spot_img
More

    BALDO The Saucy Pasta: Η πιο νόστιμη street food Pasta, στο Κουκάκι

    Ο Joe Dogs Iannuzzi, μάγειρας της μαφίας, στον πρόλογό του βιβλίου του, «Οι συνταγές της Μαφίας», αναφέρει: «Οι μαφιόζοι, τρώνε καλά. Τρώνε πριν το έγκλημα, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό. Κάθε γεύμα τους έχει την ιεροτελεστία του τελευταίου γεύματος γιατί μπορεί να είναι το τελευταίο γεύμα τους».

    Στο Κουκάκι, ένας «μαφιόζος» έχει κάνει την εμφάνισή του στην οδό Βεΐκου 39, έτοιμος να σε μυήσει στα μονοπάτια της αυθεντικής Pasta. To BALDO, έκανε το δυναμικό του ντεμπούτο τον περασμένο Μάρτη, με φρέσκα ζυμαρικά που απλά θα σε συναρπάσουν.

    Το όνομα BALDO είναι το nick name του AMATO BALDASSARRE, δημοφιλή ιταλού γκάνγκστερ στην Nέα Υόρκη, που υπήρξε φανατικός λάτρης των αυθεντικών Ιταλικών ζυμαρικών, συνεπώς ότι γευτείς εδώ δεν κάνει καμία απολύτως έκπτωση στην ποιότητα και τη γεύση!

    Ποπ διάθεση διάχυτη στο χώρο, χρώματα, φώτα και χαμογελαστές καρδούλες που παίρνεις μαζί σου στην πολύ όμορφη συσκευασία, γενναιόδωρες μερίδες, τα πάντα αμέσως σε προδιαθέτουν θετικά και όχι, η διαίσθησή σου δεν κάνει λάθος!

    Η αγάπη του Κωνσταντίνου Ντουμή για τα ζυμαρικά ήταν και το ευφαλτήριο όλου του εγχειρήματος, το οποίο έχει γίνει talk of the town. Ο ίδιος – πέραν του concept – έχει επιμεληθεί σε συνεργασία με τον chef τις απογειωμένες συνταγές. Κάθε συνταγή που δοκιμάζεις στο BALDO, είναι μια ωδή στην ιταλική παράδοση, καθώς τα ζυμαρικά ετοιμάζονται καθημερινά εδώ με το καλύτερης ποιότητας ιταλικό σιμιγδάλι, ενώ οι εκλεκτές πρώτες ύλες δίνουν σε κάθε σάλτσα γεύση και φρεσκάδα που θα σκότωνες για να γεύεσαι ξανά και ξανά.

    Το concept σε βάζει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι mixing and matching: Τέσσερα διαφορετικά είδη pasta (maccheroni, trecce, conchiglie και vegan rigatoni ολικής) και έντεκα διαφορετικοί συνδυασμοί – βάσεις, για να τα ταιριάξεις, ανάλογα με τις γευστικές ή διατροφικές σου προτιμήσεις. Κάθε βάση για το πιάτο της επιλογής σου, διαφορετική με ξεχωριστή γεύση και αρώματα από φρέσκα μυρωδικά και ιδιαίτερα υλικά, όμως όλες τόσο νόστιμες, που σε βάζουν στη διαδικασία να δοκιμάσεις σταδιακά τα πάντα.

    Εμείς κάνοντας τα δικά μας γευστικά παντρέματα, ξετρελαθήκαμε με το Chicken – Gorgonzola με κοτόπουλο, parmesana, κρέμα gorgonzola και μανιτάρια, συνδυασμένο με trecce, με μεστή γεύση και δυνατό σώμα που δίνει η Gorgonzola, ενώ για κάτι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου γευστικό, βρήκαμε ιδανικό το συνδυασμό maccheroni με τη βάση Salmon – Lime. Σολομός, σπανάκι, lime, κρέμα παρμεζάνας και αγριοράπανο, δίνουν τόσο δροσιστική επίγευση, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ένα super πρωτεϊνικό γεύμα, γεμάτο βιταμίνες!

    Αν πάλι προτιμάς πιο γήινες γεύσεις και πιο έντονες συγκινήσεις, το Truffle Mushrooms με κρέμα από άγρια μανιτάρια, παλαιωμένη parmesana, λάδι λευκής τρούφας και μυρωδικά και το Βeef Stifado με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, σε ιταλική σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά και κρεμμυδάκια συνδυασμένα με conchiglie, θα παραμείνουν αξέχαστα στο μυαλό και στον ουρανίσκο, σαν την απόλυτη εμπειρία απόλαυσης!

    To BALDO είναι μια pasteria, με δικό της χαρακτήρα, ζωηρό, με έντονο ταπεραμέντο και δυνατές γευστικές συγκινήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις ακόμα και στο χώρο σου, μέσω delivery. Παρόλα αυτά προτείνουμε να το επισκεφτείς από κοντά για να βιώσεις την απόλυτη εμπειρία!

    BALDO The Saucy Pasta
    Βεΐκου 39, Κουκάκι, τηλ. 2109241010
    www.baldopasta.com | Facebook | Instagram

    Πλέον το BALDO θα το βρεις και σε άλλες τοποθεσίες στην Αθήνα (Μοναστηράκι, Κορυδαλλό, Παγκράτι) αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μαύρισμα όλο τον χρόνο: Τα καλύτερα solarium στην Αθήνα

    Τέλειο μαύρισμα που διαρκεί. Παλιά ήταν ένας μύθος, τώρα μια πραγματικότητα που μπορείς να αποκτήσεις σ'ένα (άνετο) tanning bed....

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

    Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot