spot_img
More

    Σχίνος: Ολόκληρη η αύρα της Χίου, στο πιο ανατρεπτικό bistro της Αθήνας.

    Αν έχεις επισκεφτεί το νησί της Χίου, σίγουρα στο μυαλό σου έχει αποτυπωθεί όλο αυτό το μεγαλείο της φύσης που χαρίζει απλόχερα εικόνες, αρώματα και γεύσεις που μένουν χαραγμένα στο νου. Ατελείωτες εκτάσεις με τοπία όπου εναλλάσσονται εσπεριδοειδή, κυπαρίσσια, καστανιές, αμπέλια και άγριες τουλίπες. Φυσικά τα μαγευτικά μαστιχόδεντρα κι η μυρωδιά της αλμύρας από τα φρέσκα ψάρια πάντα ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στα χείλη σου.

    Αν από την άλλη δεν είχες την ευκαιρία να κάνεις αυτό το μοναδικό ταξίδι, η Χίος έρχεται σε εσένα με ατόφια όλη της την ομορφιά και τον γευστικό πλούτο μέσα από το πιο ανατρεπτικό bistro. Θα το βρεις στο Περιστέρι, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 88 και το όνομα αυτού Σχίνος.

    Ολόκληρος ο χώρος αποπνέει αύρα νησιού, ενώ στην υπέροχη αυλή του μπορείς να βιώσεις αυτό το ανάλαφρο συναίσθημα της καλοκαιρινής ανεμελιάς και της απαλής, φιλικής ατμόσφαιρας που σε καλωσορίζει με τον πιο ιδανικό τρόπο, σε ένα γευστικό ταξίδι που θα θυμάσαι αν μη τι άλλο για καιρό.

    Χέλι καπνιστό με steak & mayo κουνουπίδι, κρέμα καλαμπόκι και σκόνη κρεμμυδιού

    Ο Σχίνος έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, ενός εναλλακτικού εστιατορίου, όπου με τον πιο δημιουργικό τρόπο, υλικά και συνταγές από διαφορετικές γαστριμαργικές παραδόσεις παντρεύονται τόσο ισορροπημένα και μετουσιώνονται σε πολύ καλαίσθητα minimal σε όψη πιάτα, αλλά με έναν γευστικό συνδυασμό, τόσο πλούσιο σε ουσία, που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον ουρανίσκο.

    Arancini με άγρια μανιτάρια, aioli mayo, ψητή τομάτα και μανιτάρι τουρσί

    Πρώτες ύλες που καταφθάνουν ολόφρεσκες καθημερινά, σοβαρή προετοιμασία στην κουζίνα, καθώς τα πάντα είναι handmade, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο αποτέλεσμα σε ποιότητα και γεύση μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια, σε κάθε ιδιαίτερο πιάτο που θα επιλέξεις και που αναμφίβολα θα ευχαριστηθείς με όλο σου το είναι. Χέλι καπνιστό με steak και μαγιονέζα κουνουπίδι, κρέμα καλαμπόκι και σκόνη κρεμμυδιού, μια απίστευτη σύνθεση υλικών που θα σου τραβήξει αμέσως το ενδιαφέρον.

    Αθηναϊκή σαλάτα με σούπα πεσκανδρίτσα, μαρμελάδα chilli και κροκέτα ψαριού ημέρας

    Καταπληκτική και η Αθηναϊκή σαλάτα με βάση, στην παραδοσιακή της εκδοχή. Τρυφερό ψαράκι μαδημένο ανάμεσα στα φρέσκα λαχανικά που έχουν βράσει ακριβώς στο χρόνο που χρειάζεται στη σούπα από φρέσκο ψάρι που συντροφεύει τη σαλάτα και από δίπλα, τραγανή κροκέτα ψαριού ημέρας με την μαρμελάδα τσίλι να δένει υπέροχα από πάνω.

    Χταπόδι ψητό με σαλάτα μαυρομάτικα

    Καθώς το κλίμα ευνοεί την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, όλα τα πιάτα είναι στη μέση, στηρίζοντας το μότο του καταστήματος: “Το φαγητό είναι πιο νόστιμο, όταν το μοιράζεσαι”. Πώς να μη μοιραστείς άλλωστε δημιουργίες όπως το μαστέλο Χίου στο σκεπτικό μιας αποδομημένης μηλόπιτας; Το τυρί ψημένο να λιώνει στο στόμα, από πάνω chutney από μήλα, αλμυρό crumble και τελείωμα με σιρόπι σφενδάμου. Και για να τσουγκρίσεις τα ποτήρια, υπάρχει φρέσκια μπύρα Χίου και αρκετές ετικέτες από ντόπια ούζα του νησιού.

    Bao buns με pulled bbq pork & coleslaw

    Αν λοιπόν αναζητάς μια γεύση από νησί και παράλληλα σου αρέσει να διευρύνεις τους γαστριμαργικούς σου ορίζοντες, τότε η επόμενη σου κίνηση, είναι να κλείσεις ένα τραπέζι στο Σχίνο. Αν πάλι θες να δοκιμάσεις κάτι ιδιαίτερο από την άνεση του σπιτιού σου, τότε μπορείς να παραγγείλεις μέσω των πιο γνωστών delivery apps. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ευχαρίστηση είναι κορυφαία.

    Σχίνος
    Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ. 2105742768
    Facebook | Instagram

    Ταραμάς με crackers tapioca
    Σαλάτα pastrami

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

    Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot