spot_img
More

    To Yiasemi Food & Wine Experience: Μια όμορφη και νοστιμότατη εμπειρία εστίασης που κάνει τη διαφορά

    Aναζητώντας το καλύτερο της πόλης, διαπιστώνεις πως η σωστή κοπή είναι είδος δυσεύρετο στα μαγαζιά του νεωτερισμού: στις clean cut νεο-ταβέρνες, στα new age ψητοπωλεία, στα δημιουργικά εστιατόρια που έχουν μειώσει τα λιπαρά στο μενού τους. Το Yiasemi Food & Wine Experience έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

    Εδώ η όρεξη θα σου ανοίξει πριν καν παραγγείλεις, από το ντεκόρ δια χειρός του interior designer Κρις Ανδριόπουλου, που μεταμόρφωσε μια παλιά ταβέρνα σε ένα κομψό, σύγχρονο εστιατόριο, μ’έναν μινιμαλισμό που δεν σε λιγώνει. Οι τεχνητοί κήποι φέρνουν μπροστά σου το πράσινο της φύσης, οι αναπαυτικοί καναπέδες σε προσκαλούν να βουλιάξεις σε αυτούς και να απολαύσεις «το ταξίδι», ο τοίχος με τα μέρη των κοπών του κρέατος πάνω σ’ένα ωραίο σχέδιο ενημερώνει και εξημερώνει.

    Στο τιμόνι του Yiasemi Food And Wine Experience, ο νεαρός chef Παναγιώτης Σαριάνογλου, εξαργυρώνει την πολυετή του εμπειρία στον χώρο της εστίασης σε Αθήνα, νησιά και ως private chef σε yachts, και εντυπωσιάζει, συνδυάζοντας τεχνικές, γεύσεις και τα καλύτερα υλικά σε ένα τόσο αισθητικά, όσο και ποιοτικά υψηλό και παράλληλα προσιτό γαστρονομικά αποτέλεσμα, που σου ανοίγει νέους ορίζοντες.

    Ωδή στην πρώτη ύλη και την παράδοση, τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα από την αρχή ως το τέλος και κάθε πιάτο σου ξυπνάει μνήμες, μέσα από μια μοντέρνα, ακονισμένη προσέγγιση. Η κάθε παρουσίαση είναι άξια φωτογραφίας, όπως η ανυπέρβλητη, τραγανή πανσέτα με χειροποίητο chutney πιπεριάς Φλωρίνης και chilly, καμμένα καρότα baby, που συνοδεύεται από γλασαρισμένες πατάτες baby ή ανοιχτή κρεατόπιτα σε χωριάτικο ζυμάρι, με μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος, πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και σχοινόπρασο, σιγοψημένη σε φούρνο πέτρας, σου προσφέρουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τις ελληνικής υπαίθρου.

    Εδώ θα έρθεις όμως για τις elevated steak προτάσεις του. Οι μοντέρνες κοπές και τα σωστά ψησίματα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε κρέατος, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Argentina Black Angus, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, σπαλομπριζόλα ξηρής ωρίμανσης 20 ημερών καθώς το Yiasemi διαθέτει το δικό του dry aged ψυγείο, Tomahawk, μερικές από τις επιλογές που μπορείς να απολαύσεις ακριβώς όπως πρέπει, και να κάνεις το ιδανικό pairing με κάποιο εξαιρετικό κρασί της wine list από ελληνικούς αμπελώνες που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Γιαννακίδης.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο «κράτα χώρο» για την ανεπανάληπτη pavlova, με σφαίρα μαρέγκας, κρέμα βανίλιας, φρούτα του δάσους, gel φράουλας, αποξηραμένη φράουλα.  

    To Yiasemi Food & Wine Experience 
    Στρ. Καραϊσκάκη 1Β, Χαϊδάρι, τηλ. 2105324666 
    www.toyiasemi.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot