spot_img
More

    Pantespani Aperitivo Café: Ένα εστιατόριο γλυκών που εκπληρώνει τα όνειρα κάθε λάτρη του είδους

    Αν κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, θα ανακαλύψουμε συναρπαστικές ιστορίες που αποκαλύπτουν πώς προέκυψαν αγαπημένες συνταγές που λατρεύουμε μέχρι και σήμερα να γευόμαστε. Μια από αυτές είναι εν συντομία και η ακόλουθη.

    Κάπου τον 16ο αιώνα, o βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, λάτρης του φαγητού και foodie της εποχής, θέλοντας να θρέψει την καθημερινή του λαχτάρα για κάτι γλυκό, ζήτησε από τον ζαχαροπλάστη του παλατιού, να φτιάξει ένα γλύκισμα που να μην βαρεθεί ποτέ. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και προσπάθειες που δεν έτυχαν της αποδοχής του βασιλιά, ο ζαχαροπλάστης κατέληξε σε μια συνταγή που αποτελούνταν από αυγά, ζάχαρη, βούτυρο και αλεύρι. Ένα αφράτο γλυκό που ο Φίλιππος μπορούσε να φάει απλά, σαν ψωμί, έγινε το trend σε όλη την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης κι έμελλε να μείνει γνωστό στην ιστορία ως Pain d’ Espagne (ψωμί της Ισπανίας) ή Παντεσπάνι!

    Στο σήμερα, ένα άλλο Pantespani, στην Αθήνα αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στην Πεύκη, έχει έρθει στη ζωή μας για να γίνει το αγαπημένο σημείο για τους απανταχού λάτρεις των γλυκών και να γεμίσει αναμνήσεις από γλυκές γεύσεις και όχι μόνο.

    Ένα πανέμορφο κτήριο του 1940, με την υπέροχα διαμορφωμένη αυλή, σε καλωσορίζει στον γλυκό κόσμο του Pantespani Aperitivo Café. Ο χώρος συνδυάζει την γοητεία της απλότητας με μια διακριτική πολυτέλεια, που αμέσως σου δίνει την αίσθηση, ότι εδώ θα σε καλομάθουν, τόσο με τις υπέροχες γεύσεις, όσο και με την πολύ προσεγμένη φιλοξενία. Στο εσωτερικό, μια άλλη προσωπικότητα, σφιχτά συνδεδεμένη με το παντεσπάνι, η Μαρία Αντουανέτα, σε υποδέχεται πίσω από το μπαρ και αινιγματικά σου υπόσχεται βασιλικές απολαύσεις! 

    Η επιτυχημένη συνταγή για το Pantespani Aperitivo Café, βρίσκεται στις πολύ καλές πρώτες ύλες και στη μινιμαλιστική φιλοσοφία του «λίγα και καλά». Ουσιαστικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, κάθε εποχή του χρόνου, ένας χώρος που λατρεύει τα γλυκά, τόσο που μπορείς άνετα να το χαρακτηρίσεις ένα εστιατόριο γλυκών και να το λατρέψεις κι εσύ με τη σειρά σου.

    Το πρωί, η μέρα ξεκινάει με μυρωδάτο καφέ 100% Arabica κι ένα καλό πρωινό, από πολύ ντελικάτες επιλογές με ευρωπαϊκό αέρα, όπως scrambled eggs ή ομελέτα με υλικά της επιλογή σου, μέσα σε μυρωδάτα κρουασάν βουτύρου ή φρεσκοψημένα ψωμάκια pinsa!

    Η πολύ έμπειρη ομάδα των pastry chef στην κουζίνα, καθημερινά δημιουργεί με μια αδιαφιλονίκητη μαεστρία, ονειρικά γλυκά που προσφέρουν γευστικές συγκινήσεις στις αισθήσεις. Κλασσικά γλυκά όπως η πάστα αμυγδάλου ή η σοκολατίνα, εδώ βιώνουν την ιδανική τους εκδοχή, με ανάλαφρες, elegant κρέμες και αφράτο παντεσπάνι βέβαια, που είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου, όπως δηλώνει και το όνομα άλλωστε!

    Στα must try το σαγηνευτικό profiterole banoffee και εκλαίρ σε δύο εκδοχές (με λευκή patisserie και sauce φράουλας και μους σοκολάτας και sauce βύσσινο). Τέλος, τραγανά μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και τρεις επιλογές sauce για να διαλέξεις (καραμέλα, βύσσινο, φράουλα) άκρως δροσιστικά για το καλοκαίρι, ενώ κλασική αξία παραμένουν τα εντυπωσιακά American Cheesecakes σε τέσσερις παραλλαγές, η καθεμία με τη δική της γλύκα και γευστικό ταπεραμέντο.

    Από τις 5 το απόγευμα το Pantespani Aperitivo Café σε χαλαρώνει με καλοφτιαγμένα classics και signatures cocktails, αλλά και μια πολύ προσεγμένη λίστα κρασιών, που μπορείς να συνδυάσεις με ένα plateau από καλοδιαλεγμένα τυριά και αλλαντικά ή με κάποια από τις πολύ νόστιμες δημιουργίες όπως η pinsa με το λεπτό ζυμάρι σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους jazz, swing, blues μουσικής, που με ένα εκπληκτικό τρόπο, καταφέρνουν να σου φτιάχνουν τη διάθεση.

    Το Pantespani Aperitivo Café είναι από εκείνα τα μέρη που σου ασκούν μια γοητεία και σε κάνουν δικό τους για πάντα. Είναι η τόσο όμορφη αυλή, για να χαίρεσαι τις ηλιόλουστες μέρες και τις καλοκαιρινές νύχτες, ο τέλειος εσωτερικός χώρος που με μια πηγαία αρχοντιά σε χαλαρώνει, είναι οι γεύσεις, τα αρώματα που σου χαρίζουν το αίσθημα της οικειότητας και της ευφορίας. 

    Pantespani Aperitivo Café
    Δημοκρατίς 29, Πεύκη, τηλ. 6971714395
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot