spot_img
More

    Xrysostomio Rock Bar: Το bar-σταθμός που μας οδηγεί μελωδικά στην αυθεντική διασκέδαση από το 1979

    Για τους γνώστες, το Xrysostomio δεν είναι άλλο ένα bar ή μπυραρία. Είναι κάτι μεταξύ θρύλου και θεσμού, αφού τόσο η διάρκειά του στον χρόνο, όσο και το μεγάλο του αντίκτυπο σε κάθε ηλικία, το έχουν αναγάγει στην απόλυτη «συντεταγμένη» για όσους αναζητούν αυτή την πολύτιμη ανάπαυλα στην ημέρα τους, συνοδεία μπύρας ή ποτού. 

    Τέλη 70’s, μια Ελλάδα τελείως διαφορετική από τη σημερινή, κι ο Γιάννης Ξενάκης μεταμορφώνει το πατρικό του σε ένα rock bar με ιδιαίτερο χαρακτήρα, δίνοντας του το όνομα Xrysostomio, προς τιμήν του του πατέρα του. Το μαγαζί κατευθείαν γίνεται σημείο αναφοράς για όλους αυτούς που εκτιμούν την καλή rock μουσική, έχοντας μια από τις μεγαλύτερες συλλογές βινυλίων στην χώρα, ενώ σερβίρει καθαρά ποτά και τις πιο δημοφιλείς μπύρες της εποχής. 

    Fast forward στο σήμερα και το Xrysostomio έχει περάσει στα χέρια της κόρης του Γιάννη, Ελισσάβετ Ξενάκη, η οποία διατηρεί ατόφια τη φλόγα του, ενώ παράλληλα το ανανεώνει και το φρεσκάρει διαρκώς με πρωτοποριακές ιδέες και ανάλαφρη διάθεση για να το επανασυστήσει στις νέες γενιές.

    Τα parties δίνουν και παίρνουν, η παρέα μεγαλώνει, η αγάπη της Ελισάβετ για τις μοτοσυκλέτες το καθιστά στέκι των απανταχού bike lovers. Μια ιστορία που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά σαν σκυτάλη, με πολλά παραδείγματα ανθρώπων που γνωρίστηκαν εδώ, ερωτεύτηκαν, έκαναν παιδιά και τα παιδιά τους είναι τώρα θαμώνες. Πόσα μαγαζιά μπορούν να το ισχυριστούν αυτο;

    Και μετά είναι ο χώρος – που προς το παρόν δεν μπορούμε να τον απολαύσουμε καθότι εσωτερικός – αλλά είναι ό,τι πιο εμβληματικό έχουμε δει στην Αθήνα. Ένα σκηνικό βρετανικού κάστρου, από αυτά που βλέπεις στις ταινίες, πολυόροφο και πολυεπίπεδο, με πέτρα απ’άκρη-σ’άκρη, ξύλινες σκάλες, μπαλκόνια, έναν τεράστιο γυάλινο θόλο, μπαρ σε κάθε όροφο, αναμνηστικά και διακοσμητικά χρόνων. 

    Περιμένουμε την επιστροφή στην κανονικότητα για να τα ξαναχαρούμε, μέχρι τότε όμως το Xrysostomio προσαρμόζεται στις συνθήκες και μεταφέρει τη δράση του σε μια κατάφυτη αυλή με χλωοτάπητες, κισσούς και γλάστρες, στην πιο όμορφη καλοκαιρινή εκδοχή του, που σε καλεί σε νέες μουσικές και γευστικές αναζητήσεις!

    Διαθέτει πάνω από 30 ετικέτες ουίσκι και 32 ετικέτες μπύρας, με έμφαση στην ελληνική μικροζυθοποιία που δίνει δυναμικό παρόν. Βεβαίως δεν λείπουν τα παγωμένα σφηνάκια για τη στιγμή που θα μπει εκείνο το αγαπημένο κομμάτι, αλλά και τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ για όσους αγαπούν τις αλχημείες των γεύσεων.

    Και μετά είναι η κουζίνα του, που σερβίρει απείρως well-priced προτάσεις, όπως ποικιλίες αλλαντικών-τυριών, λουκάνικα, πίτσες και nachos με λιωμένο τσένταρ, για να συνοδεύσεις με τον πιο γευστικό τρόπο το ποτό σου. Αν θες τον μύθο ως πραγματικότητα λοιπόν στο ποτήρι σου, μπορείς να γίνεις μέλος της πιο hot παρέας, της απίστευτης ομάδας του Xrysostomio!

    Xrysostomio Rock Bar 
    Κερασούντος 4, Αιγάλεω, τηλ. 2105989409 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot