spot_img
More

    Το Posto Κεμπάπ: Κρεατοφαγία όλο λαχτάρα και νοστιμιά, στον Άγιο Στέφανο

    Δεν υπάρχει βραδιά, που περνώντας από τη Λεωφόρο Κρυονερίου, να μη δεις κόσμο έξω από το Posto. Στη γειτονιά και στα πέριξ, όλοι ορκίζονται στην ποιότητά του, στα κομψοτυλιχτά του, στα χρυσαφένια κοντοσούβλια και τους ζουμερούς γύρους που στροβιλίζονται όλο χάρη και νοστιμιά. 

    Υπόδειγμα επιχείρησης, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 2017 που το ανέλαβε ο Δημήτρης Πλαβούκος, βετεράνος του τυλιχτού, με 20 χρόνια εμπειρία. Ούτε νεωτερισμοί, ούτε μοντερνιές, ούτε ντεκόρ. Ίσως τίποτε απ’ ό,τι έχουμε φάει δεν έχει ταιριάξει τόσο με την κομψή ισορροπία του σουβλακιού του. 

    Ο Δημήτρης κι η ομάδα του ψήνουν με τέτοια μαεστρία, που σημαίνει ότι τα καλαμάκια, τα χοιρινά μπριζολάκια, η προβατίνα κι όλες οι άλλες νοστιμιές προικίζονται με το μεράκι τους, σα να είσαι καλεσμένος σε Κυριακάτικο μπάρμπεκιου.

    Εδώ θα έρθεις όμως κύρια και πρώτιστα για το κεμπάπ του, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα στην πόλη, παρασκευάζεται και ψήνεται σε βέργα και το βρίσκεις σε 3 παραλλαγές: κλασικό, με την απλότητα της φρέσκιας, ψημένης ντοματούλας, του κρεμμυδιού, της πατάτας και της πίτας, πολίτικο με πιπεριά και την ολόλευκη αγκαλιά της σως γιαουρτιού, αλλά και γιαουρτλού με πλούσια κόκκινη σάλτσα.

    Στα must η προβατίνα αλλά και το καλαμάκι πρόβατου, δεν υπάρχει κρέας με τόσο λίγα λίπη, μεστή κρεατένια γεύση σε ευμεγέθεις μπουκίτσες, να ψήνεται ολόφρεσκο κρατώντας τους χυμούς στην καρδιά του, τρώγεται με λαχτάρα. 

    Αν είσαι λάτρης του κρέατος, για να ζήσεις το κρεατοφαγικό σου όνειρο και να μην τρως μετριότητες, μερικές φορές χρειάζεται να «ξεβολευτείς». Στο Posto, το μπιφτέκι το χειροποίητο, από νωπό κρέας που μαρινάρεται αριστοτεχνικά, η βαθειά γνώση στα τερτίπια της φωτιάς, το μεράκι και η συνέπεια στο τελικό προϊόν, όλα φτιάχνουν ένα από τα πιο εθιστικά κεμπάπ της Αθήνας.

    Το Posto Κεμπάπ
    Λεωφόρος Κρυονερίου 25, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2108004631

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

    Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot