spot_img
More

    Prosopa: Όταν το καλό εστιατοριακό φαγητό, συναντά την street food κουλτούρα!

    Ο θαυμαστός κόσμος της εστίασης στην Αθήνα χαρακτηρίζεται από μια πολυποικιλότητα. Διαφορετικά concept και προσεγγίσεις, που στόχο έχουν πάντα την αποδοχή από το κοινό και την εδραίωση στη γαστριμαργική σκηνή της πόλης. Αυτό όμως που δημιουργεί τη δυναμική και την ενέργεια που κάθε εστιατόριο εκπέμπει, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι πίσω αλλά και μπροστά από το πάσο της κάθε κουζίνας. Είναι οι άνθρωποι που το αγκαλιάζουν με αγάπη, το κάνουν κομμάτι της ζωής τους και το τιμούν με την παρουσία τους ως πελάτες.

    Αυτή την σχέση πίστης και αγάπης έχουν καταφέρει να χτίσουν τα Prosopa, στα πάνω από είκοσι χρόνια ζωής τους, μια σχέση που στηρίζεται στον σεβασμό και τις ανάγκες των πελατών που μεταβάλλονται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες ή τάσεις.

    Στα Prosopa, στη γωνία Μ. Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, η Μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της, με συνταγές που όχι μόνο φέρουν το γευστικό αποτύπωμα της, αλλά χαρακτηρίζονται από την εποχικότητα, καθώς ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, αλλάζει η σύνθεση του μενού. Σε κάθε πιάτο που θα δοκιμάσεις, θα διακρίνεις καθαρά, τόσο την φροντίδα και την ευρηματικότητα, όσο και την έξτρα νοστιμάδα που δίνουν τα φρέσκα υλικά, καθώς ο ιδιοκτήτης Γιάννης Γκούμας, φροντίζει πάντα κάθε υλικό που χρησιμοποιείται να είναι το καλύτερο της αγοράς. Εκλεκτά κρέατα από Αμερική και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εγγυώνται ένα άρτιο γευστικά αποτέλεσμα.

    Και αν ως τώρα τα Prosopa μας είχαν συνηθίσει σε καθαρά εστιατοριακά πιάτα, που είναι και το σήμα κατατεθέν, πλέον αφουγκραζόμενοι τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται στο προσκήνιο, έχουν εισάγει στο μενού τους πινελιές street food, με πιο χαλαρή προσέγγιση αλλά πάντα με την ίδια γευστική ποιότητα που έχουν καταφέρει να κερδίσουν το δικό τους κοινό.

    Έτσι πλέον μπορείς να δεις την αρμονική συνύπαρξη πιάτων όπως φρέσκα ραβιόλια με γέμιση μανιταριών, μοσχαρίσια φιλετάκια με sauce παρμεζάνας και σπαράγγια ή ριζότο με άγρια μανιτάρια, αρωματισμένο με τρούφα, με street food πιάτα όπως ζουμερά burgers black angus και πρωτότυπη fake pizza με βάση από tortilla.

    Με το ανανεωμένο μενού να κάνει θραύση, τα Prosopa έχουν αποκτήσει ένα νέο φανατικό κοινό, που συνδέεται με όλη τη φιλοσοφία που πιστά τηρεί το εστιατόριο, μέσω παραγγελιών από το official website, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών αλλά και από τα δημοφιλέστερα delivery apps. Οι παλαιότεροι φίλοι και θαμώνες του βέβαια, πάντα προτιμούν τις εκλεπτυσμένες γεύσεις που τόσο καλά γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια!

    Η ταινία του John Kassavetis Faces, που εν μέρει είναι υπεύθυνη για την ονοματοδοσία του εστιατορίου, πραγματεύεται, την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων να βρουν την αγάπη. Για καθέναν που αναζήτα την έννοια του καλού φαγητού, αυτό που δημιουργεί αυτό το «δέσιμο» με τα Prosopa, είναι τα στοιχεία που διέπουν κάθε σχέση αγάπης. Η φροντίδα, ο σεβασμός, η ανανέωση και η αφοσίωση που λαμβάνεις σε κάθε τι που θα γευτείς. Κι αυτή η σχέση είναι που διατηρείται σταθερή ανεξαρτήτως συνθηκών!

    Prosopa Restaurant 
    Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ, τηλ. 2103413433 
    www.prosopa.gr 
    Facebook Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    #FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

    Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot