spot_img
More

    Κυβέλη: Πάμε σαν άλλοτε, στο πιο αγαπημένο μεζεδοπωλείο της Κυψέλης

    Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί σε περιοχές, όπως η Κυψέλη, που κρατάνε αυτό το ατόφιο χρώμα της γειτονιάς. Μπορεί να φαίνεται τετριμμένο, όμως ποιος μπορεί να προσπεράσει αυτή τη γοητεία που ασκεί η επαφή με το ρομαντικό χθες, αυτό το άγγιγμα του αυθεντικού που κάθε φορά σε διαπερνάει με την ίδια ισχύ και σε κάνει να πλάθεις ιστορίες και εικόνες; Αυτό ακριβώς είναι που σου δημιουργεί η Κυψέλη, που παρά τις αλλαγές που επήλθαν με την πάροδο του χρόνου, διατηρεί την αρχοντιά και τον χαρακτήρα της ανέπαφα σε όλα τα επίπεδα.

    Η εμβληματική πλατεία του Αγίου Γεωργίου είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι απλά γιατί είναι το σημείο της απόλυτης περατζάδας, ανθρώπων κάθε ηλικίας, ιδιοσυγκρασίας και κουλτούρας, αλλά γιατί εκεί βρίσκεται ένα πολύ ξεχωριστό μεζεδοπωλείο, απόλυτα ταιριαστό με το τοπικό χρώμα. Και το όνομα αυτού, Κυβέλη. Η Κυβέλη άνοιξε την αγκαλιά της το 2016 και της δόθηκε το όνομα της ιστορικής ηθοποιού του θεάτρου, όχι μόνο γιατί το όνομά της είναι παραπλήσιο σε εκείνο της Κυψέλης, αποπνέοντας την ίδια retro glam γοητεία, αλλά και γιατί ένα στέκι ηθοποιών και θεατρόφιλου κοινού δεν θα μπορούσε να έχει κάποιο άλλο όνομα.

    Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Αναγνώστου, όπως πάρα πολλοί βέροι Κυψελιώτες, ξαναγύρισε στον τόπο του εγκλήματος μετά από κάποια χρόνια απουσίας από την περιοχή, με παρακαταθήκη στα χέρια του, τις συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς του Μπέμπας, για να μοιραστεί με όλους τους φίλους της Κυβέλης, αυτή την ατόφια νοστιμιά μιας κουζίνας που έδωσε το δικό της στίγμα στην ελληνική γαστρονομία. Το μενού περιλαμβάνει συνταγές που καλύπτουν γευστικά όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής κουζίνας, με προϊόντα αναγνωρισμένα και ποιοτικά, πάντα «καρυκευμένες» με τη σμυρναίικη φιλοσοφία και δοσμένες πλέον με μια μοντέρνα αισθητική και οπτική από τον chef Γιώργο Κόντα.

    Το βάπτισμα για το ταξίδι στο χρόνο και τη γεύση, γίνεται με το ντιπ (συνταγή της «Μπέμπας» κι αυτό), χειροποίητο, όπως άλλωστε κι όλες οι αλοιφές. Ακολουθούν οι πιο τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες, ζουμεροί και αφράτοι με μυρωδικά και φέτα, το κοτόπουλο χαρακίρι με τον εντυπωσιακό τρόπο σερβιρίσματος, η τηγανιά συκώτι μοσχαρίσιο με πιπεριές και κρεμμύδι. Πολύ δυνατά και τα πιάτα ημέρας, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, όπως τα πανσετάκια σχάρας σε σκιουφιχτά, με ψητά ντοματίνια, φρέσκα αρωματικά, γλυκές ελιές και σάλτσα μαλακής φέτας, τα χοιρινά μπριζολάκια σωτέ με δενδρολίβανο και σκόρδο συνοδευόμενα από τραγανές τηγανιτές πατάτες και το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, μπρεζέ με παπαρδέλες, δεμένα με σάλτσα βελουτέ σαφράν και παρμεζάνα.

    Εδώ σερβίρονται επίσης πολύ ιδιαίτερα αποστάγματα, όπως το τσίπουρο από μικροπαραγωγό της Πρέβεζας, που συνδυάζει αρμονικά μοσχάτο Αμβούργου, μοσχάτο Αλεξάνδρειας και ροδίτη, σε ένα ρεσιτάλ αρώματος και γεύσης που αποκλείεται να ξεχάσεις, όπως δεν πρόκειται να ξεχάσεις ατή την τόσο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα τόσο στον χώρο όσο και γύρω από αυτόν.

    Η Κυβέλη ανοίγει στις 12 το μεσημέρι, κλείνει στη 1 το βράδυ και σ’ αυτό το διάστημα θα δεις από ανθρώπους που έρχονται για το μεσημεριανό τους μέχρι νεανικές παρέες που χαίρονται ένα τραπέζι γεμάτο μεζεδάκια, ενώ το βραδάκι μετά το τέλος των παραστάσεων στα γύρω θέατρα, στα τραπέζια της συναντιούνται κοινό και πρωταγωνιστές, σε μια παράδοση που δίνει παραπάνω φως και ζωή στην πολυσύχναστη και αγαπημένη πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

    Κυβέλη
    Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ. 2108219406
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot