spot_img
More

    Dome: Ένα «σπιτικό» στέκι στην Καλλιθέα με καθημερινό brunch, cocktails κι επιτραπέζια

    Τα χρόνια που αναζητούσαμε το αγαπημένο μας all day σημείο συνάντησης στην Καλλιθέα ως μια νέα χαραυγή στη μονοτονία του «μία από τα ίδια», πέρασαν ανεπιστρεπτί όταν ανακαλύψαμε το Dome. Διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχεις στο μυαλό σου για το στέκι των ονείρων σου, το Dome είναι ένα μαγαζί που υπηρετεί κάθε ζώνη της ημέρας με τον πιο νόστιμο αλλά και υπέροχα παρεϊστικο τρόπο.

    Πρόκειται για έναν από τους πιο ζεστούς και φιλόξενους χώρους στην Αθήνα, που παντρεύει κάτω από την ίδια στέγη – ενός ανακαινισμένου στην εντέλεια παραδοσιακού νεοκλασικού – την έξοδο με την τέχνη, την μουσική, τον αθλητισμό και την διασκέδαση. Η καλή μέρα αρχίζει με φρεσκοψημμένο καφέ και πλήθος από λαχταριστά ροφήματα, ενώ εδώ το brunch αποτελεί μια καθημερινή ιεροτελεστία με προτάσεις όπως αυγά σε διάφορες εκδοχές, πληθωρικά club sandwich και wraps, όλα φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά και χειροποίητες παρασκευές. 

    Καθώς μπαίνεις, δε γίνεται παρά να ενθουσιαστείς με το «wow effect» του industrial περιβάλλοντός του, παντού χρώμα, θαλπωρή κι ωραία vibes που σε κάνουν μεμιάς να αισθανθείς καλεσμένος σε σπίτι φίλων. Στα ράφια του, θα βρεις το αλφαβητάρι των επιτραπέζιων παιχνιδιών, από τα γνωστά Dixit, Monopoli και Αzul, μέχρι πιο ψαγμένα και σπάνια από τη διεθνή κι εγχώρια σκηνή, στα οποία μάλιστα μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλέψει βάσει των προτιμήσεών σου και ειδικός παιχνιδογνώστης.

    Μετά είναι το roof garden του – κατάφυτο και ηλιόλουστο μ’ένα τεράστιο graffiti – που όταν ο καιρός το επιτρέπει σφύζει από ζωή, κι από τις πιο όμορφες παρουσίες της πόλης που ευχαριστιούνται την μοναδική ατμόσφαιρα του νεοκλασικού, παρέες που απολαμβάνουν τα ζουμερά του burgers, τις εκπληκτικές πίτσες, ζυμαρικά, pancakes αλλά και τα εμπνευσμένα classic και signature cocktails. (Όλο το μενού του, μπορείς να το απολαύσεις και στο σπίτι ή στο γραφείο, μέσω delivery.) 

    Συχνά-πυκνά διοργανώνονται και τουρνουά board games, ενώ οι φίλαθλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους αγώνα στις οθόνες του, μαζί με ναργιλέ – σε ποικιλία γεύσεων – που επίσης προσφέρεται.

    Πόσα μαγαζιά μπορούν να ισχυριστούν ότι ακολουθούν το ολοδικό τους sui generis σενάριο, δημιουργώντας τοπικές και υπερτοπικές κοινότητες ανθρώπων που στην «αγκαλιά» του αισθάνονται σαν στο σπίτι τους; Άλλωστε ακριβώς αυτό πρεσβεύει το Dome, που στα ρωσικά σημαίνει σπίτι.

    Dome
    Σαπφούς 122, Καλλιθέα, τηλ. 2109590625
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot