spot_img
More

    Λεύκες: Ό,τι αξίζει να φας και να ζήσεις στο υπέροχο Γαλάτσι

    Το εστιατόριο που ερωτεύτηκε παράφορα η Αθήνα ή πιο συγκεκριμένα το ανήσυχο, ψαγμένο, στυλάτο, καλοζωισμένο με την καλή έννοια και «μέσα στα πράγματα» κομμάτι της, το μέρος που μπορεί να γίνει όαση για ένα ρομαντικό ραντεβού αλλά κι ένα γλέντι, εκεί που κάθε πιάτο είναι πραγματικά μια απόλαυση και μια καθήλωση. Μιλάμε για τις Λεύκες, στην περιποιημένη μονοκατοικία της Λεωφόρου Γαλατσίου, που χρόνια τώρα δημιουργεί αβίαστα σχολές και τάσεις, αλλά πάνω απ’όλα δημιουργεί γαστρονομικές προτάσεις που αποτυπώνουν μεράκι, γνώση και τεχνική. 

    Στο περιβάλλον της, που ξεδιπλώνεται σε πολλά επίπεδα, πρωταγωνιστούν τα γήινα χρώματα και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ένα ντεκόρ που σε κλείνει εντός του εντελώς σπιτικά, οικεία και ζεστά,  με επιλεγμένες μία-προς-μία αντίκες να ξεπηδούν από όλες τις γωνιές και δύο πανύψηλες λεύκες στην καρδιά της αυλής. Δύο μπαλκόνια, το κατώγι, τα δωμάτια της νοικοκυράς, των ρομαντικών και των γλεντζέδων, δίνουν άπλα στη σάλα και σε κάνουν αμέσως να ξεχάσεις την πολύβουη λεωφόρο που σε οδήγησε εκεί.

    Τι έχει στο μυαλό της η κουζίνα τους; Παράδοση κι εξέλιξη, κλασικότητα και καινοτομία, δημιουργικότητα και αυτό το «κάτι» έξτρα που βγαίνει από την ψυχή του chef και ηγέτη της, Τάσου Ντούμα. Ο άνθρωπος που πήγε πιο μακριά σχεδόν απ’όλους στη χώρα αυτό που λέμε «δημιουργική κουζίνα», που έφτασε στα ύπατα και ύψιστα, αφιερώνοντας πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς τιμώντας της, προτείνει γλειφιτζούρια από κοτόπουλο, γεμιστά με μετσοβόνε και λαχανικά, πανέ στο τηγάνι με μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς για ορεκτικό, ψήνει γεμιστά μανιτάρια portobello με κασέρι Σοχού, κρέμα ταρτούφο και βαλεριάνα στον ξυλόφουρνο, σιγομαγειρεύει κατσικάκι στη γάστρα όπως δεν το έχεις ξαναφάει. 

    Καθετί υπηρετεί το 100% χειροποίητο, οι πρώτες ύλες κορυφαίες, διαλέγονται διεξοδικά, η παρουσίαση του κάθε πιάτου σαν κόσμημα, καταφθάνει στο τραπέζι από το ενημερωμένο τους team, που ισορροπεί με επιδεξιότητα ανάμεσα στην σωστή εξυπηρέτηση ενός επαγγελματία και στη ζεστασιά ενός καλού οικοδεσπότη.

    Στην καλοκαιρινή σύμπραξη, φρόντισε να παραγγείλεις κλασσικά αλλά και πιο «ψαγμένα» cocktails από το bar της αυλής για να ξεκινήσεις ή και να συνοδεύσεις το ταξίδι σου στις γεύσεις, και μια συμβουλή: επισκέψου τις Λεύκες με κάθε διάθεση για «αμαρτία», γιατί εδώ κι ο πιο πιστός… αλλαξοπιστεί! 

    Lefkes Athens
    Λεωφόρος Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ. 2102924458
    www.lefkes.gr
    Facebook
    | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot