spot_img
More

    Το Λούβρον: Δημιουργικοί νεωτερισμοί που πατούν στα στιβαρά θεμέλια της παράδοσης, στο Παγκράτι

    Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει γρήγορα και το ίδιο συμβαίνει και στα μαγαζιά της πόλης. Οι προτάσεις πολλές, κάποιες με θετικό πρόσημο, κάποιες ολοκληρωτικές πανωλεθρίες. Η λέξη-κλειδί για εμάς τη σήμερον είναι «παράδοση». Είτε αυτή αφορά στους χώρους αυτούς καθ’αυτούς, είτε στην κουζίνα τους, είτε στη γενικότερη αύρα που μας κάνει να αναπολούμε το παρελθόν αλλά να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

    Το Λούβρον στο Παγκράτι έχει διαγράψει αισίως μια πορεία 84 χρόνων από το 1937. Είναι ένα μαγαζί ταυτόσημο με την ιστορία της περιοχής, που πήρε το όνομά του – όχι από το εμβληματικό μουσείο του Παρισιού – αλλά από τον τόπο καταγωγής της συζύγου του πρώτου ιδιοκτήτη από το ομώνυμο χωριό της Ηλείας. Η νέα εποχή του επισφραγίζεται από την χαρισματική ομάδα του αγαπημένου μας It’s a Βίλατζ – που το ανέλαβε πέρισυ – σ’ένα concept όπου η παράδοση συνοδοιπορεί με την καινοτομία και μαζί γεννούν την απόλυτη θαλπωρή. 

    Το σκηνικό του παρέμεινε ως επί το πλείστον ατόφιο: Το ταβάνι του φιλοξενεί μια τεχνοτροπία την οποία δούλεψε επί μήνες αγιογράφος – τα βράδια που το μαγαζί έκλεινε περί τα μέσα του προηγούμενου αιώνα – το μωσαϊκό του συνεχίζει να ομορφαίνει τα βήματα των επισκεπτών, η ταυτότητά του συνεχίζει να παραμένει «καφενείο», αυτή τη φορά με specialty καφέδες, brunch αλλά και ένα σύνολο πιάτων που αποτελεί την πεμπτουσία της παράδοσής μας, με twist. Οι κλασικές ξύλινες καρέκλες και τα σιδερένια τραπεζάκια, φέρνουν στο νου παλιά Αθήνα-γειτονιά, ενώ η καταπράσινη αυλή του, δημιουργεί όλες εκείνες τις συνθήκες για χαλάρωση και αποσυμπίεση από την καθημερινότητα. 

    Τα πρωινά νοστιμεύουν με αυγά σε διάφορες εκδοχές – όπως η ομελέτα με απάκι, μανιτάρια και γραβιέρα ή τα αυγά μάτια με φασόλια και χειροποίητο λουκάνικο, αλμυρές και γλυκιές τιγανίτες, φρέσκους χυμούς, ροφήματα αλλά και βουτήματα, για να δώσουν τη σκυτάλη λίγο αργότερα σε πειραγμένους μεζέδες, συνδυάζοντας με μαεστρία όλα εκείνα τα προτερήματα που περιμένεις από ένα all day μαγαζί στον υπερθετικό βαθμό. 

    Για παράδειγμα τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας, θυμίζουν «γιαγιά με τσαχπινιά», συνοδεύονται από πιτούλες και ενθαρρύνουν «βούτα» στην υπέροχη σάλτσα δυόσμου, εξίσου πεντανόστιμος ο μαρινάτος γαύρος που σερβίρεται με μαρμελάδα τομάτας και ταραμοσαλάτα, όπως και το ξυδάτο λουκάνικο Κρήτης, με πικάντικη πολίτικη σάλτσα. Μια γιορτή στην ελληνικότητα, τον τοπικό παραγωγό, τα προϊόντα προέλευσης και το αλάθητο γευστικό κριτήριο του Έλληνα μάγειρα. 

    Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνδυάσεις με αναζωογονητικά signature cocktails όπως το χιουμοριστικά ονοματισμένο Musee Du Louvre με μαστίχα, τζιν, μανταρίνι Χίου, φρέσκο χυμό λεμονιού και γλυκό σταφύλι – ανεπανάληπτο – όπως και με ελληνικά αποστάγματα, κρασιά ελληνικού αμπελώνα και μπύρες από μικροζυθοποίες. 

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Αφιέρωμα: Τα 10 καλύτερα vape shops της Αθήνας

    Τον Αύγουστο του 2015, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) δημοσίευσε μια εκτενή αναφορά για τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot