spot_img
More

    Caprice: Εκπληκτική ιταλική κουζίνα στην Ύδρα

    Αγαπημένο στέκι στην Ύδρα από το μακρινό και ρομαντικό 1994, το Caprice προσγειώνει την Ιταλική κουζίνα στο λαμπερό νησί του Αργοσαρωνικού και την απογειώνει με τοπικές πρώτες ύλες, ντόπιες ψαριές και ανεπανάληπτους συνδυασμούς. Κρυμμένο πίσω από το λιμάνι σ’ένα πανέμορφο γραφικό σοκάκι με βουκαμβίλιες, φιλόξενο, απροσποίητο και με βαθειά γαστρονομική υπεροχή, το Caprice συναγωνίζεται επάξια τις τρατορίες της χώρας των Καισάρων, των γονδολιέρηδων και των μύθων, γράφοντας τη δική του μοναδική ιστορία στους ουρανίσκους ξένου κι ελληνικού κοινού που σμίγει στα τραπέζια του. 

    Η κουζίνα του Caprice δημιουργεί μια γέφυρα στην παράδοση με το σήμερα, φτιάχνει πίτσα με λεπτό ζυμάρι που ωριμάζει για ώρες, δένει στην εντέλεια τα risotti της και ψήνει ταλιάτες του ονείρου γαρνίροντάς τες με χοντρό αλατάκι και ribeye με ένα βελούδινο βούτυρο μουστάρδας λιωμένο πάνω στο κρέας. Από τον κατάλογο ασφαλώς δε λείπουν τα ζυμαρικά, που εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές, με επιλογές όπως τα ανυπέρβλητα λινγκουίνι με τρούφα, τα talionini γαρίδας που σβήνονται με σαμπούκα ή τα ολόφρεσκα ραβιόλι με ρικότα. Ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη και πεντανόστιμη η σαλάτα με τις φακές, ενώ all time classic είναι τα ορεκτικά του, όπως το δροσερό προσούτο-πεπόνι ή φοκάτσια με τοματίνια και λάδι βασιλικού που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της. 

    Το σημείο που βρίσκεται σήμερα το εστιατόριο ήταν αποθήκη του σφουγγαράδικου του παππού του ιδιοκτήτη, και διατηρεί αυτή την εμβληματικότητά του με γνήσιους ναυτικούς πίνακες, εργαλεία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, κειμήλια που αφηγούνται το ναυτικό παρελθόν του νησιού, δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και δημιουργώντας μια υπέροχη οικειότητα σε κάθε επισκέπτη. Την αυλή κοσμεί επίσης μια τράτα, ενώ το καμπαναριό από τη διπλανή εκκλησία στέκει περήφανο πάνω από τον εξωτερικό χώρο. 

    Καθημερινά ξεπηδούν νέα πιάτα – αναλόγως εποχικότητας και του τι καλό προσφέρει ο βυθός του νησιού κι η γη του νησιού – ενώ η λίστα των κρασιών του είναι υπέρ του δεόντος εξαιρετική με επιλογές σε ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Για το γλυκό φινάλε μην παραλείψετε να απολαύσετε την δροσερή του πανακότα ή το τιραμισού στιγμής. 

    Caprice Ristorante – Enoteca
    Σαχτούρι, Ύδρα, τηλ. 2298052454
    www.capricehydra.eu | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot