spot_img
More

    Το Bartesera υποδέχεται τις υψηλές θερμοκρασίες με δροσιά και κάτι υπέροχο στο πιάτο ή το ποτήρι σου

    Περίεργο πράγμα οι στοές της πόλης: άλλες είναι τόσο ταυτισμένες με την καθημερινότητά μας, άλλες τις προσπερνάμε βιαστικά, όλες όμως έχουν να διηγηθούν μια ιστορία κι ένα σωρό θαυμάσια πράγματα για να (ξαν)ανακαλύψουμε.

    Στη στοά Πραξιτέλους, το Bartesera θέλει να μας κρατάει κοντά του. Θέλει να επιστρέφουμε εκεί σε κάποιο μεσημεριανό μας διάλειμμα από τη δουλειά, καθώς κάνουμε τη βόλτα μας στα στενά του κέντρου, να μας ξαναφέρνει στα stools του το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, και παρότι βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο σημείο του downtown, να μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Κι όλα αυτά σε μια στοά που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς.  

    Πολύχωρο, χαλαρό, δροσερό, κατάφυτο, κάθε γωνιά του Bartesera είναι μια ευκαιρία για ανακάλυψη: Στο επίκεντρο ένα εντυπωσιακό αίθριο, φωτάκια απλωμένα ανάμεσα στην πρασινάδα, περιμετρικά βιβλιοθήκες με αντικείμενα από ταξίδια, μικροί θησαυροί συνδεδεμένοι συναισθηματικά με κάποιο τρόπο με την ομάδα του. Το Bartesera δεν βουλιάζει στην απροσωπία ενός διακοσμητή – αν και είναι άψογα διακοσμημένο – έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα.

    Η καλή αρχή γίνεται από το πρωί, με απολαυστικό καφέ με την υπογραφή της Coffee Republic. Στα διπλανά τραπέζια θα δεις κόσμο να δουλεύει στα laptop του – αφού η ησυχία του το καθιστά ιδανική «φωλιά» για κάτι τέτοιο – απολαμβάνοντας μια φοβερή πρωτεϊνική ομελέτα με ασπράδια και σπανάκι ή ένα από τα πεντανόστιμα tortilla rolls με γαλοπούλα, σολομό ή σαλάμι αέρος.

    Η μέρα περνάει με χαλαρό tempo μέχρι το απόγευμα που οι early drinkers έρχονται να κατευνάσουν την ένταση της ημέρας με ένα aperitivo, ένα ποτήρι κρασί από μια επιλεγμένη γκάμα σε ετικέτες προερχόμενες από τον ελληνικό αμπελώνα ή ένα αναζωογονητικό cocktail. 

    Κι επειδή το ελληνικό καλοκαίρι επιβάλει με τις θερμοκρασίες του να είναι όλα πιο ανάλαφρα από κάθε εποχή, από τα ρούχα και τη διάθεσή μας μέχρι τους χώρους και τα ποτά που απολαμβάνουμε, το Bartesera μας έχει καλυμένους σε όλα τα μέτωπα, ξεκινώντας από signatures όπως το Red Square Jack με Jack Daniels, το Culiacan και το Perseus που είναι ένα twist του εμβληματικού Zombie, μέχρι τις προτάσεις τσιμπολογήματος, όπως τα thai sticks κοτόπουλου με satay sauce ή οι ανυπέρβλητες φοκάτσιες (και με veggie επιλογές). 

    Ισορροπώντας άψογα σε κάθε ζώνη του, το Bartesera πέραν των παραπάνω, χρωματίζει την επίσκεψή σου και με ωραία, ιδιαίτερη μουσική. Τα Σάββατα, τα ηνία αναλαμβάνει ο dj Panama Cardoon, ιχνηλατώντας το soundtrack του καλοκαιριού μας στην πόλη. 

    Bartesera 
    Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα, τηλ. 2103229805 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι (και φθινόπωρο) στην Αθήνα

    H μεγαλύτερη θερινή απόλαυση στην πόλη, είναι η ίδια η πόλη, που ευνοεί και ενθαρρύνει κάθε είδους εξορμήσεις, περιπάτους...

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot