spot_img
More

    This is Loco: Ένα local στέκι στο Κουκάκι με global καρδιά

    Θα μπορούσαμε να σου μιλήσουμε για άλλο ένα μαγαζί που μόλις άνοιξε στο Κουκάκι, με all day χροιά. Όμως, το This is Loco δεν είναι μαγαζί όπως το έχουμε όλοι καταγράψει στο συνειδητό και το ασυνείδητό μας. Είναι ένα μέρος όπως θα το ονειρευόταν κάποιος που έχει γυρίσει όλες τις ηπείρους, που έχει ζήσει δυό και τρεις ζωές, που έχει περάσει από τις κουζίνες σαν chef αλλά και από τον κόσμο της μόδας, της αισθητικής και της τέχνης σαν make up artist και creative εν γένει. 

    Το εγχείρημα της Αθηνάς Σκουβάκη, είναι ακριβώς αυτό: το δημιουργικό και γευστικό output ενός ανθρώπου που έζησε για χρόνια στο Σίδνεϊ και το Λονδίνο και αποφάσισε να γυρίσει στη γειτονιά που μεγάλωσε για να φτιάξει – στο ίδιο κτίριο που έκανε μικρή μπαλέτο – τον δικό της φιλόξενο, inclusive κόσμο όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και όπου όλοι θα βρούνε κάτι να τους συναρπάσει, είτε αυτό είναι στο πιάτο, είτε το ποτήρι ή τα ηχεία. 

    Το παλιό συνεργείο – προκάτοχος του χώρου – άδειασε, το περίτεχνο μωσαϊκό καθαρίστηκε ενδελεχώς επί 2 εβδομάδες, οι τοίχοι βάφτηκαν στην ίδια ακριβώς απόχρωση μιας ανοιχτής ώχρας που ανήκει στο ενδεδειγμένο χρωματολόγιο της παλιάς Αθήνας, τα custom τραπέζια με το φινιρισμένο ξύλο παρατάχθηκαν, κι ένα υπέροχο εικαστικό με ένα κοριτσάκι που κοιτάει το κινητό της, πηγαίνοντας βόλτα πάνω σ’ένα δεινοσαυράκι ζωγραφίστηκε αριστερά της μπάρας του (ο συμβολισμός του ανάγεται στην «ένωση» της παλιάς με τη νέα Αθήνα). Πρόσφατα δε, οι γυάλινες επιφάνειες της πρόσοψης ζωγραφίστηκαν από τον καλλιτέχνη Αποστόλη Δημητρόπουλο, aka KROOKSMUCKER.

    Ποια είναι όλα εκείνα τα προτερήματα που θα βρεις εδώ στον υπερθετικό βαθμό; Καλοψημένο καφέ Βραζιλίας ροής και έναν «guest» special origin κάθε μήνα κι από άλλο εξωτικό προορισμό όπως Uganda, Honduras, Colombia, εκπληκτικό brunch με εγχώρια προϊόντα, μια λίστα με ετικέτες σε κρασιά που ξεχωρίζουν, αλλά κι ένα νέο menu με λατινικές προσλαμβάνουσες όσο περνάει η ημέρα, ιδανικό για να το συνοδεύσεις με ένα δροσερό cocktail ή ένα aperitivo.

    Στις βιτρίνες του θα βρεις επίσης να εκτίθενται στην απόλυτη διαφάνεια pastry προτάσεις της Χριστίνας Γιογκουρτσόγλου (η οποία έχει θητεύσει σε σημαντικά πόστα στο Λονδίνο στα Hakkassan και Social), όπως carrot, velvet και banana cakes, μαζί με άλλα καλούδια που εναλλάσσονται κάθε μέρα, ενώ το This is Loco σερβίρει επίσης cold pressed χυμούς ή homemade lemonades για instant αναζωογόνηση και δίνει τεράστια σημασία στην κάθε πρώτη ύλη. 

    Ο Ηλίας Καρακατσάνης, ο οποίος κατάγεται από την Ονδούρα και διαγωνίστηκε στο φετινό Game of Chefs, επιμελείται το latin σκέλος των πιάτων και προτείνει υπέροχα empanadas, nachos con carne, tacos σε διάφορες γαργαλιστικά αποπλανητικές εκδοχές, τορτίγιες και άλλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τη νέα cocktail list του This is Loco, η οποία αναγάγει to food pairing και τη συνολική γευστική εμπειρία στο χώρο σε υψηλά επιπεδα, επιμελείται ο Βασίλης Τούμπλης. Η ζώνη του aperitivo ανοίγει τον δρόμο για ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο του brunch ή κι ακόμη έναν λόγο να επισκεφθεί κανείς το This is Loco για ένα after office cocktail.

    Πολύ σύντομα τα βράδια μας θα ομορφαίνουν με guest dj’s από Ελλάδα και εξωτερικό με house, electro και afro ρεπερτόριο και τις καθημερινές. 

    This is Loco
    Φαλήρου 47, Κουκάκι, τηλ. 2109245654
    www.thisisloco.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Γ’)

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot