spot_img
More

    Δημαρχείο: Το μεζεδοπωλείο των ονείρων σου, στην Καλλιθέα

    Οι εποχές που αναζητούσαμε τον τέλειο μεζέ και το πιο νόστιμο μαγειρευτό ως ελιξήριο για την πείνα μας, με το Δημαρχείο στην Μαντζαγριωτάκη, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κι αυτό, χάρη σ’ένα μενού που συγκεντρώνει όλα τα πιρούνια στο ίδιο πιάτο, με χρώματα, πληθωρικότητα και τις καλύτερες πρώτες ύλες, που νικούν τις σκοτούρες της ζωής.

    Φωτεινό, ανοιχτόκαρδο και φιλόξενο, το Δημαρχείο είναι ένα σωστό εστιατόριο, που χωράει τη γη και τη θάλασσα, το ψητό και το μαγειρεμένο, σε χορταίνει με μερίδες εκπληκτικού φαγητού, και πολύ ωραίες εμπνεύσεις, όπως για παράδειγμα τα ανυπέρβλητα και ζουμερά μανιτάρια πορτομπέλο, γεμισμένα με ροκφόρ, τις πιο μεθυσμένες τηγανιές, τα κεμπαμπάκια, τα παστουρμαδοπιτάκια, τη μελιτζάνα στο φούρνο.

    Οι άνθρωποί του θαρρείς πως έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα για τις υπέροχες συνταγές του, για τοπικά προϊόντα που κάνουν τη διαφορά στη γεύση, για πολυποικιλιακά κρασιά από τη Νεμέα, ρακή από γεωπόνο παραγωγό στο Ρέθυμνο, τσίπουρο Τυρνάβου. Πέραν του τηγανιού, «δουλεύουν» και κάρβουνο, που προικίζει καθετί με το θείο άρωμα του καπνού: λουκάνικα, κεμπάπ, φιλετάκια, όσα λαχτάρησε ο λάτρης του κρέατος, θα τα βρεις εδώ.

    Ανοιχτό από το πρωί, δεν εξυπηρετεί μόνο τον επισκέπτη της σάλας αλλά και όποιον θέλει ένα νόστιμο και οικονομικό γεύμα σε πακέτο για το σπίτι ή το γραφείο, σερβίρει και το πιο μερακλίδικο χουνκιάρ – πεντανόστιμο – της θρυλικής συνταγής της πολίτικης κουζίνας που στα τούρκικα σημαίνει πάνω κάτω «άρεσε στον σουλτάνο», με φανταστικό πουρέ μελιτζάνας. 

    Για έξοδο και για φαγητό που κλείνουν μέσα τους όλο τον ελληνικό χάρτη, και πάνω απ΄όλα για ελληνικό ταμπεραμέντο στη διασκέδαση που άλλωστε στην Καλλιθέα δε λείπει ποτέ, η συντεταγμένη σου είναι το Δημαρχείο. 

    Μεζεδοπωλείο Το Δημαρχείο
    Μαντζαγριωτάκη 103, Καλλιθέα, τηλ. 2112168000
    www.todimarxio.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot