spot_img
More

    Oggi Athens: Αξεπέραστο, artigianale παγωτό στην Βουλής

    Τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε με αυτοπεποίθηση πως τρώμε το καλύτερο παγωτό στην ιστορία των παγωτών, κι όλο αυτό χάρη σε ανθρώπους που το σπούδασαν, μυήθηκαν στα μυστικά του και διακονούν σε αυτό καθημερινά, για να μας το προσφέρουν στην ιδανική του εκδοχή. Ένα από αυτά τα λαμπρά παραδείγματα είναι το Oggi στην Βουλής. Ολόδροσο σαν μαστιχωτό scoop και ζεστό σαν αγκαλιά, το Oggi δεν είναι άλλο ένα παγωτατζίδικο όπως το έχεις καταγεγραμμένο στο συνειδητό ή ασυνείδητό σου.

    Η ιστορία του είναι γεμάτη από ευτυχείς συμπτώσεις, συγχρονικότητα και μεράκι: Ο Χριστόφορος, ο Νίκος και η Αιμιλία διδάχτηκαν το παγωτό στο Πανεπιστήμιο Παγωτού της Bologna δίπλα στον Carmelo Chiaraminda – ιδιοκτήτη του παγκόσμιου brand Oggi – το οποίο έχει κατακτήσει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Επί τρεις μήνες, εργάστηκαν μάλιστα στην ομώνυμη gelateria στην Ιταλία, μέχρι που η μαγιά «έδεσε» και συμφωνήθηκε από κοινού η δημιουργία του πρώτου Oggi στην Ελλάδα το 2020.

    Εδώ, θα γευτείς λοιπόν παγωτό με έξαψη, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, φτιαγμένο με τα πιο αγνά και εξαιρετικά υλικά, ολόφρεσκα φρούτα, επώνυμη σοκολάτα, κατά τις επιταγές των αυθεντικών ιταλικών gelato, στα οποία η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Με πολλά από τα προϊόντα τους να καταφθάνουν από Ιταλία – όπως τα Σισιλιάνικα φυστίκια και τα φουντούκια Piemonte – στο Oggi η γεύση έχει αύρα από τη χώρα των Καισάρων και την ίδια, ατόφια, πολύχρονη παράδοση.

    Τα σορμπέ του είναι απόλυτα σουξέ, με τη γεύση των φρούτων άσπιλη, διαυγή, τρως τον λαχταριστό χυμό τους, το καρπούζι, το πεπόνι, το μάνγκο, όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει. Μετά είναι το υπέροχο μασκαρπόνε, η pulcinella, ένας μοναδικός συνδυασμός από φρέσκια ρικότα, καθαρές νιφάδες σοκολάτας Modica με φιστίκι και φλούδα πορτοκαλιού, η ανυπέρβλητη terza nota cacao, που αποτελείται από ρούμι και μαύρη σοκολάτα, μια αποκάλυψη!

    Η artigianale φυσιογνωμία του θα σε κάνει να ανεβάσεις πολύ τον πήχη των προτιμήσεών σου – ναι είναι τόσο καλό – ενώ σημαντικό είναι επίσης να ξέρεις ότι από το εργαστήριό τους βγαίνουν και γλυκά όπως αφράτο tiramisu, εκμαυλιστική flan tart – αέρινη, ελαφριά σαν σύννεφο – mela mascarpone, ένα υπέροχο, ρουστίκ κέϊκ που συνοδεύει μοναδικά τον καφέ. Φτιάχνουν και brunch, το οποίο είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία μέχρι τις 16.00.

    Oggi Athens
    Βουλής 17, Αθήνα, τηλ. 2103246995
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Αθήνα, η πόλη του street food & οι κορυφαίοι πρεσβευτές του

    Το street food είναι το πιο χαρούμενο κάλεσμα του καλοκαιριού: είναι κοινωνικό, αφού συγκεντρώνει όλους τους προσκυνητές του στο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot