή όλων των προτάσεων τους με βάση τα κορυφαία πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων ISO και HACCP.

    Τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται από έμπειρη ομάδα αρτοποιών και τεχνολόγων τροφίμων, με αδιαπραγμάτευτη την αποφυγή συντηρητικών και ενισχυτικών γεύσης. Άλλωστε, όπως έλεγε η γιαγιά Άννα «Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…» Αυτή η στοργή και η αγάπη αποτυπώνεται σε κάθε κωδικό, από τα διπλοφουρνιστά παραδοσιακά παξιμάδια με πλούσια γεύση και αξεπέραστη νοστιμιά μέχρι τα λαχταριστά μπισκότα σε διάφορες παραδοσιακές και υγιεινές εκδοχές.

    Στο «παλμαρέ» τους θα βρεις επίσης βιολογικά παξιμάδια φτιαγμένα με βρώμη, κριθαρένιο καύκαλο, καύκαλο χαρουπιού ή ζείδωρο με δίκοκκο στάρι, πλούσια σε πρωτεΐνες και διατροφική αξία, να συμπληρώνουν ιδανικά έναν σύγχρονο, υγιεινό τρόπο ζωής, που όλοι άλλωστε οφείλουμε στους εαυτούς μας. Στο www.ntourountous.gr θα βρεις δε τις ιδανικές συνταγές για να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο (κοτοσαλάτα με βιολογικό παξιμάδι, αλμυρά ταρτάκια με παξιμάδι βρώμης, κ.α.!)

    Με τη νοστιμιά να θριαμβεύει πάντα μέσα στην απλότητα, τα ντακάκια του Ντουρουντούς είναι ο ιδανικός «καμβάς» για την τέλεια Κρητική σαλάτα, με λίγη φρέσκια ντοματούλα και μυζήθρα ή φέτα. 

    Η σειρά Health & Wellbeing αποτελείται από προτάσεις χωρίς αλάτι, μαγιά ή ζάχαρη και περιλαμβάνει βιολογικές αλμυρές ή γλυκιές μπουκιές βρώμης, κριθαρένιο κουλούρι (μια αποκάλυψη!) αλλά και βιολογική κριθαροκουλουρίτσα, ένα παραδοσιακό σφακιανό κρίθινο παξιμάδι που κυριολεκτικά θα ερωτευτείς.

    Κι επειδή στον Φούρνο Ντουρουντούς η δημιουργικότητα είναι αστείρευτη κι οι «δάφνες» δεν είναι αφορμή για επανάπαυση αλλά κίνητρο για εξέλιξη, στα προϊόντα τους πρόσφατα προστέθηκαν 3 νέοι κωδικοί που καθηλώνουν: ντακάκι, μπουκιά και κριτσίνια, όλα με κοινό παρονομαστή τα άλευρα οσπρίων, πλούσια σε ίνες – από φακή, φαγόπυρο και φάβα. Η γεύση τους; Στα πεντανόστιμα επίπεδα που μας έχουν καλομάθει!

    Τα μπισκότα τους θα σε βάλουν στα πιο γλυκά διλήμματα! Τόσοι μαγευτικοί συνδυασμοί να σε σαγηνεύουν από το εκάστοτε ράφι, σαν πολύτιμα γευστικά κοσμήματα, τα ιδανικά snacks, η Κρήτη σ’ένα κουτάκι! Αμύγδαλο με γλυκάνισο ή βρώμη cranberries, μπισκότα με μέλι και καρύδι, μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα, όπως τα φύλαγε η γιαγιά σου στη φοντανιέρα για να τρατάρει τους επισκέπτες, ξυπνάνε μνήμες και την πιο ευχάριστη οικειότητα την γεύση σου. 

    Το ντίνκελ, το χαρουπάλευρο, το αλεύρι ζέας, η βρώμη, το φαγόπυρο, γίνονται όραμα που επανεφευρίσκει μοναδικά τις ατόφιες Σφακιανές γεύσεις. Γίνονται μεράκι και φροντίδα που έχει ως αποτέλεσμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και απόλαυσης. Αυτό είναι ο Φούρνος Ντουρουντούς. 

    Ντουρουντούς Φούρνος
    Ε.Ο. Σφακίων-Βρυσσών, Σφακιά, τηλ. (+30) 2825091270
    www.ntourountous.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Christmas in Athens: 21 απολαυστικές προτάσεις για έξοδο, φαγητό, ποτό & γλυκό

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot