spot_img
More

    Troufa Plus: Στα χνάρια του πιο πολύτιμου θησαυρού της γαστρονομικής σκηνής

    Η γαστρονομική και θρεπτική αξία της τρούφας, την έχουν καταστήσει διαχρονικά περιζήτητη παγκοσμίως. Το φίνο άρωμά της όπως και η γεύση που προσδίδει σε κάθε μαγειρικό εγχείρημα είναι αδιαπραγμάτευτα, και με δεδομένη τόσο την σπανιότητά της όσο και την δυσκολία στην σωστή συγκομιδή της, θεωρείται δικαίως ένα «διαμάντι» από τα βάθη της γης. 

    Μεγαλωμένη στην Αθήνα, η Παυλίνα Κλαδοπούλου ήθελε από μικρή να «αποκεντρωθεί» και να ασχοληθεί με τη γη, να καλλιεργήσει. Αποφοιτώντας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως χημικός, απέκτησε όλα τα εφόδια και τα «εργαλεία» σε θεωρητικό επίπεδο για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Το 2007 ξεκίνησε να ενημερώνεται και να μελετά συστηματικά διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία γύρω από την τρούφα και 2 χρόνια μετά εγκατέστησε την πρώτη της καλλιέργεια στον Φενεό της ορεινής Κορινθίας. Το όνομά της σήμερα είναι συνηφασμένο με την τρούφα και η ίδια συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο – και παρά τις πολλές αντιξοότητες – το έργο της. 

    Η δουλειά απαιτεί συνεχές «ζογκλάρισμα» μεταξύ πεδίου και γραφείου. Στο πλευρό της 10 τρουφόσκυλα, πλάσματα ταγμένα στην τρούφα, πιστοί προστάτες της και «συνοδοιπόροι» στο όραμά της. Είναι πάντα μαζί, και έχουν αναπτύξει την πιο αληθινή, ανιδιοτελή, σχεδόν οικογενειακή σχέση. 

    Η Troufa Plus συλλέγει – αναλόγως εποχής – τον ευπαθή αυτό μύκητα, από την ανοιξιάτικη λευκή τρούφα, t. borchii, μέχρι την μαύρη χειμερινή ποικιλία t. brumale από ελεύθερο κυνήγι, ενώ καλλιεργεί συνολικά 6 ποικιλίες. Συνεργάζεται με δεκάδες καλλιεργητές τρούφας σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα της τυποποιούνται, ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα αρώματα, την θρεπτική τους αξία και τη φρεσκάδα τους – κατά την οποία παίρνουν και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. 

    Εκτός από φρέσκες τρούφες, δημιουργεί και delicatessen τρούφας, όπως λάδι και βούτυρο με λευκή ή μαύρη τρούφα, αλάτι αρωματισμένο με τρούφα, σάλτσα με πορτσίνι και τρούφα, σαλάμι με τρούφα ενώ προσφέρει και τα απαραίτητα αξεσουάρ, τις συνταγές και τις απαντήσεις για την αξιοποίηση του πολύτιμου μανιταριού στο www.troufaplus.com.

    Troufa Plus
    Κατάστημα: Τίρυνθος 2, Αθήνα, τηλ. (+30) 2102581059
    Contact: info@troufaplus.com | pavlinaklado@gmail.com
    www.troufaplus.com
    Social: Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot προορισμοί που απογειώνουν την γυναικεία ομορφιά

    Η ομορφιά είναι κάτι που ανήκει σε όλους. Δεν είναι τα φυσικά ωραία χαρακτηριστικά, αλλά η πηγαία γοητεία της...

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot