spot_img
More

    Στο Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης στην Ηλιούπολη, θα βρεις το πιο αληθινά αγνό παγωτό

    Σε έναν κόσμο που κινείται και καταναλώνει με γρήγορους ρυθμούς, η ποιότητα πολλές φορές θυσιάζεται στο βωμό της ποσότητας. Στην περίπτωση των τροφών που καταναλώνουμε, αυτό μεταφράζεται σε συντηρητικά, χρωστικές και λοιπά στοιχεία, επιβλαβή τελικά για τον οργανισμό, ακόμα κι όταν μιλάμε για προϊόντα όπως το γάλα ή το γιαούρτι που καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην ελληνική διατροφή.

    Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν τα γαλακτοκομικά, ψάχνουν καλά κι επιλέγουν μόνο το καλύτερο σε ποιότητα, τότε σίγουρα γνωρίζεις το παραδοσιακό Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη στην Ηλιούπολη. Ένα μικρό μαγαζί στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, με μεγάλη ιστορία, σχεδόν 70 ετών, που διατηρεί ατόφια την παράδοση, ακολουθώντας πιστά τη διαδρομή του γάλακτος, από τη στιγμή του αρμέγματος, ως την ώρα που τα προϊόντα θα φτάσουν ζεστά στις βιτρίνες για να γίνουν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες.

    Ένα μαγαζί που έχει αυτόν τον αέρα μια αγνής εποχής, τότε που όλα ήταν πιο λιτά αλλά πιο ουσιώδη, μοσχοβολάει το άρωμα της βανίλιας, της σοκολάτας και των αγνών υλικών που παίρνουν τη μορφή προϊόντων που χαίρεσαι να γεύεσαι, καθώς καταλαβαίνεις την υψηλή ποιότητά τους σε κάθε μπουκιά.

    Καθημερινά, εδώ παρασκευάζονται αποκλειστικά με πρόβειο γάλα ημέρας, γιαούρτι με παχιά πέτσα, το καλύτερο για να καταναλώνεις καθώς είναι πλούσιο από μόνο του σε πρωτεΐνες, αρωματικές κρέμες σοκολάτα και βανίλια με μέλι αντί για ζάχαρη, χωρίς προσθήκη ενισχυτικών, σοκολατούχο ρόφημα με κακάο και μέλι, αφράτο ρυζόγαλο, αλλά και παγωτό στην ιδανική του εκδοχή.

    Λίγες γεύσεις αλλά άριστες σε ποιότητα, που σου εξασφαλίζουν πως αυτό που τρως δεν είναι απλά νόστιμο, αλλά συγχρόνως ό,τι πιο αγνό και ποιοτικό. Μαστιχωτό και απίστευτα μυρωδάτο καϊμάκι, με μαχλέπι και μαστίχα, κατευθείαν από τη Χίο, εξαιρετική βανίλια και σοκολάτα με μεστή γεύση, όπως δεν έχεις δοκιμάσει πουθενά, αλλά και φράουλα με ολόφρεσκο το φρούτο. Γεύσεις νοσταλγικές που συνήθως η πραγματική τους διάσταση φθίνει, μέσα στα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαζικής παραγωγής. Όμως όχι εδώ!

    Το Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη δουλεύει με σταθερές αξίες, το φρέσκο γάλα ημέρας και την παραδοσιακή τεχνική. Καθημερινά το γάλα καταφθάνει στο εργαστήριο, χρόνια από τους ίδιους παραγωγούς, που εκτρέφουν πρόβατα ελευθέρας βοσκής, φυλάσσεται σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, για να μετατραπεί από τα ξημερώματα της επόμενης μέρας σε όλα αυτά τα μικρά γευστικά αλλά και θρεπτικά θαύματα, για τα οποία από τις 9 το πρωί που ανοίγει η πώληση, σχηματίζονται ουρές ως εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Και καθώς αυτά τελειώνουν από νωρίς, αφού δεν παράγονται μαζικά, το κατάστημα κλείνει στις 9 το βράδυ.

    Κάτι πολύ σημαντικό, που επισφραγίζει τη βεβαιότητα πως ό,τι δοκιμάσεις εδώ είναι πραγματικά αγνό και ωφέλιμο, είναι ότι το Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη, ακολουθεί με σεβασμό, τους νόμους και την πορεία της φύσης. Έτσι, θα το βρεις κλειστό από αρχές Ιούλη ως αρχές Οκτώβρη, καθώς είναι η εποχή που διακόπτεται η παραγωγή φρέσκου γάλακτος, αφού τα θηλυκά μπαίνουν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

    Το να παράγεις φρέσκα και αγνά προϊόντα, απαιτεί θυσίες κι ένα κόστος σε χρόνο, που η οικογένεια Μπακογιάννη, τρεις γενιές τώρα με μεγάλο πάθος και αφοσίωση, έχει αναλάβει, με αποτέλεσμα ένα τελικό προϊόν, που χαίρεσαι να απολαμβάνεις, σαν να κάνεις ένα πολύτιμο δώρο όχι μόνο στον ουρανίσκο, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα σου, χάρη στην ατόφια γεύση και την χαρακτηριστική του ποιότητα.

    Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης
    Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Ηλιούπολη, τηλ. 2109736971
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot