spot_img
More

    Το Streetwise στην Πετρούπολη είναι το στέκι που συζητάνε (κι επισκέπτονται) όλοι οι λάτρεις των όμορφων εμπειριών

    Από τότε που πρωτοάνοιξε στην 25ης Μαρτίου, έδωσε άλλο νοήμα στην local – κι όχι μόνο – έξοδο σερβίροντας νόστιμο φαγητό, specialty καφέ και εμπνευσμένα signature cocktails. Το Streetwise είναι εντυπωσιακό όλες τις ώρες της μέρας, οι τζαμαρίες το φωτίζουν διακριτικά το πρωί και τα ατμοσφαιρικά φώτα του χαμηλώνουν αρκετά για να συμβαδίσουν με τις βραδινές ώρες. 

    Η ιδιαίτερη αισθητική του εξυπηρετεί τον φιλόξενο, industrial χαρακτήρα του, την ιστορία που αφηγείται. Στις μικρές και μεγάλες σημειώσεις στο μυαλό ή στο χαρτί, στις εικόνες από τα ταξίδια σου, στα ξέφρενα βράδια που πέρασες με τη παρέα σου, στις αναμνήσεις που μπορεί να σου ξυπνήσει μια μπουκιά ή μια γουλιά. Από τους κατάλευκους ζωγραφισμένους στα αριστερά, μέχρι την εντυπωσιακή ξύλινη μπάρα που σε έλκει να κάτσεις να παρακολουθήσεις την μυσταγωγία των cocktails, τίποτα δεν μπήκε έτοιμο στο μαγαζί παρά φτιάχτηκε από την αρχή και στο χέρι.

    Η καλή ημέρα ξεκινάει με τον βραβευμένο Competition Espresso Blend της Taf και με διάφορες single estate επιλογές – καφέδες τους οποίους μπορείς να βρεις στα ράφια του retail – ενώ σερβίρει συνταγές με αυγά για κάθε γούστο, επηρεασμένες από πολλές και διαφορετικές κουζίνες, όπως το Sunny Side Up με 2 αυγά φουρνιστά σε φωλιά πατάτας, σωτέ σπανάκι και ζεστή κρέμα από κατσικίσιο τυρί ή καγιανάς με ζουμερές ντομάτες, φύλλα κάππαρης, πιπεριές και πικάντικο chorizo, χορταίνουν κι ευφραίνουν στο brunch.

    Τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά για το brunch του που ξεκινάει από νωρίς το πρωί, τουλάχιστον σε εκείνους που αναζητούν προσεγμένα πιάτα στην πόλη, από τους καλύτερους του είδους. Η πρόταση του σεφ έχει όμως και γλυκά και αλμυρά pancakes, έχει burgers-αμαρτία, όπως το Sin City με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, onion rings, honey BBQ sauce, cheddar, μπέικον και iceberg. Προσφέρει bar food όπως tapas και pinsa με αγαπημένη μας την Veggie με ψητά λαχανικά, φρέσκα ντοματίνια, mozzarella και ζεστή κρέμα παρμεζάνας.

    Εκείνοι που έχουν συνδέσει τις κρύες μέρες με ένα ποτήρι κρασί θα βρουν πολλές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ όσοι είναι λάτρεις premium ποτών θα εκτιμήσουν την ενημερωμένη κάβα. Στο Streetwise τα parties και τα events είναι συχνό φαινόμενο, έτσι… για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου με μουσική από resident και guest DJ’s με funk, freestyle & afro ρυθμούς.

    Αν είσαι κάτοικος της Πετρούπολης, μπορείς να απολαύσεις από το «Inside The Box», το μικρό αδελφάκι του Streetwise, όλα τα αγαπημένα σου προϊόντα μέσω delivery από τις δημοφιλείς πλατφόρμες.

    Streetwise 
    25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, τηλ. 2105019559 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Τα 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα ή αλλιώς που να κάνεις νύχια φέτος το καλοκαίρι

    «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες» είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Γιατί το να είσαι γυναίκα είναι πολύπλευρο, σύνθετο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot