spot_img
More

    Rockers Coffee Gang: Η «γλυκιά συμμορία» του Specialty Coffee, στο κέντρο της Αθήνας!

    Τι κοινό θα μπορούσε να βρεθεί ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία των 50s – 60s και την Πλατεία Βικτωρίας, στην Αθήνα του 80s – 90s? Αν είσαι φίλος των μηχανών, τότε ήδη ξέρεις την απάντηση. Μαζώξεις της «ανήσυχης νεολαίας» πάνω στα δίτροχα και κόντρες που και στις δυο περιπτώσεις, άφησαν το δικό τους, ανεξίτηλο στίγμα.

    Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν και όλη αυτή η κουλτούρα μπορεί να αποτελεί παρελθόν, όμως κάπου εκεί κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου (της γνωστής Πατησίων) στο νούμερο 77-79, το Rockers Coffee Gang, παρέα με το χαρακτηριστικό άρωμα του specialty coffee, αναβιώνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την κοσμοθεωρία εκείνων των ωραίων εποχών. Θα το δεις αρχικά στη χαρακτηριστική μηχανή πάνω στο κίτρινο ποτηράκι σου, μαζί με το moto: “I am not just a coffee lover, I am a member”.

    Το Rockers Coffee Gang, είναι από εκείνα τα μαγαζιά, που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον αμέσως και σου ξυπνάνε αυτό το αίσθημα της περιέργειας, που σε ωθεί να το ψάξεις παραπάνω. Ο χώρος εντυπωσιακός, φωτεινός, με κυρίαρχο χρώμα το κίτρινο, χαρακτηριστική vintage-industrial αισθητική, με την παραμικρή λεπτομέρεια μελετημένη και στην εντέλεια, σε προδιαθέτει χωρίς δισταγμό να δοκιμάσεις καφεδάκι. Και η αρχική σου παρόρμηση, σε διαβεβαιώνω δεν πρόκειται να σε διαψεύσει.

    Το άριστο αποτέλεσμα σε κάθε ρόφημα καφέ ξεχωριστά, είναι το Α και το Ω, για το λόγο αυτό η έρευνα είναι διεξοδική και η επιλογή του καφέ αυστηρή. Ο καφές ροής εδώ είναι το Rockers Blend από χώρες προέλευσης την Βραζιλία και την Κολομβία, με επίγευση σοκολάτας και καβουρδισμένου φουντουκιού με πλούσιο άρωμα και σώμα, που ψήνεται στις εγκαταστάσεις του Rockers για να διατηρεί ανέπαφα τη ποιότητα, το άρωμα και τη γεύση του, ενώ guest καφέδες μοναδικής προέλευσης ανανεώνονται συνεχώς, ώστε το ενδιαφέρον κάθε coffee lover να διατηρείται ακμαίο. Μπορεί να πετύχεις ποικιλίες από Λατινική και Νότια Αμερική, με τα γήινα χαρακτηριστικά της σοκολάτας, της καραμέλας και των ξηρών καρπών να κυριαρχούν. Από Αφρική με πιο φρουτένια και λουλουδένια επίγευση, ακόμα και ιδιαίτερες ποικιλίες από την Ασία. Το κοινό τους στοιχείο όπως και να έχει είναι ένα: από τη βαθμολογία εδάφους – καλλιέργειας, τον τρόπο συγκομιδής, επεξεργασίας και καβουρδίσματος, μέχρι την στιγμή που ο καφές θα τρέξει στο ποτήρι σου και θα σερβιριστεί με τον ιδανικότερο τρόπο, από το έμπειρο χέρι των baristas, όλες οι παράμετροι συγκεντρώνουν την ποιότητα που χαρακτηρίζει έναν καφέ specialty.

    Καθώς περιμένεις τον καφέ σου, δεν γίνεται να μην προσέξεις την εντυπωσιακή μηχανή του καφέ. Η πρώτη Sanremo Cafe Racer Renegade που κατασκευάστηκε, ήρθε στην Ελλάδα για το Rockers Coffee Gang, και αποτελεί και αυτή μια παραπομπή στους Rockers, καθώς θυμίζει πολύ vintage cafe racer μηχανή. Για τους φιλομαθείς, οι Rockers, ήταν οι ανήσυχοι νέοι ή «συμμορίες» κοινώς, κυρίως στη Βρετανία των 50s – 60s, που με τις custom-made cafe racer μηχανές τους, διοργάνωναν κόντρες με σημεία εκκίνησης και τερματισμού τα transport cafes σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Άλλωστε και το concept του μαγαζιού κινείται στη street cafe φιλοσοφία, αλλά με specialty coffee standards!

    Πέραν από τον πολύ ποιοτικό espresso, σε όλες του τις εκδοχές, στο Rockers Coffee Gang σερβίρουν καταπληκτικό Cold brew, Home Pink Lemonade, λαχταριστά soft cookies σοκολάτας και χορταστικές raw μπάρες δημητριακών. Στην κατηγορία των αλμυρών σνακς, τα παιδιά έχουν καταφέρει να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Πως; Σερβίροντας απίθανο, τετράγωνο κουλούρι Θεσσαλονίκης, τραγανό από έξω, μα πολύ μαλακό στο εσωτερικό του!

    Είναι κάποια μαγαζιά που σου προκαλούν έρωτα από την πρώτη στιγμή. Οι γάλλοι το λένε: ”coup de foudre” δηλαδή χτύπημα του κεραυνού. Αυτό σκέφτηκα, βλέποντας το σήμα του Rockers Coffee Gang, τον κεραυνό… Σου συνιστώ χωρίς δισταγμό, να συνδυάσεις μια βόλτα στο Πεδίον του Άρεως, αφού πάρεις τον καφέ σου από δω, και είμαι σίγουρη πως θα γίνει ο επόμενος αγαπημένος σου προορισμός. Μέχρι όμως αυτή τη βόλτα μπορείς να πάρεις μια γεύση, παραγγέλλοντας στο χώρο σου τηλεφωνικά ή μέσω e-food. Η απόλαυση όπως και να έχει, είναι δυνατή σαν μια βόλτα με μηχανή…

    Rockers Coffee Gang
    28ης Οκτωβρίου 77-79, Αθήνα, τηλ. 2108210107
    www.rockers.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot