spot_img
More

    Φυσαρμόνικα: Σύγχρονη μεζεδοφαγία με άποψη και γούστο, στον Χολαργό

    Στη συμποσιακή παράδοση των μεζεδοπωλείων και στον αυθορμητισμό του συντρώγειν χαλαρά, οι επιλογές ομολογουμένως είναι πολλές, λίγοι όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι δίνουν βάση στην εντοπιότητα, εφευρίσκουν νέους, φρέσκους συνδυασμούς και ακονίζουν τεχνικές που θα βρεις σε αστεράτα εστιατόρια, κι όλα αυτά σε τιμές «δημοκρατικές», που δεν αφήνουν απ’έξω κανέναν. Μία από αυτούς είναι η Φυσαρμόνικα. 

    Εδώ η ελληνική ψυχή παίρνει τα «πάνω» της, φορά διάθεση ξεγνοιασιάς, βγαίνει στα τραπεζάκια «έξω» του καλοκαιριού, θυμάται πως είναι παιδί του Διόνυσου. Η Φυσαρμόνικα είναι το στέκι του καλοφαγά, του foodie και του παραδοσιακού, με πιάτα που απογειώνουν την απόλαυση. Η καλή αρχή γίνεται με πουγκιά κολοκυθιού, με φρέσκο δυόσμο και βελούδινη σως φέτας, εκρηκτικά παστουρμαδοπιτάκια σε φύλλο κρούστας και χειροποίητη μαρμελάδα τομάτας και ζουμερά μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με φλύδες γραβιέρας και πέρλες λεμονιού. 

    Όλα τα πιάτα στην Φυσαρμόνικα είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα και μια γιορτή στον μικροπαραγωγό και τα τοπικά προϊόντα. Καθαρές γεύσεις, ευκρίνεια και ειλικρίνεια, ένα μενού που το λατρεύεις, υπόσχεσαι να ξανάρθεις για το μαγικό φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών, τηγανητές γλυκοπατάτες με τριμμένη φέτα, τα συγκλονιστικά mini burger προβατίνας.

    Στη Φυσαρμόνικα θα βρεις και θαλασσινά, όπως το υπέροχο ψητό χταποδάκι στη σχάρα με ταραμά και καπνιστή πάπρικα, νόστιμο σαν καλοκαίρι, σαν διακοπές, κριθαρότο με γαρίδες, να μοσχοβολάει με την καπνιστή πάπρικα και τα μυρωδικά του. Στις vegan επιλογές, οι τηγανητές φτερούγες από κουνουπίδι και τα ψητά φασολάκια είναι μια αποκάλυψη.

    Στην κάβα της Φυσαρμόνικας θα ανακαλύψεις μια αξιόλογη λίστα κρασιών σε χύμα-λευκά-κόκκινα από ελληνικούς αμπελώνες, μια ευρεία γκάμα αποσταγμάτων, ακόμα και cocktails από ελληνικά αποστάγματα όπως η φρουτώδης Σουσουράδα, με λεμοντσέλο και τσίπουρο, σουμάδα της γιαγιάς και δροσερές φράουλες ή το έξοχο Γκρικ Λόβερ φτιαγμένο με ελληνικό τζιν που κλείνει το μάτι στα φρούτα του πάθους, στο μοσχολέμονο, στον κάρδαμο, στο μέλι και την πιπερόριζα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό όξινο και μια ελαφριά αψάδα, αποτέλεσμα.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα θρυλικά πλέον Σοκολακατανέματα, με λευκή και μπίτερ σοκολάτα, κομματάκια brownies και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

    Φυσαρμόνικα Μεζεδοποτείον 
    Λεωφ. Μεσογείων 180, Χολαργός, τηλ. 2106564388
    www.fysarmonika.gr Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot