spot_img
More

    Upupa Epops: Ένα one of a kind στέκι για κάθε ώρα της ημέρας

    Το Upupa Epops χρόνια τώρα είναι από εκείνους τους χώρους που σου προκαλούν την αίσθηση της «χημείας», όπως συμβαίνει όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά και νιώθεις ότι θα γίνετε κολλητοί. Τοποθετημένο σ’ένα οικόπεδο, που με τα 3 μεσοπολεμικά του κτίσματα αποτελεί ένα ζωντανό δείγμα της αρχιτεκτονικής ιστορίας της πόλης, μετρώντας πάνω από ενενήντα χρόνια ζωής στον αριθμό 7 της οδού Αλκμήνης, επαναπροσδιορίζει με στυλ και άνεση την έννοια της all-day εξόδου.

    Εδώ αποτυπώνεται σύσσωμη η αρχοντιά των Κάτω Πετραλώνων, ανάμεσα στα διατηρητέα νεοκλασικά που ανανεώνονται και τις νεραντζιές στα πεζοδρόμια, εδώ θα βρεις μια μαγεία, μια αίσθηση γειτονιάς, για επισκέπτες που συρρέουν από κάθε γωνιά της Αθήνας. Επενδύοντας στις φινετσάτες τεχνοτροπίες, στα ιδιαίτερα κάδρα, στα περίτεχνα vintage διακοσμητικά που σε κάνουν να θέλεις να τα ζητήσεις για το σπίτι σου, στα μεταποιημένα έπιπλα και σε έναν εντυπωσιακό γυάλινο ουρανό, το Upupa Epops είναι το σπίτι μακριά από το σπίτι σου.

    Ένα μέρος για έξοδο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, που για το τυπικό θα αναφέρουμε ότι έχει φιλοξενήσει τα πιο hot parties της πόλης, έχει δροσίσει το νου μας με τα πιο αναζωογονητικά cocktails με την υπογραφή της legendary bartender Μάρφης Μπαλή και της ομάδας της, έχει χορτάσει τη ψυχή μας με brunch του ονείρου και τη καρδιά μας με bar food και «κυρίως» που πάντα ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και πολυφορεμένα, που σετάρονται μοναδικά με ποτό και τα θυμάσαι μέρες μετά αφού περάσεις το κατώφλι του για το δρόμο του γυρισμού. 

    Ο νέος κατάλογος που μόλις έκανε το νόστιμό του ντεμπούτο, έχει κάτι για όλους: ανυπέρβλητη αυγόφετα με καραμελωμένο μήλο, mascarpone και κανέλα, γλυκό σαν αγκαλιά, υπέροχα τονωτικό και φανταστικό σαν επιδόρπιο ενός λουκούλειου brunch, chicken sando με αέρινο ψωμάκι, κοτόπουλο παναρισμένο στην εντέλεια με panko, χειροποίητη coleslaw που προκύπτει από λάχανο σε ζύμωση, χειροποίητο αγγουράκι τουρσί και αρωματισμένη μαγιονέζα με μοσχολέμονο. 

    Στο μέτωπο των δημιουργικών μιξαρισμάτων aka cocktails, λατρέψαμε το Blue Magic, ένα μοναδικό concept με Pampero Especial αρωματισμένο με μπανάνα, καρύδα και βούτυρο κακάο, ενώ εξαιρετικό θα βρεις και το Rumble, με βάση το Tanqueray, σπιτικό σιρόπι από κεράσια και blackberries, lime, methyl και βρώσιμα λουλούδια. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια αναμενόμενη τελειότητα, αφού ανέκαθεν τα cocktails ήταν και είναι ένα (πολύ) δυνατό χαρτί του Upupa Epops.

    Καλά το κατάλαβες, στην ίδια ακαταμάχητη γοητεία της απόλαυσης κινούνται και τα main, ξεκινώντας από τα tacos με slow cooked χοιρινό κιμά, καλαμπόκι και μαύρα φασόλια σε κρέμα αβοκάντο και κόλιανδρο. Τα tsukune με το απωανατολίτικο όνομα έχουν και απωανατολίτικη στιβαρή γευστική υπόσταση: πρόκειται για καλαμάκια από κιμά κοτόπουλου με miso, γλασαρισμένα με teriyiaki sauce, τρυφερά στη δαγκωνιά, μια αποκάλυψη! Τα burgers του δε, κοντράρουν επί ίσοις όροις τα αντίστοιχα των καλύτερων joints όπως τα έχεις καταγεγραμμένα στο συνειδητό και στο ασυνείδητό σου και μένει να τα δοκιμάσεις για να επιβεβαιώσεις το αληθές. 

    Η γεωγραφία του, μια ανάσα από την Πειραιώς αλλά πάνω σε ήσυχο δρόμο, και το τεράστιο μέγεθός του, έχουν κάτι το διακριτικό, το ξεκομμένο από το υπόλοιπο κοσμικό σύμπαν, σαν παρένθεση, σαν κρυψώνα, σαν να πήγες καλεσμένος στην αυλή της Frida Kahlo, η γαστρονομία και η μπαρονομία του είναι όμως ο λόγος που θα πας και θα ξαναπάς. Σαν αποδημητικό πουλί, σαν Upupa Epops. 

    Upupa Epops – The Bar
    Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2121055214
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Βόλτα στα Μελίσσια: 8 λόγοι για να τα επισκεφθείς (ξανά και ξανά)

    Κατά την αρχαιότητα τα Μελίσσια ήταν αγροτική περιοχή που υπαγόταν στα διοικητικά όρια του αρχαίου Δήμου Αθμόνων. Οι εκτάσεις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot